MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obcy kot wchodzi do domu

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marco_polo

Post #1 Ocena: 0

2011-05-24 14:20:26 (14 lat temu)

marco_polo

Kobieta

Z nami od: 25-02-2010

Witam!
Mamy w domu kota i ma on zamontowaną klapkę w drzwiach żeby mógł spokojnie chodzić na dwór kiedy tego chce.
Ale od jakiegoś czasu zaczęła przychodzić do nas obca kotka i wyjadać mu żarcie z miski. Do tego wchodzi na kuchenne szafki i stół (nasz kot nigdy nie wchodzi a ją nie raz pogoniłam), przychodzi i nocuje u nas w domu (nie raz z rana wstaje a ona śpi w salonie na sofie!).
Kotka jest zadbana i nie chuda - więc ma raczej dom. Próbowałam przypilnować gdzie chodzi - ale to nie łatwe :)
Ganiamy ją a ona i tak wchodzi. Zaczyna mnie to denerwować, bo nie mam zamiaru żywić obcego kota (kupuję dobrą i kosztowną karmę)
no i do tego sprzątać po niej.
Próbowaliśmy zablokować klapkę, tak żeby nasz kot mógł tylko wyjść z domu a żeby nie dało się wejść - ale wtedy w nocy on siedzi pod drzwiami miauczy i skrobie, więc musimy wstawać i go puścić.
Zastanawialiśmy się nad wmontowaniem takiej klapki z magnezem (coś takiego: http://www.petsathome.com/shop/white-4-way-magnetic-locking-cat-flap-400-by-staywell-15303 )
ale mamy metalowe drzwi więc to odpada.
Jeszcze jest klapka na podczerwień, ale to już dla mnie za duży koszt...
Może macie jakieś rady, co mam zrobić żeby pozbyć nieproszonego gościa??? Jakieś środki???
Dodam ze kotka jest kudłaczem (mieszaniec persa ???) i zostawia sierść na dywanie, wchodzi na stół - ostatnio pogryzła ciastka na stole, wiem ze to ona bo ją pogoniłam. Nasz kot jej nie rusza bo to kotka a my mamy kota. Więcej! Ona go potrafi odgonić od JEGO miski! Dzisiaj w nocy znowu była... :-Y

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

knowakuk

Post #2 Ocena: 0

2011-05-24 14:43:43 (14 lat temu)

knowakuk

Mężczyzna

Z nami od: 07-01-2011

Kupcie psa :-)
:-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kociefraszki

Post #3 Ocena: 0

2011-05-24 14:46:24 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Klapka na chipa? Kotecka znalazla sobie zapasowa mete. No, co? Widocznie karmisz lepiej niz wlasciciele.:-] Swoja droga, jest bezobciachowa.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

tom8104

Post #4 Ocena: 0

2011-05-24 15:04:01 (14 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Cytat:

2011-05-24 14:20:26, marco_polo napisał(a):
Witam!
Mamy w domu kota i ma on zamontowaną klapkę w drzwiach żeby mógł spokojnie chodzić na dwór kiedy tego chce.
Ale od jakiegoś czasu zaczęła przychodzić do nas obca kotka i wyjadać mu żarcie z miski. Do tego wchodzi na kuchenne szafki i stół (nasz kot nigdy nie wchodzi a ją nie raz pogoniłam), przychodzi i nocuje u nas w domu (nie raz z rana wstaje a ona śpi w salonie na sofie!).
Kotka jest zadbana i nie chuda - więc ma raczej dom. Próbowałam przypilnować gdzie chodzi - ale to nie łatwe :)
Ganiamy ją a ona i tak wchodzi. Zaczyna mnie to denerwować, bo nie mam zamiaru żywić obcego kota (kupuję dobrą i kosztowną karmę)
no i do tego sprzątać po niej.
Próbowaliśmy zablokować klapkę, tak żeby nasz kot mógł tylko wyjść z domu a żeby nie dało się wejść - ale wtedy w nocy on siedzi pod drzwiami miauczy i skrobie, więc musimy wstawać i go puścić.
Zastanawialiśmy się nad wmontowaniem takiej klapki z magnezem (coś takiego: <a href="http://www.petsathome.com/shop/white-4-way-magnetic-locking-cat-flap-400-by-staywell-15303" target="_blank" target="_new">http://www.petsathome.com/shop/white-4-way-magnetic-locking-cat-flap-400-by-staywell-15303</a> )
ale mamy metalowe drzwi więc to odpada.
Jeszcze jest klapka na podczerwień, ale to już dla mnie za duży koszt...
Może macie jakieś rady, co mam zrobić żeby pozbyć nieproszonego gościa??? Jakieś środki???
Dodam ze kotka jest kudłaczem (mieszaniec persa ???) i zostawia sierść na dywanie, wchodzi na stół - ostatnio pogryzła ciastka na stole, wiem ze to ona bo ją pogoniłam. Nasz kot jej nie rusza bo to kotka a my mamy kota. Więcej! Ona go potrafi odgonić od JEGO miski! Dzisiaj w nocy znowu była... :-Y

Dziwka :-]

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #5 Ocena: 0

2011-05-24 15:10:10 (14 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Zrób procę,przypilnuj kiedy wejdzie i strzel jej w tyłek więcej nie wejdzie heheh,ale serio to współczuję. Masz kota i co nie pilnuje swojego terytorium? Jak ja miałam kota to żaden kot nie mógł wejść nam na ogród a jakby do domu inny wlazł to chyba by go zagryzł.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Vivienne

Post #6 Ocena: 0

2011-05-24 15:16:13 (14 lat temu)

Vivienne

Kobieta

Z nami od: 26-01-2010

Cytat:

2011-05-24 15:10:10, Lenusia napisał(a):
Zrób procę,przypilnuj kiedy wejdzie i strzel jej w tyłek więcej nie wejdzie heheh,ale serio to współczuję. Masz kota i co nie pilnuje swojego terytorium? Jak ja miałam kota to żaden kot nie mógł wejść nam na ogród a jakby do domu inny wlazł to chyba by go zagryzł.

Koty - samce, owszem moga pojsc w uzycie pazury, ale kot i kotka to zupelnie inna bajka, bardziej romantyczna.
A tak serio, mojej siostry kot tez przyprowadzal sobie panne do domu, a kocica byla przeganiana. Woda w spryskiwaczu pomogla.

Do góry stronyOffline

Arnoldzio

Post #7 Ocena: 0

2011-05-24 15:54:53 (14 lat temu)

Arnoldzio

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 03-05-2011

Zainstalowac czytnik linii papilarnych przy klapce i zaprogramowac tak, zeby czytal tylko linie waszego kota

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-05-24 16:00:08 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Guylian

Post #9 Ocena: 0

2011-05-24 16:30:13 (14 lat temu)

Guylian

Kobieta

Z nami od: 29-11-2007

Moze mozna zamontowac klapke na magnes nie w drzwiach, tylko gdzies obok ( my mamy w scianie werandy)? To chyba najlepsze rozwiazanie. Druga opcja - przygarnij kotke, z dwoma siersciuchami w domu weselej :-) Opcja dla Jamesa Bonda - wytropic gdzie kotka sie udaje jak juz sie naje, dopasc wlasciciela i obciazyc kosztami zywienia.

Do góry stronyOffline

kociefraszki

Post #10 Ocena: 0

2011-05-24 16:37:56 (14 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Prosciej jest przytrzymac kotke w domu i bezczelnie rozwiesic w okolicy ogloszenia ze znalazlo sie kota. No, wiem, to porwanie, ale wlasciciel przy odrobinie szczescia sam sie zglosi, a wtedy tekst ze przychodzila z wizyta czas jakis, az postanowila zostac, a ze wyglada na czyjas, to te ogloszenia, prawda, zeby wlasciciel sobie kotecka odebral... Po takim wiscie, ja bym wiecej koty z domu nie wypuscila gdyby mi na niej zalezalo.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 1 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,