Domyslam sie jak trudno bylo Wam wszystkim odnalezc sie w tym kraju.. Zapewne wielu z Was borykalo sie poczatkowo w wieloma problemami, nie wiedzac do kogo zwrocic sie o pomoc..
Aktualnie sam jestem w podobnej sytuacji jak wy przed laty..
Tak sie sklada, ze 27 lutego przylatuje wraz z narzeczona do Newport. Na cale szczescie mamy sie u kogo zatrzymac.. Mieszkanie jest juz zalatwione.. Problem jednak pojawia sie w znalezieniu pracy..
Stad tez mam do Was ogromna prosbe drodzy rodacy

Jezeli chodzi o moj poziom angielskiego, to mysle ze jestem w stanie dogadac sie z kazdym.. Nie mowie plynnie, ale w stopniu komunikatywnym (poziom srednio-zaawansowany)
Poczatkowo moge pracowac gdziekolwiek.. A wiec charakter pracy jest dowolny..
Jezeli chodzi o moja narzeczona, to poczatkowo mysle ze moglaby pracowac w jakims sklepie, typu TESCO, ASDA, moglaby wykladac towar na polki, moglaby pracowac za kasa.. Moze byc nawet kelnerka (2 lata doswiadczenia w gastronomii).. Ogolnie rzecz biorac, trudno mi nawet powiedziec gdzie moglaby pracowac, poniewz nie wiem jak obecnie ksztaltuje sie rynek pracy we Walii..
Jestesmy otwarci na wszelkiego rodzaju propozycje..
Wierze ze wsrod rodakow, znajda sie osoby, ktore okaza sie zyczliwe i wyciagna pomocna dlon

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi

POZDRAWIAM!