Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Walia » dobra dzielnica Newport, Cardiff i oko...

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Walia" opiekują się: Redakcja

Strona główna » Walia » dobra dzielnica Newport, Cardiff i okolice????????

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 5)
mcriss

Post #1

2008-03-25 15:36:38 (3 miesiące temu)

mcriss

Kobieta

Z nami od: 25-03-2008

Witam! Mam pytanie do mieszkających w Cardiff lub Newport: mam zamiar kupić dom w tej tokolicy, którą dzielnice polecacie? Szukam spokojnego miejsca z dala od dzielnic socjalnych i "kolorowych"... Może jakieś miasteczko lub wioska?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

czarnulka33

Post #2

2008-04-06 08:28:40 (3 miesiące temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

My kupilismy dom na Malpas i nie zaluje jest spokojnie cichutko bardzo fajnie,a dokladnie na Westfield Awenue,oczywiscie w Newport.

Do góry stronyOffline

Murakami

Post #3

2008-04-09 19:36:01 (3 miesiące temu)

Murakami

Kobieta

Z nami od: 09-04-2008

Cardiff i Newport to dosc rozlegla "okolica" i nie wiadomo na czym konkretnie ci zalezy oporcz "braku kolorowych". Potrzebujesz w poblizu komunikacje miejska, szkole?
Jesli chodzi o Cardiff, to na pewno nie interesuje cie Centrum, Riverside, Splott, Grangetown. St Melons tez ma nieciekawa opinie.
Dobre dzielnice sa na polnocy, Radyr, Thornhil, Llanishen, Cyncoed.
A najlepiej najpierw wynajac i samemu poznac okolice.

Do góry stronyOffline

Murakami

Post #4

2008-04-09 19:44:28 (3 miesiące temu)

Murakami

Kobieta

Z nami od: 09-04-2008

Cardiff i Newport to dosc rozlegla "okolica" i nie wiadomo na czym konkretnie ci zalezy oporcz "braku kolorowych". Potrzebujesz w poblizu komunikacje miejska, szkole?
Jesli chodzi o Cardiff, to na pewno nie interesuje cie Centrum, Riverside, Splott, Grangetown. St Melons tez ma nieciekawa opinie.
Dobre dzielnice sa na polnocy, Radyr, Thornhil, Llanishen, Cyncoed.
A najlepiej najpierw wynajac i samemu poznac okolice.

Do góry stronyOffline

mcriss

Post #5

2008-05-13 16:53:47 (2 miesiące temu)

mcriss

Kobieta

Z nami od: 25-03-2008

dzięki za odpowiedzi :-) oczywiście szkoła jest bardzo ważna, ale z mojego doświadczenia wiem, że w dobrej dzielnicy i szkoły są spoko. znam taką jedną dzielnice, a wiem że takie są wszędzie, tak bałabym się dziecko za próg wypuścić. mieszkają sami socjale i emigrańci, domy z kratami na oknach, strach tamtędy nawet jezdzić. kiedyś (nie znając jeszcze miasta) pojechaliśmy tam dom oglądać, więc zwialiśmy stamtąd baaaardzo prędko
a co do wynajęcia na próbę, to owszem to najlepszy sposób, ale jak ma się dzieci, to nie chcę szczerzę mówiąc zmieniać szkoły co pół roku... bo dla nich to stres ogromny, niestety...
odrazu podkreślę: nie jestem żadną rsistką, ale wśród "kolorowych" często są tacy, co siedzą w kupie i na benefitach i lepiej od takich z daleka... a są całkiem spoko.

Do góry stronyOffline

anima99

Post #6

2008-05-15 15:04:02 (2 miesiące temu)

anima99

Kobieta

Z nami od: 15-05-2008

polecam Lakeside
mieszkam tu 1,5 roku jest cicho, spokojnie i bezpicznie

niedaleko jedna z najlepszych szkol w Cardiff

oczywiscie cos za cos ceny sa dosyc wysokie

jakbys chial sobei pomieszkac zanim kupisz (wlasnie sie zwalnia 2 bed do wynajecia), albo zadac jakies pytania odnosnie tej dzielnicy mozesz pisac :)

Do góry stronyOffline