| Autor |
(Odpowiedzi: 6) |
| Anonim |
Post #1 2006-04-08 23:53 (2 lata temu) |
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
Czy jest ktoś na forum z Rhyl-u. Mam pytanie jak tam jest z pracą i czy duzo jest polaków . Sa tam jakieś fajne miejsca gdzie mozna rozerwać sie w weekend ( puby dysko rocko -teki itp. ) Gdzie można spotkac polaków najczęściej i pogadać w końcu po polsku :).
Dzięki z góry za odpowiedż . KENIO
|
|

|
 |
|
| Mitsurugi |
Post #2 2006-04-13 16:30 (2 lata temu) |
Z nami od: 13-04-2006 |
Czesc Anonimie, Duzo pracy, duzo polakow i jeszcze wiecej miejsc do rozrywania sie ale przeciez nie po to tu chcesz przyjechac. CO wiecej chcesz wiedzieC?
|
|

|
 |
|
| Anonim |
Post #3 2006-04-16 22:41 (2 lata temu) |
Uczestnik nie jest zarejestrowany |
Dzieki za odpowiedż :).Jestem już na miejscu i... może mi ktoś pomoże w jeszcze jednej kwesti -jakie dokumenty będą potrzebne na przyszłość po powrocie do polski aby móc udokumentować czas zatrudnienia aby zaliczyć ten okres do stażu pracy .Czy ma to być umowa o prace ,czy jakieś co miesięczne odcinki wypłat czy coś na wzór naszego świadectwa pracy ...itp .Wiem że może to trudne pytanie na obecna chwilę ale może ktoś się już dowiadywał co i jak .Dzięki zgóry wszystkim za odpowiedz . KENIO
|
|

|
 |
|
| Agata27 |
Post #4 2007-03-27 10:14 (rok temu) |
Z nami od: 19-02-2007 |
Mysle ze referencje, payslipy i umowa o prace...Nic wiecej od pracodawcow nie otrzymujesz tutaj W Polsce powinni na podstawie tego Ci uwierzyc Samo to ze pracujesz w UK to juz swiadczy duzo o Tobie Moze nie konkretnie zawodowo ale ze jestes zaradny, umiesz dostosowac sie do nowych trudnych warunkow, musisz radzic sobie z jezykiem, itd itd:)Powodzenia Ja pracuje w Colwyn Bay Jestem z wyksztalcenia pedagogiem specjalnym a tu obecnie pracuje jako rehabilitation support worker i wierze ze w Polsce kiedys spojrza na to przychylnym wzrokiem:)
|
|

|
 |
|
| szajnerka |
Post #5 2007-03-28 19:50 (rok temu) |
Z nami od: 28-03-2007 |
Agata mam pytanko  dotyczące pracy z osobami upośledzonymi. Tu w Polsce własnie taka prace wykonuje i niebawem chce wyjechac z dziecmi do meża który jest w Walii i tam chciałabym znależc prace w soim zawodzie tzn móc pracowac z dziećmi upośledzonymi, czy cieżko jest znalezć taka prace i czego wymagaja , jakich dokumentów?? czy honorują tam nasze dyplomy??
z góry dzięki za info
|
|

|
 |
|
| Agata27 |
Post #6 2007-03-29 21:21 (rok temu) |
Hej Niestety jeszcze nie znalazlam tutaj pracy w swoim zawodzie, w ktorej warunkiem podjecia bylby dyplom ...Jednak udalo znalesc mi sie prace gdzie pracuje z osobami z nabytymi uszkodzeniami mozgu, w rehabolitacyjnym oddziale Leonard Cheshire (to najwieksza brytyjska organizacja zajmujaca sie niepelnosprawnymi ), jako rehabilitation support worker Nie wymagano dyplomu bo to praca jakby dla kazdego mlodego z predyspozycjami do pracowania z takimi ludzmi To jednak dobre doswiadczenie, w cv ladnie bedzie wygladac , i poza tym kto wie..moze nastepna prace bede miala z zawodzie, jako specjalista...Tobie radzilabym rowniez tak Nabylabys doswiadczenia w tym kraju z ludzmi Mialabys brytyjskie referencje po , co jest niezbedne tutja jak szukasz pracy (chyba ze wyjezdzasz z agencji polskiej jako polka ale to inna historia)Prace znalesc mozna Taka-najczesciej przez job centre (tutejszy cos jak nasz polski urzad pracy)W Walii polnocnej najpopularniejsza praca dla kobiet to opieka w domu opieki lub praca w hotelu Dobre na poczatek dla ciebie rowniez Tak zeby stanac na nogi i po jakims czasie szukac czegos blizej ciebie Z dziecmi, w szkole , przedczkolu, jako nauczyciel, specjalista, itp w walii polnocnej trudno prace jak sie nie ma stad referencji..Powodzenia zycze i do napisania:)
|
|

|
 |
|
| Agata27 |
Post #7 2007-03-29 21:25 (rok temu) |
ps:czy honoruja polskie dyplomy...Pierw musisz miec dyplom przetlumaczony na angielski z brytyjkim odpowiednikiem twojego stopnia naukowego Akceptuja dyplomu ale pierwsze miejsce stanowi doswiadczenie i referencje od brytyjskiego pracodawcy Jak juz dostaniesz prace..sami ci zlecaja zrobienie sprawdzenia niekaralnosci, co jest warunkiem pracy z ludzmi w tym kraju
|
|

|
 |
|