MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chow main

 

Postów: 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sylwia_25

Post #1 Ocena: 0

2007-11-30 01:10 (17 lat temu)

sylwia_25

Posty: 259

Kobieta

Z nami od: 17-08-2007

Skąd: Walia

Ja i moj partner, poprostu oszalelismy na punkcie chinskiego jedzenia w UK. Zaczelo sie od fast-food, ale teraz to juz wole sama zrobic. Czy ktos z was rowniez sam przygotowuje chinszczyzne w domku, chetnie wymienie sie przepisami;))
Take a walk in my shoes before you judge me :))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

Pluszowa

Post #2 Ocena: 0

2007-11-30 01:31 (17 lat temu)

Pluszowa

Posty: 1689

Kobieta

Z nami od: 13-02-2007

Ja uwielbiam Chińskie jedzonko! Polecam sos "Uncle Ben's Hoi Sin with spring onions sauce" - jest przepyszny i nadaje się zarówno do kaczki jak i piersi kurczaka :-]
Częściej wprawdzie brałam jedzenie na wynos niż gotowałam... ale jedno danie szczególnie mi posmakowało: makaron noodle (ale nie ryżowy), piersi z kurczaka, czerwona cebulka, papryka czerwona, pieczarki, baby corn i ta młoda, płaska, zielona fasolka (nie pamiętam jak się to nazywało :-? ). Na patelnię (najlepiej dużą) rzucasz pokrojonego kurczaczka, i całą resztę (również pokrojoną w większe kawałki) oprócz czerwonej cebulki, która idzie na końcy żeby się całkiem nie rozgotowała (najlepiej przekroić ją na pół a potem w cieniutkie paseczki). Na koniec zalewasz wszystko sosem i dodajesz przygotowany wcześniej makaron.
Smacznego! :-]
No mercy for the weak _ No pity for the dying _ No tears for the slain

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer gadu-gadu

sylwia_25

Post #3 Ocena: 0

2007-11-30 08:48 (17 lat temu)

sylwia_25

Posty: 259

Kobieta

Z nami od: 17-08-2007

Skąd: Walia

No to wlasnie jedno z moich ulubionych, cho main noodle, mniam. Jednakze ja kupuje juz gotowe wazywka zapaczkowane i pokrojone, okolo funta, dodaje jeszcze czasami krewetki, jest szybkie i naprawde pyszne:))a uzywam sosu Black dragon, wersji zielonej, polecam:))A uncle musze sprobowac, tego nie iedzialam:)
Take a walk in my shoes before you judge me :))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2007-11-30 11:32 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2007-11-30 11:39 (17 lat temu)

Richmond

Posty: 29554

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Skąd: Surrey

Ja jestem milosnikiem sosu Hoi Sin i najchetniej dodawalabym go do wszystkiego. Niestety nigdy nie udalo nam sie odtworzyc w domu smaku prawdziwego jedzenia z Chin.
Chinszczyzna w Polsce, chinszczyzna w UK i ta w Azji maja zupelnie inny smak.
Carpe diem.

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

sylwia_25

Post #6 Ocena: 0

2007-12-10 14:07 (17 lat temu)

sylwia_25

Posty: 259

Kobieta

Z nami od: 17-08-2007

Skąd: Walia

tez o tym slyszalam, ze nie porowna sie tej oryginalnej chinszczyzny z UK czy polska wersja, ale co nam pozostaje, do chin daleko ;))
Take a walk in my shoes before you judge me :))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailNumer SkypeNumer gadu-gadu

 

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,