|
|
---|---|
Kosa93 | Post #1 Ocena: 0 2021-11-14 00:20:21 (3 lata temu) |
Z nami od: 14-11-2021 Skąd: Cardiff |
Dobry wieczór późną nocą, mam do was wszystkich pytanie czy może ktoś z was robił prywatnie zabieg korekcji zeza, w moim przypadku oko ucieka mi do wewnątrz, bardzo zależy mi na operacji, czuję dyskomfort rozmawiając z kimś, zgłosiłem się do GP na NHS, aczkolwiek przez pandemię czekam już ponad rok czasu, i ciągle mówią żeby czekać na odzew. Więc tutaj pytanie czy ktoś zna jakiegoś dobrego specjalistę który zabieg wykona prywatnie? Mieszkam w Walli. Pozdrawiam i dziękuję za wysłuchanie
|
gosian | Post #2 Ocena: 0 2021-11-14 10:12:00 (3 lata temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Koleżanka też chce zrobić laserową korektę wzroku ale bierze opcję w Polsce. Ponoć cenowo wychodzi dużo taniej. Może warto rozważyć pobyt w Pl?
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
dominikana36 | Post #3 Ocena: 0 2021-11-14 11:14:23 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
tez bym rozwazyla PL. u kosz takiej zabawy prywatnie to wyjdzie z 5-8 tys funtow (bo wszystkie badania i konsultacje , plus zabieg), w PL pewnie w 2-2.5 tys funtow sie zamkniesz.
No i jezeli ta wada nie zaburza powaznie widzenia i nie powoduje zadnych atrakcji neurologicznych (jak bole glowy, zaburzenia rownowagi itd) to bedzie uznana za kosmetyczna i nie zrobia ci tuataj zabiegu na NHS. |
stanislawski | Post #4 Ocena: 0 2021-11-14 12:59:54 (3 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Laserowa korekta wzroku, a zabieg korekcji zeza - to dwie zupełnie różne rzeczy.
Przy pierwszej operuje się na soczewce, przy drugiej nacina mięśnie boczne. Nie spotkałem się z prywatnymi zabiegami korekty zeza. Choć pewnie istnieją. Zwłaszcza w krajach, gdzie wszystko można załatwić "prywatnie" (czyli za gruby szmal)... Teraz tak - czy masz wciąż rejestrację w polskim systemie zdrowotnym? Jeżeli tak, to polecam sprawdzić specjalistów, którzy zajmują się tymi operacjami (sprawdzić przez internet) w polskich szpitalach. Następnie - udać się do takiego specjalisty na konsultację prywatną. I przekonać do operacji w jego szpitalu państwowym (nie będzie trudne). On cię tam wstawi na początek kolejki. I spróbować wyperswadować operację pod narkozą. --- Drogę prywatno-państwową wykonywałem w różnych sprawach. Np. operacja na żylaki kosztowała mnie 50 zł i dwa bułgarskie (czy też gruzińskie?) koniaki. Tzn. pięć dych było wtedy więcej warte. Jechałem do Bułgarii na wczasy i musiałem lepiej wyglądać..._ |
dominikana36 | Post #5 Ocena: 0 2021-11-14 14:16:12 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Mylisz sie Stanislawski, operacja zeza to zabieg , kt wykonasz w wiekszosci prywatnych gabinetow w PL i UK. Roznica w cenie oczywiscie miedzy tymi panstwami jak powyzej.
To fragment oferty bardzo dobrze mi znanego okulisty, kt wykonuje takie zabiegi rutynowo w prywatnej placowce: "Oferta Oferujemy Państwu profesjonalne usługi medyczne w zakresie okulistyki. Do naszych zadań należy zarówno diagnostyka, jak i leczenie wzroku. Zajmujemy się badaniem oczu i udzielamy rzetelnych porad okulistycznych. W gabinecie okulistycznym przyjmujemy dzieci, młodzież i dorosłych. Oferta obejmuje między innymi: leczenie wzroku dzieci, korekty wzroku, operacje zeza u dzieci, leczenie i operacje zeza u dorosłych, operacje zaćmy, dobór okularów, komputerowe badanie pola widzenia" Tego typu ofert jest masa juz w tej chwili. W narkozie pelnej raczej nikt nie zrobi akurat tego zabiegu w PL, czy to prywatnie czy w panstowym szpitalu. Juz predzej tutaj, na zyczenie klienta, oczywiscie nie w ramach NHS czy nawet prywatnego ubezpieczenia i mysle, ze trzeba by doliczyc wtedy z 2500 f. extra. Jak ktos szuka takich zabiegow poza UK to warto tez przyjrzeec sie Czechom. I cenowo i jesli chodzi o jakosc uslug czy sprzet sa konkurencyjni. |
|
|
stanislawski | Post #6 Ocena: 0 2021-11-15 09:47:48 (3 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Ja się nie mylę, bo napisałem, że pewnie istnieją.
Czy nie zrobi... ja tę operację znam dokładnie. |
|