Przeglądaj forum |
Działem "Walia" opiekują się: Redakcja |
|
Strona główna » Walia » dobra dzielnica Newport, Cardiff i okolice???????? |
| Autor | (Odpowiedzi: 5) |
|---|---|
| mcriss | Post #1 2008-03-25 15:36:38 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 25-03-2008 |
Witam! Mam pytanie do mieszkających w Cardiff lub Newport: mam zamiar kupić dom w tej tokolicy, którą dzielnice polecacie? Szukam spokojnego miejsca z dala od dzielnic socjalnych i "kolorowych"... Może jakieś miasteczko lub wioska?
|
| czarnulka33 | Post #2 2008-04-06 08:28:40 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 11-09-2007 |
My kupilismy dom na Malpas i nie zaluje jest spokojnie cichutko bardzo fajnie,a dokladnie na Westfield Awenue,oczywiscie w Newport.
|
| Murakami | Post #3 2008-04-09 19:36:01 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 09-04-2008 |
Cardiff i Newport to dosc rozlegla "okolica" i nie wiadomo na czym konkretnie ci zalezy oporcz "braku kolorowych". Potrzebujesz w poblizu komunikacje miejska, szkole?
Jesli chodzi o Cardiff, to na pewno nie interesuje cie Centrum, Riverside, Splott, Grangetown. St Melons tez ma nieciekawa opinie. Dobre dzielnice sa na polnocy, Radyr, Thornhil, Llanishen, Cyncoed. A najlepiej najpierw wynajac i samemu poznac okolice. |
| Murakami | Post #4 2008-04-09 19:44:28 (3 miesiące temu) |
Z nami od: 09-04-2008 |
Cardiff i Newport to dosc rozlegla "okolica" i nie wiadomo na czym konkretnie ci zalezy oporcz "braku kolorowych". Potrzebujesz w poblizu komunikacje miejska, szkole?
Jesli chodzi o Cardiff, to na pewno nie interesuje cie Centrum, Riverside, Splott, Grangetown. St Melons tez ma nieciekawa opinie. Dobre dzielnice sa na polnocy, Radyr, Thornhil, Llanishen, Cyncoed. A najlepiej najpierw wynajac i samemu poznac okolice. |
| mcriss | Post #5 2008-05-13 16:53:47 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 25-03-2008 |
dzięki za odpowiedzi
a co do wynajęcia na próbę, to owszem to najlepszy sposób, ale jak ma się dzieci, to nie chcę szczerzę mówiąc zmieniać szkoły co pół roku... bo dla nich to stres ogromny, niestety... odrazu podkreślę: nie jestem żadną rsistką, ale wśród "kolorowych" często są tacy, co siedzą w kupie i na benefitach i lepiej od takich z daleka... a są całkiem spoko. |
| anima99 | Post #6 2008-05-15 15:04:02 (2 miesiące temu) |
Z nami od: 15-05-2008 |
polecam Lakeside
mieszkam tu 1,5 roku jest cicho, spokojnie i bezpicznie niedaleko jedna z najlepszych szkol w Cardiff oczywiscie cos za cos ceny sa dosyc wysokie jakbys chial sobei pomieszkac zanim kupisz (wlasnie sie zwalnia 2 bed do wynajecia), albo zadac jakies pytania odnosnie tej dzielnicy mozesz pisac :) |