Str 221 z 229 |
|
---|---|
galadriel | Post #1 Ocena: 0 2012-04-07 23:32:20 (13 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
To zobaczę, może uda mi się je jutro z kompa wywalić. O ile to niezwykle trudne zadanie nie przerośnie moich możliwości.
![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
_Dida_ | Post #2 Ocena: 0 2012-04-10 18:43:53 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-09-2010 Skąd: Harrow |
"..Coraz to z ciebie, jako z drzazgi smolnej,
Wokoło lecą szmaty zapalone; Gorejąc, nie wiesz, czy stawasz się wolny, Czy to co twoje, ma być zatracone? Czy popiół tylko zostanie i zamęt, Co idzie w przepaść z burzą - czy zostanie Na dnie popiołu gwiaździsty dyjament, Wiekuistego zwycięstwa zaranie!." Wiele Diamentów zostało strąconych w przepaść. Lecz nawet tam, na dnie, świecą i świecić nie przestaną, bo z tego dna na szczyty wyniesie ich nasza pamięć. ![]() ![]() "Jeszcze jedna rzecz - sprawa illuminati, czy każdej innej siły, która odpowiada za to co się tu dzieje - ludzkość jest jak kawałek węgla, a te siły są niczym temperatura i ciśnienie. Co się dzieje z węglem pod wpływem gorąca i ciśnienia? Przemienia się w diament. Więc wykonują oni dla nas służbę i pomagają nam kroczyć ku odzyskaniu naszej mocy." ![]() [ Ostatnio edytowany przez: _Dida_ 10-04-2012 18:45 ] Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie...
|
galadriel | Post #3 Ocena: 0 2012-04-10 18:52:06 (13 lat temu) |
![]() Jednym słowem zrozumiałaś bezbłędnie w jakim kontekście wrzuciłam okrojony cytat. Toż go rozwińmy: Wśród tandety lśniąc jak diament... ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
_Dida_ | Post #4 Ocena: 0 2012-04-10 19:14:29 (13 lat temu) |
![]() Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie...
|
galadriel | Post #5 Ocena: 0 2012-04-10 19:29:21 (13 lat temu) |
Ale wiesz jaką receptę ma na to nasz dobry znajomy Baudelaire?
...którego nota bene pomyliłam kiedyś z Kirkegaardem! ![]() Nie pamiętasz? To ci przypomnę (po swojemu ![]() ![]() Margarita 40 ml białej tequilli 20 ml contreau (lub curacao triple sec) 20 ml soku z limonki lub cytryny 6-8 kostek lodu Mieszamy w shake'erze z lodem i przelewamy do kieliszka ![]() Chyba rozumiesz, czym się ostatnio zajmuję ![]() ![]() No i nie byłabym sobą, gdyby zabrakło w tym przepisie jakiegoś High Lord przy świetle księżyca... ![]() Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
|
|
_Dida_ | Post #6 Ocena: 0 2012-04-10 21:05:20 (13 lat temu) |
![]() Pamiętam, a jakże.. <<Trzeba być wciąż pijanym. To cały sekret; w tym tkwi wszystko. Żeby nie czuć straszliwego ciężaru Czasu, który miażdży wam barki i zgina grzbiet ku ziemi, musicie wciąż się upijać. Czym? Winem, poezją albo cnotą, wedle upodobania. Byle się upić. A jeśli kiedyś, ocknąwszy się na stopniach jakiegoś pałacu, na zielonej trawie skarpy, w ponurej samotni waszego pokoju poczujecie, że upojenie osłabło lub przeszło, spytajcie wiatru, fali, gwiazdy, ptaka, zegara, wszystkiego co pędzi, wszystkiego co wzdycha, wszystkiego co krąży, wszystkiego co śpiewa, wszystkiego co mówi, spytajcie, która godzina; a wiatr, fala, gwiazda, ptak, zegar odpowiedzą: «Jest godzina pijaństwa! Żeby nie być znękanym niewolnikami Czasu, upijajcie się; upijajcie się bez przerwy! Winem, poezją albo cnotą, wedle upodobania.» (C. Baudelaire) ale.. nie zapominaj o polskiej integracji ![]() ![]() Chociaż z drugiej strony..: [...] I stand amid the roar Of a surf-tormented shore, And I hold within my hand Grains of the golden sand How fewl yet how they creep Through my fingers to the deep, While I weep, while I weep! O God l can I not grasp Them with a tighter clasp? O God! can I not save One from the pitiless wave? Is all that we see or seem But a dream within a dream? (E.A.Poe) ![]() "Aeterne pungit, cito volat et occidit" Nie pozostaje nic innego jak..: Recepta na zapomnienie(o pewnym forum ![]() Ciężko na ciebie zachorowałem, oczami, mózgiem, duszą i ciałem. Oksytocyna wpływ miała ważki na chorobowy stan mojej czaszki. Nie może przecież człowiek być zdrowy, gdy wchłonie kogoś od stóp do głowy. Członki sztywnieją mu nieustannie, musi się kąpać w gorącej wannie. Wonnym olejkiem nacierać skronie, co dawno nie jest w najlepszym tonie. To sytuacja bardzo niezdrowa. Dłużej nie mogę tak funkcjonować A ty się za to masz znakomicie! Do diabła z takim parszywym życiem! Na ozdrowienie dwa łyki wina, solidne drzewo i mocna lina! ![]() Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie...
|
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2012-04-10 21:56:30 (13 lat temu) |
Co zrobić kiedy widzisz, że Przyjaciel trafił do krainy cienia, i nie potrafisz zrobić nic, aby to zmienić?
Cofnęłam czas. O jakieś 3 lata. W Dedykacjach, chyba strona 17ta... A może wcześniej, a może później. A może za wcześnie, a może za późno. A może nie tak miało być, a może właśnie tak. "Tylko dla ciebie jestem tu" Wracając do diamentów: Najszlachetniejszy kamień, to ten, który kraje wszystkie inne... "Noc labiryntem jest, zabłądźmy w nim, to on , to upiór tej opery ma we władzy sny" ... Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
clockwork_orang | Post #8 Ocena: 0 2012-04-30 16:10:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2007 |
... cicho, szaro i...
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2012-04-30 16:26:49 (13 lat temu) |
Cytat: 2012-04-30 16:10:42, clockwork_orange napisał(a): ... cicho, szaro i...(...) Obecna! Here she comes, you better watch your step She's going to break your heart in two, it's true It's not hard to realize Just look into her false colored eyes She builds you up to just put you down, what a clown (...) layer_embedded" target="_blank">Femme Fatale ![]() [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 30-04-2012 16:36 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|
koniokrad | Post #10 Ocena: 0 2012-04-30 16:36:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-04-2010 Skąd: St Albans |
sto lat nie widziałem tego postu, miło że znowu jest
![]() |