Str 35 z 229 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2009-08-08 20:37:40 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
EFKAKONEFKA33 | Post #2 Ocena: 0 2009-08-08 22:18:36 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Nim wybije polnoc i wszystkie szablozebne upiory wyleza przy pelni ksiezyca ,postanowilam odwiedzic zamkowe lochy.Jakaz mnie niespodzianka spotkala gdym odkryla,ze wiekszosc szlachetnego towarzystwa raczyla zaszcycic obecnoscia ,wlaczajac w to nawet imc oslawionego Marciniaka,wlasciciela czartowskiej posiadlosci.Moge wiec w spokoju udac sie na mala przechadzke ,wszak co niektorzy zbyt zajeci sa uganianiem sie w ciemnosciach za ofiara(Marciniak) i nie w glowie im pilnowanie dobytku
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #3 Ocena: 0 2009-08-08 22:36:44 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
w zwiazku z tym,ze bestyja nie zjawia sie z bajka roza dla ciebie wiersz przed snem
![]() Ach ta roza!ach ta roza co sie w twoje okno wdziera na pokusy mnie wystawia sen i spokoj mi zabiera Wciaz z zazdroscia o niej mysle Choc jej nie smiem dotknac reka Bo mnie gniewa,ze bezkarnie Patrzy noca w me okienko Rad bym nieraz rzucic okiem Bladzac w wieczor po ogrodzie Rad bym dojrzec...ale zawsze stoi roza na przeszkodzie! Ona winna!ona winna Ze ciekawosc moja drazni, Bo gdzie siegac wrok nie moze siega sila wyobrazni Odtwarzajac pieknosc twoje, Coraz bardziej trace glowe Zamiast paczkow-zawsze widze Twe usteczka karminowe A gdy jeszcze wonne kwiaty Poosrebrza blask ksiezyca Wtedy,wtedy w kazdej rozy Widze tylko twoje lica A mysl coraz dalej biegnie I wypelnia postac cudna I odslania wszystkie wdzieki Bo fantazje wstrzymac trudno Widze ciebie na wpol senna Snem rozkoszy rozmarzona Widze wlosow splot jedwabny Sniezna fala drzace lono I te usta,co milosnie Wspolotwarte-chca czarowac I rozwazam:co za rozkosz Takie usta pocalowac Krew sie ogniem w zylach pali Chce ten obraz piescicw wiecznie Lecz przy rozy-pod okienkiem Stac mlodemu niebezpiecznie A.Asnyk Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #4 Ocena: 0 2009-08-08 22:45:20 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
![]() i jeszcze na dobranoc w ofierze ,zeby sie po ciemku uganiac nie musial...dla marciniaka Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Post #5 Ocena: 0 2009-08-09 00:05:48 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2009-08-09 08:12:29 (16 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2009-08-09 08:44:46 (16 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Cytat: Zresztą ja właśnie wróciłam z mojej bajki i za jakiś czas rozpocznę kolejną bajkę pt. Śpiąca Królewna...
Jak to milo z wariatkowa nad ranem wrocic w domowe,znaczy sie zamkowe pielesze,he,he ![]() ![]() (Dokad Ci tak spieszno Roza, wiecznosc cala mamy na bajek sluchanie...) Efka widze swoja fote wkleila i sie marciniak zakochal zamiast polowac ![]() Popieram!Mozemy im nawet wyprawic wesele...Kolejny powod do wznoszenia toastow! Dobranoc wiec... i niech nam sie przysni... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
EFKAKONEFKA33 | Post #8 Ocena: 0 2009-08-09 09:39:46 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
dla naszych SPIACYCH KROLEWIEN kolysanka
![]() Z popielnika na Wojtusia iskiereczka mruga chodz opowiem ci bajeczke bajka bedzie dluga Byla sobe raz krolewna pokochala grajka Krol wyprawil im wesele i skonczona bajka Byla sobie Baba Jaga miala chatke z masla A w tej chatece same dziwy... Cyt!isierka zgasla Patrzy Wojtus,patrzy,duma Zaszly lza oczeta Czemu smnie tak oklamala? Wojtus zapamieta Juz ci nigdy nie uwierze iskiereczko mala Najpierw blysniesz,potem gasniesz Ot i bajka cala Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2009-08-09 09:46:28 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
probuje wkleic wiersz ...nie wiem jednak czy mi sie uda?za ewentualne usterki z gory prsze o wybaczenie Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #10 Ocena: 0 2009-08-09 09:49:50 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
niestety nie umiem wkleic:-Yprzewaznie przepisywalam ale ten tej przydlugi nie bardzo mi sie chce w to bawic
![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|