MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca we Walii

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

smiley88

Post #1 Ocena: 0

2009-02-08 23:59:04 (16 lat temu)

smiley88

Mężczyzna

Z nami od: 08-02-2009

Witam serdecznie wszystkich polakow przebywajacych obecnie na obczyznie, a konkretniej mowiac we Walii;)
Domyslam sie jak trudno bylo Wam wszystkim odnalezc sie w tym kraju.. Zapewne wielu z Was borykalo sie poczatkowo w wieloma problemami, nie wiedzac do kogo zwrocic sie o pomoc..
Aktualnie sam jestem w podobnej sytuacji jak wy przed laty..
Tak sie sklada, ze 27 lutego przylatuje wraz z narzeczona do Newport. Na cale szczescie mamy sie u kogo zatrzymac.. Mieszkanie jest juz zalatwione.. Problem jednak pojawia sie w znalezieniu pracy..
Stad tez mam do Was ogromna prosbe drodzy rodacy:) Jezeli komus z Was bedzie wiadomo na temat jakiejkolwiek dostepnej pracy przypadajacej na okres Naszego przyjazdu czyli 27 lutego w okolicach Cardiff, Newport.. to bylbym niezmiernie wdzieczny na udzielenie mi w tym temacie jakichkolwiek informacji.. To dla mnie bardzo wazne. Wszyscy mowia ze obecnie jest wielki kryzys w UK, ale powiem Wam szczerze ze w Polsce wcale nie jest lepiej.. chyba gorzej niz tutaj byc nie moze, stad tez pojawila sie nadzieja na "latwiejsze" zycie za granica..
Jezeli chodzi o moj poziom angielskiego, to mysle ze jestem w stanie dogadac sie z kazdym.. Nie mowie plynnie, ale w stopniu komunikatywnym (poziom srednio-zaawansowany)
Poczatkowo moge pracowac gdziekolwiek.. A wiec charakter pracy jest dowolny..

Jezeli chodzi o moja narzeczona, to poczatkowo mysle ze moglaby pracowac w jakims sklepie, typu TESCO, ASDA, moglaby wykladac towar na polki, moglaby pracowac za kasa.. Moze byc nawet kelnerka (2 lata doswiadczenia w gastronomii).. Ogolnie rzecz biorac, trudno mi nawet powiedziec gdzie moglaby pracowac, poniewz nie wiem jak obecnie ksztaltuje sie rynek pracy we Walii..
Jestesmy otwarci na wszelkiego rodzaju propozycje..

Wierze ze wsrod rodakow, znajda sie osoby, ktore okaza sie zyczliwe i wyciagna pomocna dlon;)

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)
POZDRAWIAM!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

pako1279

Post #2 Ocena: 0

2009-02-09 08:21:36 (16 lat temu)

pako1279

Mężczyzna

Z nami od: 06-03-2008

Jobcentre + Newport, Gwent

Do góry stronyOffline

Staticette

Post #3 Ocena: 0

2009-02-09 10:20:17 (16 lat temu)

Staticette

Kobieta

Z nami od: 07-02-2009

Najlepiej chodzic i sie pytac po restauracjach, sklepach, biurach itd.
W moim przypadku chodzilam po czesc Newport i pytalam sie wszedzie, wiekszosc powiedzialo ze nikogo nie potrzebuja ale zostawilam numer telefonu i odzwonili.
Duzo pracodawcow nie informuje JobCentre czy agencje ze potrzebuja pracownikow, to naprawde sie oplaca chodzic i pytac.
leukemia . pl

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vitek

Post #4 Ocena: 0

2009-02-09 11:00:49 (16 lat temu)

vitek

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 19-06-2007

Masz ten sam problem co jakieś 2 miliony przed tobą... :-)
Ale ja nie o tym.

W Walii !!!!!
(wiem że nieco trudno wymówić ale nic na to nie poradzę)
The Mythbuster

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,