MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Internet z BT "muli"

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marco_polo

Post #1 Ocena: 0

2010-12-27 15:00:32 (14 lat temu)

marco_polo

Kobieta

Z nami od: 25-02-2010

Witam! Przed Świętami padł nam Internet, wszelkie próby dodzwonić się do BT kończyły się odsyłaniem nas do kolejnych automatycznych sekretarek i dowiedzieliśmy się tylko że jest jakiś big accident i że w połowie Anglii i Walii nie działa broadband BT. Po kilku dniach (dokładnie 24.12) Internet zadziałał.
Ale problem polega na tym, że wszytko strasznie "muli" - niektóre strony otwierają się ledwo-ledwo, a niektóre całkiem nie otwierają się.
Mam pytanie: czy ktoś ma podobny problem? Czy to tylko u nas tak jest. Bo to strasznie wkurza kiedy na otwarcie MW czekałam około 2 minut :-Y

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tomaszzet

Post #2 Ocena: 0

2010-12-27 17:58:30 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Zostaw włączony broadband tak jak to było na początku. "Odnajdzie" się w ich "systemie" i powinno być git.

Ja miałem podobny problem na początku, przyjechał technik, pogrzebał, stwierdził, że nic nie może więcej zrobić i kazał czekać. Po dwóch dniach miałem "pełną" prędkość.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

allice24

Post #3 Ocena: 0

2010-12-28 09:10:18 (14 lat temu)

allice24

Kobieta

Z nami od: 28-03-2009

Witam! Dokładnie przed świętami w czwartek padł mi również internet, ale wymieniłam filter i zaczął działać. Niestety od tego momentu mam problem z muleniem się kompa.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-12-28 09:36:48 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

"filter" to raczej niema znaczenia to proste urządzenie jak nie uzywacie telefonu albo na czas sprawdzenia można go w ogóle wyjąć, bardzo możliwe że mają problem z rutingiem i DNS, i pakiety lecą na około.
wyobraźcie sobie że czasami fragmenty waszych informacji np wysyłacie email do znajomego na 2 strone ulicy, ale ten zostaje podzielony na małe kawałeczki i wysłany na serwer a potem z powrotem, ale w sieci tak jak na drogach są korki, roboty drogowe i awarie, więc paczuszki wędrują czasami fizycznie do okoła świata zanim trafią do sąsiada.

dawno tego nie robiłem ale kiedyś w polsce pakiety z warszawy do Katowic potrafiły lecieć do Frankfurtu a nawet Hong kongu i z powrotem do Katowic :))

bardzo możliwe ze BT ma dziurę w sieci szkieletowej i korzysta z "objazdu" do tego dochodzi bałagan w aktualizacji adresowania DNS i przeciążenia no i gotowe.

bardzo możliwe że jak wszystko naprawią w ciągu kilkunastu godzin wszytko wróci do normy.

chyba ze masz problem z kablami na odcinku do centrali.

tobie pozostaje sprawdzić czy u ciebie do gniazdka kable OK i czy na wszytkich komputerach, komórkach tak samo ci muli reszta technicy
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

marco_polo

Post #5 Ocena: 0

2010-12-29 21:00:35 (14 lat temu)

marco_polo

Kobieta

Niestety nadal jest bez zmian. Co doprowadza mnie po cichu do szału... 80% stron nie otwiera się w ogóle lub otwiera się baaaardzo powoli, a nawet jak wejdzie strona główna to kiedy chcę wejść dalej to zawiesza się. Jest tak i pod Mozillą i pod Operą i pod Explorerem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #6 Ocena: 0

2010-12-29 21:35:48 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

masz tylko jeden komputer w domu?
moze coś z systemem
na pewno będą próbowali to ustalić a jak masz jeden komp to trudno poweidzieć czy aby nie wina zaśmieconego systemu.

-próbowałaś jak chodzi bez filtra na kablu?
-zresetuj modem

-wezwij serwis
więcej nic się nie da na odległość bez próby
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #7 Ocena: 0

2010-12-29 21:46:30 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marco_polo

Post #8 Ocena: 0

2010-12-30 09:58:43 (14 lat temu)

marco_polo

Kobieta

Dzięki za rady.
Router resetowałam - nic nie daje.
Komputer (laptop) mam jeden, ale nie sądzę żeby to była wina kompa, ma dopiero rok i nie ściągam nic na komp i nic nie instaluję. Po za tym zanim odłączyli internet (ponoć była jakaś awaria w bt) to wszytko chodziło sprawnie.
no nic, dzisiaj będę dzwonić do BT, zobaczymy czy coś to da...

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #9 Ocena: 0

2010-12-30 10:43:29 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Rób zrzuty ekranu raz albo dwa na dzień, jako nazwę wpisuj datę i godzinę wykonania. Mogą się przydać gdyby sprawa poszła na argumenty.
Popros znajomego, który się zna /na pewno jest jakis w Twoim otoczeniu/ by sprawdził czy to wina BT, czy kompa.
Jesli wina BT, to zadzwoń i powiedz im, że nie masz łącza zgodnego z umową więc nie będziesz płacił. Po tygodniu wyslij im list z tym samym powiadomieniem, potem zablokuj zlecenie z konta i wyslij im jeszcze jedno pismo z powiadomieniem, że to zrobiłes bo zmienili parametry umowy. W pismie zarządaj rekompensaty za utrudnienia /musiałes przecież do banku biegać by płacić rachunki, bo net zrywał połączenie z web serwisem banku itp./
Napisz, że nie jestes zadowolony z ich usług itd, itp.
Potem, jesli to nie pomorze zarządaj bezwarunkowego zakończenia współpracy z ich winy i przejdź do innego operatora. W międzyczasie rozglądaj się za nowym netem.

Ja niegdys dzwoniłem kilka razy /po drodze wyzywałem przez telefon/, za karzdym razem udało mi się z nimi rozmawiać. Oni oddzwaniali, było widać że się sprawą interesują. Technik przyjechał, nie mógł nic poradzić /tak powiedział/ potem jakos tak "samo" minęło/

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 30-12-2010 10:49 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: +1

2010-12-30 10:50:32 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie