MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Fajni,ciekawi trzydziestoletni z Cardiff

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mata-tygrys

Post #1 Ocena: 0

2015-07-14 09:34:57 (10 lat temu)

mata-tygrys

Kobieta

Z nami od: 09-06-2014

Hej mam na imię Matylda i za jakiś czas przeprowadzam się do Cardiff z małego okolicznego miasteczka. I choć życie na wsi jest sielskie i anielskie to po 2 latach zatęskniło mi się za miejskimi atrakcjami i tempem życia. Szukam ciekawych, zwariowanych ludzi z Cardiff- około 30. Mogą być pary ( jestem mężatką w udanym związku)....ale chętnie poznam fajne koleżanki- by wyjść na piwko, kawkę, babskie pogaduchy czy rundkę po centrum handlowym. Jestem zwariowaną i pogodną dziewczyną.Kocham życie. Od czasu do czasu wychodzimy z moim facetem potańczyć, do knajpek,itd....gdyby brakowało Wam czasem towarystwa napiszcie. Próbowałam wcześniej poznać jakiś fajnych ludzi przez to forum, i udało mi się nawiązać znajomości z ciekawymi ludźmi,ale wszyscy oni mieszkali dleko ode mnie:(. Natomiast tu gdzie mieszam mam kilka fajnych znajmości,ale z racji tego,że się wyprowadzę te kontakty trochę się rozluźnią...Piszcie zatem fajni ludzie.Czytając to forum, wiem,że jest Was sporo.
Ucałowania dla WSZYSTKICH Rodaków w UK, a szczególnie z tego forum. Jest tutaj kilka wspaniałych Osób, których posty bardzo mi pomogły; wymienię chociażby Richmond, której cenne uwagi i bardzo duża wiedza pomogły mi przy transakcjach związanych z kupnem domu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mata-tygrys

Post #2 Ocena: 0

2015-07-20 10:18:49 (10 lat temu)

mata-tygrys

Kobieta

Widze,że kilka osób zajrzało na wątek, co mnie oczywiście cieszy. Jeśli nawet nie znajdą się śmiałkowie, by napisać to nieszkodzi-:)
Jeśli wolicie być anonimowi - bądźcie. Może znajdą się chętne Osoby z Cardiff, i napiszą mi jak postrzegacie to miasto? Ja pochodzę z Białegostoku i w Polsce mam przyjaciółkę, która jakiś czas mieszkała w Cardiff, i jej zdanie o mieście było bardzo pozytywne. Powiedziała,że jest parę alternatywnych klubów, gdzie muzycznie jest ciekawiej niż na zwyczajnej angielskiej dyskotece. Zdaje się,że w Cardiff jest kilka szkół wyższych. Ja zauważyłam piękny budynek imeinia jednego z moich ulubionych aktorów-Anthony'ego Hopkinsa-:) Jest chyba wydział architektury i sztuki, oraz Uniwerytet, stąd fajna kulturowo i narodowościowo mieszanka ludzi z całego świata. Poza tym zachwycające Cardiff Bay z mnóstwem restauracji i pubów. Może macie jakieś swoje ulubione, godne polecenia miejsca w Cardiff?

Do góry stronyOffline

mata-tygrys

Post #3 Ocena: 0

2015-07-20 10:23:23 (10 lat temu)

mata-tygrys

Kobieta

Takie pisanie na forum to trochę jak eksperyment socjologiczny-:) Jesli nawet nikt się nie odezwie to jestem zdania,że jak się nie spróbuje pewnych rzeczy to się człowiek nie przekona. Tyle się nasłuchałam,że Polacy nie integrują się za granicą, są nieufni i 'pozamykani' na sibie, oraz teroii,że 'jak Polak Ci nie zaszkodził to już Ci pomógł' ale jakoś ja osobiście nie mam takich doświadczeń. Napiszę jeszcze,że interesują mnie 'miejsca trochę bardziej alternatywne', dlatego ucieszyło by mnie bardzo gdybyście napisali mi o ciekawych klimatycznych knajpkach ( mogą być kluby z muzyką na żywo), altenatwywnych klubach. Co do szukania znajomych to też nie siłę. Do Cardiff przeprowadzi się jedna z moich najlepszych przyjaciółek, więc samotna nie będę

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,