To nie jest silnik czy elektronika by manualnie i fizycznie ingerować do srodka.
Str 2 z 2 |
|
---|---|
Korba102 | Post #1 Ocena: 0 2009-04-20 22:12:15 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 16-02-2008 Skąd: London |
Wystarczy grzebnąć w forum by znaleźć troszeczkę wiadomości na jakiś temat, a po drugie przeglądarki i ich możliwości, tam za darmo można znaleźć wszystko a nie wysługiwać się innymi. Dla mnie to nie lenistwo a wygodnictwo, wystarczy troszeczkę wysiłku manualno umysłowego by dojść do pozytywnego rezultatu.
To nie jest silnik czy elektronika by manualnie i fizycznie ingerować do srodka. Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Post #2 Ocena: 0 2009-04-20 22:13:23 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Korba102 | Post #3 Ocena: 0 2009-04-20 22:15:10 (16 lat temu) |
A linki są aktywne nie od dzisiaj w necie. Lecz jak ktoś woli w tym czasie pić kawę to jest jego sprawa
Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
Korba102 | Post #4 Ocena: 0 2009-04-20 22:17:47 (16 lat temu) |
Czeka nie czeka to jest nieistotne dlamnie to jest analfabetyzm manualny, dysponując sprzętem nie umiemy posługiwać się nim, zawsze liczymy na łosia który podejmie się prób uruchomienia czegoś na odległość
[ Ostatnio edytowany przez: Korba102 20-04-2009 22:20 ] Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|
radziu_1974 | Post #5 Ocena: 0 2009-04-20 22:37:53 (16 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2008 |
Jesli nigdy nie ustawiałaś anteny satelitarnej, to przyznam, ze musisz miec nilada szczęście, żeby nawet przy pomocy tak wielu rzeczowych rad i wskazowek ustawic ja na oryginalnym tunerze cyfry
Tuner cyfry jest tunerem cyfrowym, wiec przetwarza odebrany obraz z pewnym- nawet kilkusekundowym opoznieniem, wiec kiedy przesuniesz talerz, musisz odczekac chwilke, zanim tuner przetworzy sygnal. Jezeli jednak wciaz decydujesz sie ustawic sama, musisz bardzo delikatnie przesunac talerz i czekac kilka sekund, zanim znow lekko przestawisz ponownie. Proponuje Ci, abys wyslala jutro meza do sklepu LIDL i tam mozna za bardzo male pieniadzw kupic takie moze nie profesjonalne, ale bardzo pomocne urzadzenie, do ustawienia sygnalu antenowego. Jesli sie nie myle, to kosztuje 5 fuli, ale za pomoca niego ustawilem antene w 30 sekund. Zycze powodzenia |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-04-21 00:07:01 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Korba102 | Post #7 Ocena: 0 2009-04-21 08:57:20 (16 lat temu) |
Cytat: 2009-04-21 00:07:01, pc_complex napisał(a): Ustawienie anteny satelitarnej do cyfry wcale nie jest trudne wiem sam montowalem Parametry dla londynu -Konweter skrecic w lewo po kontem 10 stopni -Ustawic pozycje anteny gora/dol pod katem 30 stopni -Antene ustawic w mniej wiecej w kierunku slonca w godzinach 12-13 w poludnie Pozostaje delikatna regulacja w prawo lewo w celu uzyskania dobrej jakosci [ Ostatnio edytowany przez: <i>pc_complex</i> 21-04-2009 00:08 ] Z zasady wszelkie czynności manualne są łatwe jeżeli tylko chcesz. Jeżeli używasz umysłu i rąk a wcześniej ugryziesz troszeczkę informacji o zasadzie i możliwości, to reszta jest tylko chwilą. We wszystkich zajęciach jakie tylko człowiek wymyślił podstawa powodzenia jest chęć współpracy i postępowanie według z góry zaplanowanych norm. Niepowodzenie wykonania prostych czynności jest w wyniku podjęcia decyzji odbiegających od zasad norm ustalonych przez osobę która naświetla sposób wykonania czynności. Nauczyciel wie więcej a uczeń może wiedzieć tyle samo jeżeli podąża krok w krok za nauczycielem, po jakimś czasie kiedy uczeń osiągnie podstawowe umiejętności to przekazywana przez nauczyciela wiedza może okazać się niewystarczająca. Wówczas to uczeń może zacząć samodzielna prace nad umiejętnościami jakie pragnie zgłębiać. Proste i zależne Poczytaj, zastanów się, realizuj, powodzenie ma związek ścisły z informacjami jakimi dysponujemy. Robienie na pałę czegokolwiek daje mierny rezultat i z reguły można na tym stracić a nie zyskać. Nie trzeba być geniuszem w niektórych przypadkach wystarczy słuchać by dojść do pozytywnego rezultatu. Powodzenia ![]() Nigdy nie byłem wazeliniarzem, wolę nagą prawdę od szydzącego pochlebstwa. Nikt nie jest doskonały ale trzeba być zawodowcem w tym co się robi. Nie oceniam za wygląd tylko za przekaz
|