Str 4 z 8 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2014-02-18 10:19:49 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2014-02-19 08:02:17 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Natija | Post #3 Ocena: 0 2014-02-19 15:56:11 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: London |
WKASIK dobrze będzie.. Dzieci są genialne pod względem przyswajania języków obcych..ani się nie obejrzysz i będą mówić po angielsku..
Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|
aga08666 | Post #4 Ocena: 0 2014-03-13 14:14:23 (11 lat temu) |
Z nami od: 12-03-2014 Skąd: Briton Ferry |
Witam ja mieszkam nie daleko ciebie,moj synek poszedl do szkoly w zeszlym roku i tez nie znal jezyka mial nie cale 4 latka,bardzo sie cieszyl ze pojdzie do szkoly,na poczatku bylo troszke ciezko bo nie umial sie dogadac z dziecmi,od wrzesnia poszedl do recpetion i tam sie sporo nauczyl tearz juz mowi o wiele lepiej dogaduje sie z dziecmi,a co do nauki nie wiem czego sie ucza 6 i 11 latki ale moj uczy sie juz liczyc i czytac,nauczyciele sa bardzo pomocni a jak dzieci sa strasze to napewno sprowadza kogos do szkoly kto im pomoze.pozdrawiam
|
wkasik | Post #5 Ocena: 0 2014-03-14 10:14:53 (11 lat temu) |
Z nami od: 08-01-2014 Skąd: Swansea |
Witam ponownie.Dzieciaki się już można powiedzieć zaaklimatyzowały. Idą do szkoły chętnie i nie marudzą jakoś specjalnie. Wiktoria dostała się do Bishop Gore. Z pomocą pani nauczycielki podałyśmy powody, dla których Wika ma pójść do tej szkoły. Są postępy w nauce i nawet moja córcia wygrała konkurs szkolny na najładniejsze pismo, co ją trochę podniosło na duchu.
Gorzej jest z małym. Muszę go nauczyć liczyć i pisać do stu, zestaw słówek, którymi dzieci posługują się w szkole, oraz alfabet, bo młody powinien już zacząć pisać i czytać. Problem w tym, że w szkole nie uczą go tego, a myślę, że tam by więcej się nauczył, a w domu jak mamy usiąść do nauki, to mamy wojnę. Kacper ma tyły, bo dzieci w jego klasie potrafią już dodawać i odejmować dziesiątkami, trochę czytać i pisać. Kolory zna, pojedyncze słówka też. Nie wiem tylko jak go uczyć alfabetu. Po polsku, czy po angielsku. Bo po polsku to może sobie skojarzyć literkę z danym obrazkiem na przykład, a po angielsku to wiadomo, "e" czyta się jak "i", a słówka dwa różne np. ears i elephant. A każde "e" inaczej się czyta. Jakieś porady??? Chętnie przyjmę, bo nie wiem jak małemu to wytłumaczyć, przez co się szybko zniechęca. Jeszcze jedno pytanie, czy Wika będzie miała jakieś egzaminy końcowe przed pójściem do tamtej szkoły? Bo cisza, nikt w szkole nic mi nie mówi. Czy są jakieś materiały przygotowujące? Ewentualnie gdzie mam szukać? |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2014-03-14 10:22:03 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #7 Ocena: 0 2014-03-14 10:39:45 (11 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
MamaMyszow | Post #8 Ocena: 0 2014-03-14 10:42:40 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Wkasik, naucz syna alfabetu oczywiscie po angielsku. Nie wiem jak wytlumaczyc najprosciej, ale dziecko nie musi znac alfabetu fonetycznie, czyli bee, cee, dee, etc, ale musi wiedziec, ze a to a, b to b, c to curly k, w to ł, k to kicking k. DLa przykladu apple to a,p,p,l,e, jak nasz polski alfabet. Do nauki mozesz wykorzystac mnostwo fajnych rzeczy
Tutaj tak samo uczy sie dzieci znajomosci literek dopasowujac je do znajomych dzieciom obrazkow - a to bedzie z pewnoscia apple, b to ball. W szkole mozesz poprosic o dodatkowe zajecia dla syna. 6-latek jednak chlonie jezyk jak gabka, nie masz sie czym martwic. Zanim sie obejrzysz dzieciaki beda smigaly po angielsku ![]() ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/National_Curriculum_assessment [ Ostatnio edytowany przez: MamaMyszow 14-03-2014 10:52 ] |
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2014-03-14 11:15:12 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Starsza pewnie bedzie nieklasyfikowana, za krotko bedzie w UK w szkole, ale mozecie na wlasna reke przysiasc do testow KS2 <a KS2 tests
wymagany level na koniec 6 roku, to level 4. i masa materialow, filmow, gier na KS2 bitesize bbc Dla mlodego podobnie, KS1 bitesize bbc testy KS1 testy beda obejmowaly zakres do zakonczenia year 2. No i niesmiertelna wyliczanka alfabetyczna: Na podstawie testow bedziesz miala pojecie w zakresie materialu szkolnego. Z mlodym pewnie troche trudniej bedzie z wdrozeniem go w szkole, ale da rade. Jedyne, co moge polecic, to na wlasna reke przygotowywanie zadan domowych (jesli szkola daje np. 1xtygodniowo), by wyrobic nawyk codziennej nauki po szkole, bardzo to ulatwia odnalezienie sie w secondary school, gdzie tych zadan i przedmiotow bedzie wiecej. Powodzenia! PS. Szkola pewnie koncentruje sie na nauczeniu mlodego podstaw jezyka, by moc sie komunikowac, to jest w tej chwili priorytet. Pozostaje samej powalczyc z mlodym i cwiczyc, leterki w obu jezykach sa takie same, matematyka tez ![]() W wielu dyskontach, sklepach 1£ , w The Works dostaniesz tanie ksiazeczki z cyframi, literami, szlaczkami i rysunkami do cwiczenia reki w stylu: wydruki [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 14-03-2014 11:34 ] |
ruuuda | Post #10 Ocena: 0 2014-03-14 12:44:51 (11 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2013 Skąd: brak |
Na początku nauki syna w UK , kupowałam mu takie książeczki /zaszyty do nauki
![]() ![]() Jest tego masa w marketach , księgarniach , nawet mozna zamówić na ebay-u lub amazon-ie . [ Ostatnio edytowany przez: ruuuda 14-03-2014 12:46 ] Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.
|