Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Walia » Walia na swieta

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Walia" opiekują się: Redakcja

Strona główna » Walia » Walia na swieta

Nowy tematNowy post

Autor (Odpowiedzi: 2)
moonlight

Post #1

2007-12-10 14:55 (9 miesięcy temu)

moonlight

Z nami od: 03-04-2007

Witam wszystkich
Czy wypad a pare dni w grudniu do Walii to dobry pomysl czy niebardzo? Wszyscy wiemy jaka to z ta pogoda bywa... Moze ktos kto tam mieszka poradzi... Przede wszystkim chodzi nam o gory i zielen :)
Z gory - Dzieki serdeczne :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

nikada

Post #2

2007-12-10 17:27 (9 miesięcy temu)

nikada

Kobieta

Z nami od: 28-10-2007

witam
Tak sie sklada ze mieszkam chwilowo w bedfordshire ale wlasnie
moim miejscem w ktorym na stale ok 4.5 roku przebywam jest wlasnie walia snowdon park bardzo polecam mala miejscowosc BETWSY-Y-COED
nAPRAWDE PIEKNA MIEJSCOWOSC MAGICZNA SZCZEGOLNIE W DNI swiateczne
kiedy nad wodospadem sa oswietlone drzewka iglaste male sklepiki bary puby przypominaja budowle jak szwajcarskiej wioseczki.

Do góry stronyOffline

AMONIAK

Post #3

2007-12-10 17:59 (9 miesięcy temu)

AMONIAK

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2007-12-10 14:55, moonlight napisał(a):
Witam wszystkich
Czy wypad a pare dni w grudniu do Walii to dobry pomysl czy niebardzo? Wszyscy wiemy jaka to z ta pogoda bywa... Moze ktos kto tam mieszka poradzi... Przede wszystkim chodzi nam o gory i zielen :)
Z gory - Dzieki serdeczne :-]

witaj, wypad w gory w tej porze roku jak najbardziej, ale musisz sie do niego dobrze przygotowac. Przede wszystkim zadbaj o siebie, przygotuj cieple ubranie, nieprzemakalna kurtke, czapke i rekawice i koniecznie porzadne buty, moze ci sie wydawac ze nie jest zimno tam gdzie np zostawiasz samochod ale uwierz mi tam na gorze bedzie wialo!!! poza tym, jesli nie znasz Walii dobrze obmysl plan wedrowek, spraw sobie dobra mape, przegladnij ja dokladnie i dodatkowo pobuszuj w necie zebys juz na trasie wiedzial dokad isc, niestety szlaki w walijskich gorach nie sa tak dobrze oznakowane jak w polskich, bardzo latwo sie zgubic, warunki pogodowe sprawdz zanim wyruszysz i nie polecam mglistych dni,wyrusz w miare wczesnie bo szybko zapada zmrok i jeszcze szybciej traci sie dobra widocznosc jak jest mgla,teraz na szlakach jest slisko i bardzo mokro, nie wiem w jaka czesc Walii masz ochote sie wybrac i jaki jest twoj stopien zaawansowania ale o tej porze roku pomysl przede wszystkim o wlasnym bezpieczenstwie!

wiecej informacji znajdziesz tu:
http://www.visitwales.co.uk/server.php?show=nav.7010
http://www.snowdonia-npa.gov.uk/page/index.php?nav1=home&nav2=1&nav3=1&lang=eng&view=graphic
http://www.gordonmckenzie.co.uk/weather/index.htm
ja tam zawsze zagladam zanim sie wybiore na wedrowke:-D

dobrej pogody i pieknych widokow ci zycze :-]
pozdrowka
monika:-D:-D:-D
bye bye beautiful :-)

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu