Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
jeden z moich ulubionych ociekajacych zdrada, krwia i niebezpiecznymi zwiazkami "kostiumowiec", "Krolowa Margot"..
zdaje sie ,ze w ktorys dzien ttrzeba bedzie sobie pamiec odswiezyc bo ogladalam ten film 10 lat temuwiec pamiec szwankuje i nie wszystko dokladnie pamietam.juz laduje na liscie filmow do obejrzenia.soundtrack z filmu posiadam.niezapomniana muzyka gorana bregovica.zdaje sie ,ze zeszlam troche na psyale dzieki wam wracam do zywych.osaczona pomiedzy praca i domem zapomnialam o sobie i o tym co naprawde mi w duszy gra.za to wam dzieki,bo moge chociaz swoj mozg(lub to co z niego zostalo)troche zmusic do pracy .przez ten czas ,ktory jestem w anglii ciezko bylo znalezc kogos kto mowi tym samym jezykiem
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
Co sie odwlecze, to nie znasz dnia ani godziny ... :D
tego sie wlasnie w skrytosci ducha obawiamaz drze cala zda mi sie czasem ,ze bestyja nie ma trzech ogonow a trzy jezyki i trzeba uwazac na by zaden nie dosiegl celnoscia
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
Ilustracja do dialogu oblednego ironiqusa i przepieknej Efki:
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett