Cytat:
2008-02-26 17:44:16, biznesmen1 napisał(a):
polecam mio a702 telefon ,aparat,nawigacja w wszystko w jednym miejscu.Jeżdżę już na tym chwile i mniemam zdanych problemów ani w Polsce ani w Anglii!
Można owszem, ale mało wygodne, dotykowy ekran, wyraźny bez odblaskowy, w miare duży,
Ergonomia, tak by w trakcie jazdy szybko można było popatrzeć na mape z perspektywy ptaka, szybko oddalić i szybko przybliżyć, jak najmniej się na klikać, by można było kilkoma kliknięciami ustawić ręcznie miejsce objazdu, korzystać z punktów ulubionych do planowania trasy, fajnie by również brał pod uwagę aktualnie występujące utrudnienia w ruchu, no i mapa, jak najlepsza.
Tutaj wiele z tych punktów, a własciwie wszytkie spełnia garmin, mam NUVI 350
Na motorek, to się przydaje oprócz mapy to by był w bezpiecznym uchwycie, by ktoś szybki nie wyrwał nam go, miał obudowę wodoszczelną i łączność bezprzewodową, aby miał obudowę wytrzymała na upadki i warunki atmosferyczne.
Nuvi większości tych rzeczy nie ma dlatego kupiłem ZUMO 550, za 30 funtów dokupiłem dożywotni abonament na odbiór sygnału trafic control, pokazuje gdzie są korki, nasilony ruch, czy wypadki.
Generalnie rozwiązań jest bardzo wiele, wszytko zależy czy ktoś faktycznie potrzebuje dobrej nawigacji czy też tylko asystenta by się nie zgubić na dobre.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.