MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

PCHŁY w domu - POMOCY!!!!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marco_polo

Post #1 Ocena: 0

2010-09-15 08:34:27 (15 lat temu)

marco_polo

Kobieta

Z nami od: 25-02-2010

Ada dzięki za rady! Idę z dzieckiem do szkoły i po drodze zawitam do veta (mam nadzieję ze będzie już czynny). Dzisiaj z samego rana złapałam na nogach łącznie chyba już 5 sztuk, mimo że wczoraj 2 krotnie odkurzałam dom i spryskałam sprejem Bob Martin. Brrrrr

Dostaję paranoi i zaczynam już każdą czarną kropkę traktować jak wroga :-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2010-09-15 08:47:39 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

marco_polo

Post #3 Ocena: 0

2010-09-15 23:03:53 (15 lat temu)

marco_polo

Kobieta

Chyba się udało! Byłam z rana u VETa, dostałam spray (Indorex House Flea Spray, kosztował 16 funtów) weterynarz kazała popsikać nim cały dom i wyjść na co najmniej 3 godziny. Więc tak zrobiłam. Kot tęż został eksmitowany.
Po powrocie wywietrzyłam całą chałupę i poodkurzałam dokładnie. I jak na razie spokój. Nic nie skacze mi na nogi. Co za ulga!!!

Ada - serdecznie dzięki za radę!!!!!

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-09-15 23:20:11 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Prosze bardzo. Wiem co to obsesyjne spogladanie na kazdy pylek ciemniejszego koloru....troche czasu uplynelo zanim sie przestalam wszystkiemu z podejrzeniem przygladac, i odkurzac co piec minut, zmieniajac wlkady w odkurzaczu, zeby czasem nie wrocily...:-]

Przygladaj sie narazie, i najwyzej powtorz dawke przy jakichkolwiek watpliwosciach.

PS. Ja jak u weterynarza kupilam cos co sie sprawdzilo, to pozniej kupowalam na internecie, bo taniej czesto mozna kupic, ale za porade, i wolnosc od "lokatorow" nie zalowalam zaplacic na poczatek w przychodni.

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 15-09-2010 23:23 ]

Ada

Do góry stronyOffline

tajka

Post #5 Ocena: 0

2010-09-16 07:58:30 (15 lat temu)

tajka

Kobieta

Z nami od: 11-06-2007

Wszystkim właścicielom kotów i psów polecam stosować frontline.Sama mam dwa koty i w przeszłości również miałam problem z pchłami natomiast od tej pory kiedy regularnie stosuję frontline czyli około 2 lata nie widziałam ani jednej pchełki.Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

marco_polo

Post #6 Ocena: 0

2010-09-16 12:35:57 (15 lat temu)

marco_polo

Kobieta

Na razie mój kot ma zaaplikowane kropelki spot on Boba Martina i założona obrożę, i też jest już spoko. Ale Następnym razem chyba kupie Frontline.
Dzisiaj nie widziałam a ni jednej - więc na pewno pomogło!!!! :-)

Do góry stronyOffline

Justacha

Post #7 Ocena: 0

2012-07-22 11:09:07 (13 lat temu)

Justacha

Kobieta

Z nami od: 22-07-2012

marco_polo i jak zniknęły??? Bosz ja zwariuje chyba!!!! Idę do weta!

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #8 Ocena: 0

2013-06-16 19:09:44 (12 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

i mnie dopadło, nkt w domu nie jest pogryziony tylko ja! cale nogi, maz mowi, ze uparlam sie ze to kota wina, on mowi,ze to pluskwy, byc moze od nowych sasiadow. ALe ja mojemu kotu dziennie wyczesuje po 10-15 pcheł. i jak na moje to wina pcheł, kiedys wychodził na dwor, teraz od kilku dni ma absolutny zakaz i tak juz do konca zycia, narazie probuje domowych sposob, ale guzik daje. gdzie moge kupic tego frontline? tylko online, czy w jakims sklepie? narazie stosuje boba martina, ale nic nie pomaga....

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2013-06-16 19:15:48 (12 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Pets at home itp. zwierzęce. Do tego zalecam spray ( w każdym zwierzęcym masę tego, ale ja polecam Virbac Indorex Spray - testowałam ) na dywany. Działa.
Do tego kilka dni po odpchleniu kota, obroża przeciwpchelna.
Moje kociary wychodzą tylko na ogród. Ale okazało się, że i tu odwiedzają je "przyjaciele". Obroże mają obie od 2 m-cy = zero pcheł na nich i w domu.
Acha - zamiast kropli na kark, zaczęłam im dawać tabletki - przemycam w takich "kiełbaskach" dla kotów raz na kilka m-cy. Obroża więc dodatkowo zabezpiecza.
Krople Bob Martin są do d...y :/
Kota już wcześniej wychodzącego w domu nie utrzymasz... Kup tabletki na pchły plus obroża, spryskaj dom, wywietrz, odkurz i będzie ok. Pamiętaj też o wypraniu pościeli i kociego łóżka ;-).

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 16-06-2013 19:18 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kociefraszki

Post #10 Ocena: 0

2013-06-16 19:31:39 (12 lat temu)

kociefraszki

Kobieta

Z nami od: 24-03-2011

Cytat:

2010-09-16 07:58:30, tajka napisał(a):
Wszystkim właścicielom kotów i psów polecam stosować frontline.Sama mam dwa koty i w przeszłości również miałam problem z pchłami natomiast od tej pory kiedy regularnie stosuję frontline czyli około 2 lata nie widziałam ani jednej pchełki.Pozdrawiam
Nadaje sie tez fiproline, nieco tanszy. Jesli mamy zwierzaka wychodzacego, konieczne jest regularne stosowanie. Jesli pupil jest wylacznie domowy, moze sie okazac ze pchly i tak sie pojawia, ale w tym wypadku po prostu wystarczy obserwowac zwierza. W razie czego zakropic futro, a tapicerki, wykladziny i wszystko w czym moga sie gady zakonspirowac, spryskac sprayem.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,