Str 6 z 7 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
ewelinka_k |
Post #1 Ocena: 0 2011-01-26 18:30:36 (14 lat temu) |
Z nami od: 20-08-2009 Skąd: wrexham |
Mój synek ma też AZS
Było zaleczone - brał przez jakiś czas sterydy. Później same maści. Miał robione testy - jakies nowoczesne - z krwi. I nie wyszło nic.
Jak kupiliśmy pieska - znowu sie zaostrzyło  
Rozmawiałam z lekarką - poradziła, zeby niestety oddać psiaka - nie chcę wracac do sterydów doustnych - mam nadzieje, ze miejscowo damy radę to opanować.
Psinka grzeczna - ale lubi sobie poszaleć na podwórku - cały ogród jest jej  Mieszkamy przy parku - uwielbia spacery  
|

|
 |
|
|
MrCiapek |
Post #2 Ocena: 0 2011-01-26 18:58:12 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2010 Skąd: Coventry |
Cytat:
2011-01-26 16:45:51, ewelinka_k napisał(a):
ale ona jest grzeczna i śpi we własnym posłaniu - wie, ze to jej miejsce
 spi grzecznie?a lubi jazde samochodem?bede w przyszlyym tygodniu w Blackpool,wy jak sadze mieszkacie gdzies w okolicach Liverpol?mozna porozmawiac....
|

|
 |
|
eladudzia |
Post #3 Ocena: 0 2011-01-26 20:16:51 (14 lat temu) |
Z nami od: 09-06-2007 Skąd: Grays |
Ja bym chętnie wzięła ale za daleko mieszkam (4 godziny drogi). Jezeli miałby kto ją przywieźć do mnie, to ja z moimi dziewczynkami chętnie byśmy ją przygarnęły. Właśnie dzisiaj mój mąż chciał kupić pieska tej rasy w zoologicznym ale w wakacje czeka nas powrót do PL i dlatego się wstrzymał. Jeżeli miałby ktoś możliwość przywiezienia jej do mnie, wówczas zrobiłabym jej kwarantannę i wzięła ze sobą do Polski.
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2011-01-26 20:25:24 (14 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
NaToRR |
Post #5 Ocena: 0 2011-01-26 20:42:40 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-01-2011 Skąd: weston |
A moze sznaucer, a wszystko o sznaucerach jest na http://mojsznaucer.blogspot.com/
|

|

|
|
|
karjo1 |
Post #6 Ocena: 0 2011-01-26 22:34:04 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Agusia, azt nie oznacza alergii na psa, alergia alergii nie rowna, reakcja na danego psa nie oznacza innej reakcji na innego osobnika.
To, ze akurat w tej sytuacji z dzieckiem i psem u znajomych jest ok, to zwykly fart.
Joraski nie sa psami dla alergikow, tym bardziej nie sa dla dzieci, jak kazdy maly pies. Jesli juz, to raczej sredniaki. Bo raptem moze sie okazac, ze nie problem z alergia, a z sikaniem, podgryzaniem, agresja w stosunku do dziecka...
No i jeszcze jak jorasek, to tylko z dobrej, rejestrowanej hodowli, w przeciwnym razie dostaniesz (za spore pieniadze) urokliwego kundelka, z ktorego nie wiadomo co wyrosnie...
Ciapek, przy wspomnianych warunkach nie ma sensu branie szczeniaka, chyba ze masz ochote na demolke w domu, zasikane i zafajdane wszystko, co sie da i zmarnowanego psychicznie psa.
No chyba, ze z domownikami uda sie dogadac, ze ktos jest stale w domu, znajdzie sie duzo wiecej niz 3-4 godziny na nauke, socjalizacje i zabawe z psem, czestsze spacery, by rozladowac energie i poukladac szczylka.
|

|
 |
|
kawaoporanku |
Post #7 Ocena: 0 2011-01-26 23:22:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-01-2011 Skąd: Nottingham |
5 miesieczny szczeniak to juz raczej nie powinien miec problemow z sikaniem w domu czy podgryzaniem mebli. Moja Jack Russelka tylko dwa razy chciala podgryzc krzeslo,ale to bylo dawno, ma pudlo zabawek, kapci,pilek, nakretek z wody mineralnej i tym sie bawi i choc ostatnio nazywamy ja Laleczka Chucky to jest najslodszym psem na swiecie.Tylko nie polecalabym tej rasy rodzinie z malymi dziecmi ze wzgledu na wzmozone ADHD Jestem nawet kiedy mnie nie ma xD
|

|
 |
|
MrCiapek |
Post #8 Ocena: 0 2011-01-27 10:49:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2010 Skąd: Coventry |
Cytat:
2011-01-26 22:34:04, karjo1 napisał(a):
Agusia, azt nie oznacza alergii na psa, alergia alergii nie rowna, reakcja na danego psa nie oznacza innej reakcji na innego osobnika.
To, ze akurat w tej sytuacji z dzieckiem i psem u znajomych jest ok, to zwykly fart.
Joraski nie sa psami dla alergikow, tym bardziej nie sa dla dzieci, jak kazdy maly pies. Jesli juz, to raczej sredniaki. Bo raptem moze sie okazac, ze nie problem z alergia, a z sikaniem, podgryzaniem, agresja w stosunku do dziecka...
No i jeszcze jak jorasek, to tylko z dobrej, rejestrowanej hodowli, w przeciwnym razie dostaniesz (za spore pieniadze) urokliwego kundelka, z ktorego nie wiadomo co wyrosnie...
Ciapek, przy wspomnianych warunkach nie ma sensu branie szczeniaka, chyba ze masz ochote na demolke w domu, zasikane i zafajdane wszystko, co sie da i zmarnowanego psychicznie psa.
No chyba, ze z domownikami uda sie dogadac, ze ktos jest stale w domu, znajdzie sie duzo wiecej niz 3-4 godziny na nauke, socjalizacje i zabawe z psem, czestsze spacery, by rozladowac energie i poukladac szczylka.
jak pisalem ,w ciagu dnia zawsze ktos jest(jesli nie ma nikogo to bardzo sporadycznie i na nie wiecej niz 2-3 godz)ale to na wypadek jesli nie mogl bym jej zabrac ze soba,bo z gory zakladam ze dni spedzi ze mna(troche jazdy i chodzenia na swiezym,czasem mnustwo jazdy i tylko troche chodzenia na swiezym) ,jesli chodzi o domownikow to nie ma problemy exept wlasnie ta noc,nie ma mnie zwykle 3-4 noce w domu(weekly)i nie moge sie wluczyc z psem po nocy i nie moge tez wymagac od reszty ze bedzie sie zajmowac moim psem w nocy(w przypadku jakis skomlen,drapania itd
chcialbym miec psa ale jesli mam go zamykac na cztery spusty gdzies w ciemnym miejscu to wole go nie miec ,pies musi miec swobode
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #9 Ocena: 0 2011-01-27 11:21:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Tyle, ze nie chodzi tylko o obecnosc czlowieka, istotne jest, by poswiecic pare godzin dziennie tylko psu. Jazda z Toba badzie fajnym urozmaiceniem, ale nadal tylko dodatkiem.
Ile szczylek mialby siedziec sam -przewisywalnie?
Czy jest problem, by spal w pomieszczeniu, gdzie przebywaja domownicy, bo rozumiem, ze ktos generalnie bedzie w domu w nocy? odpadlby pewnie problem piszczenia, wycia, drapania.
No i trzeba sie liczyc z koniecznoscia dodatkowych wyjsc przy problemach zoladkowych (czeste u szczeniat), w tym wieku moze byc nadal problem z trzymaniem moczu, a demolki moga sie dopiero zaczac (zwlaszcza u dorastajacego psa, pozbawionego mozliwosci wyzycia sie fizycznego i psychicznego).
|

|
 |
|
agusia30 |
Post #10 Ocena: 0 2011-01-27 11:28:22 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-06-2008 Skąd: bristol |
Cytat:
2011-01-26 22:34:04, karjo1 napisał(a):
wiem co to azs
chodzi o to ze jak ktos ma azs to dzis jest ok z jakims alergenem a jutro moze byc kucha
dlatego nie dokonca wychodza testy skorne czy testy z krwi...
a moj kuzyn ma wlasnie rodowitego yorka  a tu niestety one strasznie duuuuuuuuuuzo kosztuja
|

|
 |
|