MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Anonim

Post #1 Ocena: 0

2005-05-22 22:46 (20 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Witam
Mieszkam w Cardiff juz prawie rok, praca jest tylko trzeba znac jezyk w miare komunikatywnie jesli chcecie szukac na wlasna reke. Jesli ktos wam zalatwi ze znajomych to inna sprawa (w miejscu gdzie nie jest az tak bardzo wymagany). Najtrudniej w wielkiej brytanii jest otworzyc konto, nie ma tu obowiazku meldunku, zeby udowodnic miejsce w ktorym mieszkamy musimy pokazac rachunki na nasze nazwisko (prad, gaz, woda, podatek itp.). Jesli jednak ktos chce tylko zarobic i wyjechac, konto nie bedzie mu potrzebne, a jak ktos ma zamiar zostac tu bardzo dluga lub na stale bez konta bedzie bardzo ciezko. Generalnie jak nie masz konta to nie istniejesz, zawsze bedzie potrzebna gotowka. Powiem wam, ze zyjac tu za najnizsza krajowa 4.85 funta i tak bedzie nam lepiej niz w naszym kraju za najnizsza. Co do rodakow to jest ich tu od metra... mam na mysli cardiff. Wystarczy pochodzic po sklepach poznym popoludniem takich jak lidl, tesco. Jesli chodzi o prace to napisze jeszcze raz, jest jej bardzo duzo, znasz jezyk dobrze, to nie bedziesz mial najmniejszych problemow czy przez jobcentre czy jakas agencje. Powodzenia :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2 Ocena: 0

2005-06-10 18:36 (20 lat temu)

Anonim

witam poszukuje przedstawiciela handlowego czy jak tam to tam sie nazywa .Wynagrodzenie prowizyjne(wszelkie roboty budowlano -wykonczeniowe)referencje i fotki z prac w londynie przesle meilem dla zainteresowanych.Pozdrawiam znudzony Londynem

Do góry stronyOffline

Rightperson

Post #3 Ocena: 0

2005-07-20 14:05 (20 lat temu)

Rightperson

Z nami od: 06-07-2005

a ja mam wszystkie dokumenty, mowie plynnie po angielsku, mam referencje ,konto w banku, home office i od miesiaca nie moge znalesc zadnej pracy w Cardiff, chociaz chodze wszedzie i sie pytam......
jesli faktycznie jest jakas praca to bede wdzieczny za jakie kolwiek info rightperson@vp.pl Dziekuje
Right Person

Do góry stronyOffline

noznagardle

Post #4 Ocena: 0

2005-11-12 22:04 (20 lat temu)

noznagardle

Z nami od: 07-11-2005

Ale wy se jaja robice.... buhahahaha

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #5 Ocena: 0

2006-02-17 09:24 (19 lat temu)

Anonim

ja też niedlugo lece z moimi coreczkami do męza który pracuje w myrthar tydfill mam nadzieje ze nam sie ulozy ;-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6 Ocena: 0

2006-03-07 07:41 (19 lat temu)

Anonim

Siemka :) Jestem w Walii okolice Chester i musze powiedziec ze przyjedzajac tu popelnilem zyciowy blad:((( Trudno zwiazak koniec z koncem :(( a jezeli chodzi o ilosc polaków to ..... od H......
Nasza polonia w tych okolicach strasznie sie rozpanoszyla i dochodzi do stytuacji ze polak od polaka bierze kase za prace:((
(z rególy 10%-15% od zarobiones sumy,tygodniowo badz miesiecznie).

Jest tu troche agencji ale niewiem czy warto sie w nich rejestrowac,raz ze czeba dlugo czekac na rejestracje,a jezeli juz nas zarejestruja to zapomnijcie ze dostaniecie prace...spora ilosc polaków(juz pracujacych przez te agencje wiele razy) niema pracy.

Pytajac o prace w agencjach mozna uslyszec ze wiosna to bardzo cichy sezon jezeli chodzi o prace.Natomiast pytajac rodowitego Waliiczyka kiedy bedzie lepiej mówi ze koncem kwietnia poczatkiem maja :)) tylko ze w maju masa studentów przyjedzie(tak bylo rok temu) i znowu tej pracy niebedzie:(((

Wniosek z tego taki ze najlepiej sobie znalesc prace na Full Time,ale o to tez bardzo ciezko :(( Rodacy niesa juz tacy wybredni jak kiedys chwytaja sie wszystkiego nawet jezeli jest to ponizej ich polskich kwalifikacji.....

Teraz waliia kojarzy mi sie ze wszystkim ale napewno nie z praca...... :-|

Do góry stronyOffline

milky

Post #7 Ocena: 0

2006-06-24 15:13 (19 lat temu)

milky

Z nami od: 24-06-2006

hej a mozecie podac jakies firmy autobusowe, przewoznikow zebym odszukala w necie i mogla skladac cv dla meza? dzieki

Do góry stronyOffline

Numer Skype

milky

Post #8 Ocena: 0

2006-07-13 22:19 (19 lat temu)

milky

Z nami od: 24-06-2006

no sie chyba udalo
polowa sieprnia/koniec sierpnia maz ma jechac do walii nie wiem dokladnie miejsca ...organizuja wszystkie sprawy jak konto, przylot, mieszkanie i do tego warunek umowy to chec..nauki angielskiego i darmowy kurs przy firmie
mysle ze na poczatek

sa tu jacys kierowcy w walii???

Do góry stronyOffline

Numer Skype

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,