MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pytanie o pewien zamek

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 229 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 227 | 228 | 229 ] - Skocz do strony

Str 13 z 229

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2009-07-17 01:13:44 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2009-07-17 10:14:09 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Hmm,dobrze kolega kombinuje...

Z gotyckiej scenerii,przechodzimy do Romea i Julii ?

(...no szkoda ,ze ja tu za diablatko robie,nie za ksiezniczke...):-)

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 17-07-2009 10:14 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

MisterFrog

Post #3 Ocena: 0

2009-07-17 13:47:29 (16 lat temu)

MisterFrog

Mężczyzna

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2009-07-17 01:13:44, roza644 napisał(a):
Cytat:

2009-07-16 21:26:58, MisterFrog napisał(a):
chce tylko powiedziec Dobry Wieczor

Chwali sie kulturę osobistą u dzisiejszej młodzieży ;-)
Od razu widać, że żabka dobrze wychowana...

Masz gdzie mieszkać dziecinko?? Jeżeli potrzebujesz schronienia to w mojej komnacie i dla Ciebie miejsce sie znajdzie...
Z Ironiqusem co prawda pomieszkuję ale to zacny osobnik, bardzo przyjaźnie do świata nastawiony i co najważejsze... nie przepada za żabimi udkami ;-)

Serdecznie dziekuje za zaproszenie, chetnie skorzystam, bo przyznam ze lisc nenufaru na ktorym mieszkam troche ostatnio chybtoliwy sie zrobil

Nie wiem czemu jakos tak dziwnie wibruje zwlaszcza gdy sobie podspiewuje

W podziece zaspiewam tez Tobie

[ Ostatnio edytowany przez: MisterFrog 17-07-2009 14:08 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2009-07-17 17:33:07 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Dziewczyny uwazajcie!
Nie ,zeby czarnowidztwo jakies,ale jezyk w ktorym spiewa zaba cos mi sie kojarzy z Transylwania...
I jeszcze ku przestrodze:

:-)wszyscy oni tacy...
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2009-07-17 18:11:39 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2009-07-17 18:27:43 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2009-07-17 18:36:47 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2009-07-17 18:46:38 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

No przestancie zabcie potworem straszyc...
I lepiej nic mu nie wspominac,on nie lubi konkurencji:
Cytat:
stwierdzilem, ze warto zamku bronic - ostatnio jakies wilkolaki z desantu wpadaja, zamieszanie robia, wirtualne byty morduja , wiec zakup kolkow osinowych (50 szt.) czosnku (2 tony

...

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 17-07-2009 18:47 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2009-07-17 19:26:54 (16 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

MisterFrog

Post #10 Ocena: 0

2009-07-17 20:25:32 (16 lat temu)

MisterFrog

Mężczyzna

Z nami od: 16-07-2009

Cytat:

2009-07-17 19:26:54, Severance napisał(a):
Bajka o Żabce.. na dobranoc.. ;-):-D

Za siedmioma górami, za siedmioma lasami, za siedmioma morzami, za siedmioma jeziorami, za siedmioma... może już nie przesadzajmy... żyła piękna księżniczka. Pewnego razu, o poranku wyszła przed dom, popatrzyła w lewo, popatrzyła w prawo, popatrzyła za siebie, popatrzyła przed siebie (ale ona się wierci:) i rzekła:
- jak ja mam kurde ;-) wszędzie daleko...
Zaraz, to nie ta bajka... dobrze, już mam właściwą, więc zacznę jeszcze raz:

Pewnego razu szla sobie Piekna Pani przez las. Idzie, idzie, idzie, idzie (nie wiem, jak daleko ma jeszcze...) No dobra... W końcu słyszy jakiś głos dobiegający z ziemi:
- Hej! Moja Piekna!
Schyliła się, myśląc, że to jakiś krasnoludek, tudzież inny elf, szuka, szuka, a tu ŻABA. Pyta się jej:
- A coś Ty za jeden?
Żaba mu odpowiedziała:
- Jestem zaklętym ksieciem. Jeżeli chcesz, to możesz mnie odczarować. Wystarczy, że mnie pocałujesz.

Ona jednak nic nie odrzekła, tylko sie uśmiechnela, podniosła żabkę i schowała do przepieknej, rozowej (portfelowej) torbki. Żabce języka w gębie zabrakło (umrze biedactwo z głodu, bo nie będzie miała czym much łapać:) Po chwili ochłonęła i kusi z kieszeni Piekna Pania:
- Odczaruj mnie, proszę. Jeżeli to uczynisz to... to... to będziesz mogła przez tydzień robić ze mną co zechcesz! - szybko dokończyła obietnicę żabka (a wlasciwie żabek).

Piekna ponownie nic nie odrzekła. Wyjeła tylko żabkę z przepieknej, rozowej (portfelowej) torbki, uśmiechnela się, schowała do..sami wiecie gdzie, i poszła dalej. Żabka już nieco przyzwyczajona, po pierwszym szoku, ochłonęła trochę szybciej. Po chwili znów odzywa się do niej w te słowa:
- Odczaruj mnie, proszę. Jeżeli to uczynisz to będziesz mogła przez miesiąc robić ze mną co zechcesz! - widać zdesperowany był biedaczek...:-o
Piekna Pani wyjeła ponownie żabkę z kieszeni, popatrzyla uwaznie po czym schowała do przepieknej, rozowej, itd. i poszła dalej. Żabka na to wzięła się na odwagę (była wszak bardzo przyzwoitym i dobrze wychowanym Ksieciem!) i powiedziała:
- Odczaruj mnie, proszę. Jeżeli to uczynisz, to będziesz mogła przez rok robić ze mną, co zechcesz!

Piekna Pani wyjeła tylko żabkę z przepieknej, rozowej (portfelowej) torbki, popatrzyla w zamysleniu, uśmiechneła się, po czym schowala żabkę sami wiecie gdzie. Żabka już całkiem zrozpaczona, straciła nadzieję na zdjęcie klątwy rozpłakała się i pyta się:
- Powiedz mi, czemu ty taka dziwna jesteś? Mogłabyś przez rok robić ze mną co zechcesz, a ty nic...
Na co wreszcie Piekna Pani, jakby zadziwiona odpowiedziała:
- Widzisz żabko... ja jestem Czarownica, Informatykiem, Maklerem i Businesswoman w jednej osobie. Na co mi meżczyzna? A taka gadająca żabka, to bardzo fajna rzecz... 8-)

:-D

Wlasnie przeczytalem, i przypomnialo mi sie co mi opowiadala moja bardzo daleka kuzynka:

:-(:-(:-(

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 229 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 227 | 228 | 229 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,