Od dłuższego czasu rozpatruje opcje wyprowadzenia się z obleganego Londynu, miasta w którym za duzo czas traci się w korkach, metrach itp.(np droga do/z pracy trwa 1-2h w jedna str.),gdzie wszystko ostatnio drozeje, mieszkania ,travelcard na metro na 3strefy jaka potrzebuje do pracy 27f na tydzien,oplata za wjazd do 1szej strefy 8f na dobe i od 19lutego strefa oplat zostaje drastycznie poszerzona,parkingi wogole trzeba wczesniej znaleźć miejsce hehe a jak sie znajdzie to 3,5f/h w 1szej strefie) no i nie wolno nam zapominac ze scisk jest straszny polakow od groma i tych BAD coraz wiecej

Reasumując zastanawiam się nad Walia lub Manchester.
I tutaj kieruje do Was pytanie jakie miasto polecilibyście w Walii może Cardiff/ Swansea /Newport lub inne?
Ogolnie jakie koszty np.
-wynajmu pokoj jedynka z dostępem do Internetu=?
- posiadam auto jakie ceny parkingow czy można bezproblemowo zaparkowac w miejscach pracy?
-jeśli kiepska sprawa z parkingami to ewentualne bilety na autobus itp=?
-no i hmm sam nie wiem co jeszcze może jak wyglada sprawa ze znalzezieniem pracy (ew.namiary na jakies agencje pracy?)
Dodam ze posiadam licencje ochroniarska SIA(tak ze raczej będę szukal pracy w

Mogę również pracowac w fabrykach lub na montażu roznych czesci elektronicznych(technik elektronik-technikum + informatyk- studia –ale w tym to nie czuje się mocny hehe)
Ogolnie wykonywałem już multum prac w Anglii i byle co mnie nie zaskoczy, ale budowlanki mam już raczej dosyc)
Za wszelkie info będę wdzieczny
[ Wiadomość edytowana przez : TomoTiger on 01-02-2007 12:55 ]