MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak odzyskac auto z compound

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tomaszzet

Post #1 Ocena: 0

2015-04-05 11:20:45 (10 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Ubezpieczenie temp jest tylko temp. I tak bedziesz musiałcos z nim zrobić.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mess_uk

Post #2 Ocena: 0

2015-04-11 17:10:50 (10 lat temu)

mess_uk

Mężczyzna

Z nami od: 05-04-2015

Od srody probuje odzyskac auto z compound ,ale po wielkich bojach i sciagnieciu do sluzby oficera(swoja droga dlaczego musze pytac jego o mozliwosc odzyskania auta z compound?) dowiedzialem sie ze nie jestem prawnym wlascicielem..........i ze ten zielony maly odcinek nie uprawnia mnie do odebrania auta.
Prosilbym o ewentualne podpowiedzenie ze panowie policjanci nie maja racji lub o wskazanie drogi do odzyskania auta.Dokument(ta glowna czesc) zostal wyslany tydzien temu.Czy jadac fizycznie do dvla moge uzyskac jakies zaswiadczenie ze jestem wlascicielem auta.(wedlug panow policjantow wlascicielem jest jakis walijczyk i nie beda kontaktowac sie z dvla by wyjasnic sprawe) jak moge zlozyc zazalenie na prace panow policjantow?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2015-04-11 17:27:38 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie ma oddzialow DVLA, nie mozesz do nich pojechac. Mozesz do nich zadzwonic i poprosic o tymczasowy certyfikat VC5, zanim przysla Ci normalny. Wspomiajac oczywiscie jakie to pilne, itp.

Od kogo kupiles samochod? Z komisu czy od osoby prywatnej? Jak z komisu, to powinienes miec jakas umowe i papiery potwierdzajace ten fakt. Jak od osoby prywatnej, to mozesz poprosic te osobe, zeby wyslala Ci papierek potwierdzajacy, ze sprzedal Ci auto i jestes jego obecnym wlascicielem.

Mozesz ubezpieczyc auto na tego kierowce z provisional, ale pamietaj, ze ta osoba bedzie musiala przyjechac z innym kierowca z prawem jazdy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

mess_uk

Post #4 Ocena: 0

2015-04-11 18:42:23 (10 lat temu)

mess_uk

Mężczyzna

Auto odebrane bedzie na osobe z pelnym polskim prawem jazdy.
Nie chce juz jezdzic tym autem.Znienawidzilem je i chce sie go pozbyc.Jednak jest warte troche wiecej niz koszty odzyskania go i dlatego chce je pozniej ofiarowac czlonkowi rodziny.

Do góry stronyOffline

mess_uk

Post #5 Ocena: 0

2015-04-11 18:52:19 (10 lat temu)

mess_uk

Mężczyzna

Btw czy moge starac sie isc na egzamin by usunac ban z mojego prawa jazdy?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2015-04-11 19:37:49 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

A, dostales 6 punktow za jazde bez ubezpieczenia i przekroczyles limit? A miales juz sprawe? Chyba dadza Ci ban na jakis czas, wiec za bardzo nie mozesz nic zrobic.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

mess_uk

Post #7 Ocena: 0

2015-04-11 19:56:40 (10 lat temu)

mess_uk

Mężczyzna

Wczesniej zostalem zdyskwalifikowany przez sad(brak ubezpieczenia i furious driving).A brak ubezpieczenia wynika z faktu ze nie powiedzialem firmie ubezpieczeniowej o banie a co za tym idzie moje nie jest wazne.
Bana mam do lipca tego roku.Pewnie oni jeszcze cos doloza za ostatni w moim zyciu wybryk

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #8 Ocena: 0

2015-04-11 19:59:36 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

No to dostaniesz 6 punktow. Faktycznie na Twoim miejscu nie kupowalabym kolejnego auta ...
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

mess_uk

Post #9 Ocena: 0

2015-04-11 20:12:07 (10 lat temu)

mess_uk

Mężczyzna

Tu w uk chce zostac do emerytury.Po pierwsze dlatego ze podoba mi sie zycie tu po drugie dlatego ze mam dobra prace.Jednakze na dluzsza mete bez prawa jazdy bedzie mi ciezko tzn teraz place kierowcy 20f za transport dziennie.Troche drogo ale takie mniej wiecej sa koszty jesli policzyc czas benzyne i dbanie o samochod w tym ubezpieczenie.Nie boje sie nawet ponownego egzaminu bo wiem ,ze go zdam od malego prowadze rozne pojazdy i jestem za pan brat z technika prowadzenia pojazdu...........Dlatego wolalbym zamiast przedluzenia bana ponowny egzamin.Czy jest to mozliwe?

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2015-04-11 22:03:55 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Bdeziesz mial szczescie jak ci nie postawia zarzuty falszerstwa o to zatajenie ze zostales zdyskwalifikowany wczesniej. Teraz jeszcze jak rozumiem dojdzie jazda pomino poprzedniej dyskwalifikacji i brak ubezpieczenia. Nawet nie marnuj pieniedzy zamawianiem egzaminu, bo dostaniesz dokladke dyskwalifikacji.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,