Str 2 z 2 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
galadriel |
Post #1 Ocena: 0 2016-01-06 19:40:17 (9 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: A może Ktoś mnie zaskoczy i napisze coś od siebie o Cardiff (...)
You welcome
https://cardiffcityroad.wordpress.com/about/
Ciekawostka! Jesli bedziecie mieli kaprys studiowac Socjologie, albo jakies temu pokrewne kierunki na Open Uni, to na pierwszym roku bedziecie owe nauki spoleczne zglebiac na przykladzie City Road w Cardiff- kurs DD102 Introducing social sciences:
http://www.open.ac.uk/courses/modules/dd102
[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 06-01-2016 19:40 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
|
no_idea |
Post #2 Ocena: 0 2016-01-06 22:54:41 (9 lat temu) |
Z nami od: 31-10-2015 Skąd: Glasgow |
Cytat:
Jeśli mogę zapytać skąd taka zmiana? Co stanęło za tą decyzją?
W zasadzie wspólna decyzja moja i chłopaka. Ponoć w Cardiff trochę ciężej z pracą, udało się odnaleźć w Bristolu pokój i odkopać kilka znajomości, co może będzie pomocne przy znalezieniu pracy. : )
|

|
 |
|
Borys_K |
Post #3 Ocena: 0 2016-01-07 14:03:50 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-01-2016 Skąd: WK |
Cytat:
2016-01-06 22:54:41, no_idea napisał(a):
Cytat:
W zasadzie wspólna decyzja moja i chłopaka. Ponoć w Cardiff trochę ciężej z pracą, udało się odnaleźć w Bristolu pokój i odkopać kilka znajomości, co może będzie pomocne przy znalezieniu pracy. : )
Duża jest różnica w cenach pokoi, mieszkań między Cardiff a Bristolem? Miasta chyba oba ładne, ale Bristol zauważalnie droższy. Jak to faktycznie wygląda? Plusem jest port lotniczy i bezpośrednie, tanie loty do Polski.
|

|
 |
|
no_idea |
Post #4 Ocena: 0 2016-01-07 14:11:08 (9 lat temu) |
Cytat:
2016-01-07 14:03:50, Borys_K napisał(a):
Cytat:
2016-01-06 22:54:41, no_idea napisał(a):
Cytat:
Duża jest różnica w cenach pokoi, mieszkań między Cardiff a Bristolem? Miasta chyba oba ładne, ale Bristol zauważalnie droższy. Jak to faktycznie wygląda? Plusem jest port lotniczy i bezpośrednie, tanie loty do Polski.
Prawdę powiedziawszy, jak ogląda się pokoje do wynajęcia na stronach internetowych to faktycznie jest różnica cenowa (w okolicach 80funtów miesięcznie - Bristol droższy). Mimo wszystko da sie coś znaleźć w sensownej cenie, pokój dwuosobowy w zadbanym domu z jednym lokatorem będzie mnie kosztował 320 funtów miesięcznie z wliczonymi rachunkami, co uważam za rozsądną ofertę. Za przemówił też fakt, że w Bristolu używa się tylko języka angielskiego, w Cardiff już można się spotkać z Walijskim. Po dłuższym pobycie w Szkocji nie ukrywam, ze jest to trochę męczące, czegoś można nie zrozumieć, gdzieś nie dostać pracy. No i loty do Polski, przy tym, że jestem dość rodzinną osobą i latam średnio co 2-3 miesiące to spory plus. ; )
|

|
 |
|
Borys_K |
Post #5 Ocena: 0 2016-01-08 15:50:49 (9 lat temu) |
Z nami od: 03-01-2016 Skąd: WK |
Cytat: Prawdę powiedziawszy, jak ogląda się pokoje do wynajęcia na stronach internetowych to faktycznie jest różnica cenowa (w okolicach 80funtów miesięcznie - Bristol droższy). Mimo wszystko da sie coś znaleźć w sensownej cenie, pokój dwuosobowy w zadbanym domu z jednym lokatorem będzie mnie kosztował 320 funtów miesięcznie z wliczonymi rachunkami, co uważam za rozsądną ofertę. Za przemówił też fakt, że w Bristolu używa się tylko języka angielskiego, w Cardiff już można się spotkać z Walijskim. Po dłuższym pobycie w Szkocji nie ukrywam, ze jest to trochę męczące, czegoś można nie zrozumieć, gdzieś nie dostać pracy. No i loty do Polski, przy tym, że jestem dość rodzinną osobą i latam średnio co 2-3 miesiące to spory plus. ; )
No właśnie tylko i wyłącznie tym się sugerowałem, bo nie ma mnie na miejscu. Pokoje w Cardiff, jednoosobowe były w bardzo atrakcyjnych cenach, poniżej 300 funtów, co przy niewysokich zarobkach na początek, po przylocie, można uznać za sporą oszczędność. Na południu Walii również spotkałaś się z walijskim? A masz orientację jak jest w Bristolu z pracą dla niewykwalifikowanych pracowników? Nie jest to chyba zbytnio miasto robotnicze/przemysłowe. Loty to rewelacja: Bristol - Wrocław za kilkadziesiąt złotych. Też chciałbym mieć możliwość powrotów  [ Ostatnio edytowany przez: Borys_K 08-01-2016 15:52 ]
|

|
 |
|
|
no_idea |
Post #6 Ocena: 0 2016-01-19 21:29:36 (9 lat temu) |
Cytat:
2016-01-08 15:50:49, Borys_K napisał(a):
Cytat: Prawdę powiedziawszy, jak ogląda się pokoje do wynajęcia na stronach internetowych to faktycznie jest różnica cenowa (w okolicach 80funtów miesięcznie - Bristol droższy). Mimo wszystko da sie coś znaleźć w sensownej cenie, pokój dwuosobowy w zadbanym domu z jednym lokatorem będzie mnie kosztował 320 funtów miesięcznie z wliczonymi rachunkami, co uważam za rozsądną ofertę. Za przemówił też fakt, że w Bristolu używa się tylko języka angielskiego, w Cardiff już można się spotkać z Walijskim. Po dłuższym pobycie w Szkocji nie ukrywam, ze jest to trochę męczące, czegoś można nie zrozumieć, gdzieś nie dostać pracy. No i loty do Polski, przy tym, że jestem dość rodzinną osobą i latam średnio co 2-3 miesiące to spory plus. ; )
No właśnie tylko i wyłącznie tym się sugerowałem, bo nie ma mnie na miejscu. Pokoje w Cardiff, jednoosobowe były w bardzo atrakcyjnych cenach, poniżej 300 funtów, co przy niewysokich zarobkach na początek, po przylocie, można uznać za sporą oszczędność. Na południu Walii również spotkałaś się z walijskim? A masz orientację jak jest w Bristolu z pracą dla niewykwalifikowanych pracowników? Nie jest to chyba zbytnio miasto robotnicze/przemysłowe. Loty to rewelacja: Bristol - Wrocław za kilkadziesiąt złotych. Też chciałbym mieć możliwość powrotów  [ Ostatnio edytowany przez: <i>Borys_K</i> 08-01-2016 15:52 ]
Z Walijskim osobiście się nie spotkałam, natomiast wyczytałam parę opinii co trochę mnie zniechęciło do tej części wyspy. ^^
Co do pracy w bristolu to ciężko mi powiedzieć, z tego co wiem to mój chłopak zaczynał bez języka i większego doświadczenia i w kilku agencjach bez problemu znalazła się praca, w jednej z nich zresztą jest już od 2 lat. Ja już jakieś tam doświadczenie mam, także raczej się nie martwię, ogłoszeń prywatnych jak i z agencji jest masa.
|

|
 |
|
czarna01 |
Post #7 Ocena: 0 2016-01-24 19:15:31 (9 lat temu) |
Z nami od: 24-01-2016 Skąd: cardiff |
Witaj!
Co do Cardiff to tragedia nie jest łatwo znaleźć prace jak jest to w restauracjach i hotelach trzy dni bezpłatnych haha okres próbny darmowy,a nie gwarantują Tobie pracy! Wesoło, a co do pokoju to 350f
|

|
 |
|