MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kosa93

Post #1 Ocena: 0

2021-11-14 00:20:21 (3 lata temu)

Kosa93

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2021

Dobry wieczór późną nocą, mam do was wszystkich pytanie czy może ktoś z was robił prywatnie zabieg korekcji zeza, w moim przypadku oko ucieka mi do wewnątrz, bardzo zależy mi na operacji, czuję dyskomfort rozmawiając z kimś, zgłosiłem się do GP na NHS, aczkolwiek przez pandemię czekam już ponad rok czasu, i ciągle mówią żeby czekać na odzew. Więc tutaj pytanie czy ktoś zna jakiegoś dobrego specjalistę który zabieg wykona prywatnie? Mieszkam w Walli. Pozdrawiam i dziękuję za wysłuchanie

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2021-11-14 10:12:00 (3 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Koleżanka też chce zrobić laserową korektę wzroku ale bierze opcję w Polsce. Ponoć cenowo wychodzi dużo taniej. Może warto rozważyć pobyt w Pl?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #3 Ocena: 0

2021-11-14 11:14:23 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

tez bym rozwazyla PL. u kosz takiej zabawy prywatnie to wyjdzie z 5-8 tys funtow (bo wszystkie badania i konsultacje , plus zabieg), w PL pewnie w 2-2.5 tys funtow sie zamkniesz.
No i jezeli ta wada nie zaburza powaznie widzenia i nie powoduje zadnych atrakcji neurologicznych (jak bole glowy, zaburzenia rownowagi itd) to bedzie uznana za kosmetyczna i nie zrobia ci tuataj zabiegu na NHS.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #4 Ocena: 0

2021-11-14 12:59:54 (3 lata temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Laserowa korekta wzroku, a zabieg korekcji zeza - to dwie zupełnie różne rzeczy.

Przy pierwszej operuje się na soczewce, przy drugiej nacina mięśnie boczne.

Nie spotkałem się z prywatnymi zabiegami korekty zeza. Choć pewnie istnieją. Zwłaszcza w krajach, gdzie wszystko można załatwić "prywatnie" (czyli za gruby szmal)...

Teraz tak - czy masz wciąż rejestrację w polskim systemie zdrowotnym?
Jeżeli tak, to polecam sprawdzić specjalistów, którzy zajmują się tymi operacjami (sprawdzić przez internet) w polskich szpitalach. Następnie - udać się do takiego specjalisty na konsultację prywatną. I przekonać do operacji w jego szpitalu państwowym (nie będzie trudne).
On cię tam wstawi na początek kolejki.
I spróbować wyperswadować operację pod narkozą.

---

Drogę prywatno-państwową wykonywałem w różnych sprawach. Np. operacja na żylaki kosztowała mnie 50 zł i dwa bułgarskie (czy też gruzińskie?) koniaki. Tzn. pięć dych było wtedy więcej warte.
Jechałem do Bułgarii na wczasy i musiałem lepiej wyglądać..._

Do góry stronyOffline

Strona WWW

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2021-11-14 14:16:12 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Mylisz sie Stanislawski, operacja zeza to zabieg , kt wykonasz w wiekszosci prywatnych gabinetow w PL i UK. Roznica w cenie oczywiscie miedzy tymi panstwami jak powyzej.

To fragment oferty bardzo dobrze mi znanego okulisty, kt wykonuje takie zabiegi rutynowo w prywatnej placowce:
"Oferta
Oferujemy Państwu profesjonalne usługi medyczne w zakresie okulistyki. Do naszych zadań należy zarówno diagnostyka, jak i leczenie wzroku. Zajmujemy się badaniem oczu i udzielamy rzetelnych porad okulistycznych. W gabinecie okulistycznym przyjmujemy dzieci, młodzież i dorosłych.

Oferta obejmuje między innymi:
leczenie wzroku dzieci,
korekty wzroku,
operacje zeza u dzieci,
leczenie i operacje zeza u dorosłych,
operacje zaćmy,
dobór okularów,
komputerowe badanie pola widzenia"
Tego typu ofert jest masa juz w tej chwili.

W narkozie pelnej raczej nikt nie zrobi akurat tego zabiegu w PL, czy to prywatnie czy w panstowym szpitalu. Juz predzej tutaj, na zyczenie klienta, oczywiscie nie w ramach NHS czy nawet prywatnego ubezpieczenia i mysle, ze trzeba by doliczyc wtedy z 2500 f. extra.

Jak ktos szuka takich zabiegow poza UK to warto tez przyjrzeec sie Czechom. I cenowo i jesli chodzi o jakosc uslug czy sprzet sa konkurencyjni.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2021-11-15 09:47:48 (3 lata temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Ja się nie mylę, bo napisałem, że pewnie istnieją.

Czy nie zrobi... ja tę operację znam dokładnie.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,