MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pierwsza komunia swieta

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

czarnulka33

Post #1 Ocena: 0

2007-11-29 12:54 (17 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

czesc wszystkim ,mam prosbe do was ,moze wiecie czy w cardiff jest jakis kosciol katolicki i jeszcze z polskim ksiedzem ,ktory udziela pierwszej komuni swietej? i czy wogule jest taka mozliwosc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

madzia1978

Post #2 Ocena: 0

2007-11-29 14:34 (17 lat temu)

madzia1978

Kobieta

Z nami od: 28-11-2007

czesc...w cardiff to nie wiem, ale moja corka byla w tym roku do komunii w bristolu. oczywiscie uczeszcza do sobotniej polskiej szkolki i byly przygotowania i nauki przedkomunijne. moze troszke w mniejszym zakresie niz w pl, ale przy odrobinie pracy w domku przystapila z otwartym i szczesliwym serduszkiem.....Ogolnie uroczystosc na wielki plus

Do góry stronyOffline

mar2sia1

Post #3 Ocena: 0

2007-11-29 17:12 (17 lat temu)

mar2sia1

Kobieta

Z nami od: 15-08-2007

Witam,
poniewaz, jak czytam jestes 'na swiezo' w temacie komunii, napisz prosze jak tak komunia w Anglii wyglada - czy tez jest w maju, jak sie ubiera dzieci, czy po uroczystosci jest jakis rodzinny obiad? Z gory dziekuje :-)

Do góry stronyOffline

madzia1978

Post #4 Ocena: 0

2007-11-29 18:48 (17 lat temu)

madzia1978

Kobieta

Z nami od: 28-11-2007

Zatem po krotce.....
Komunia byla 20 maja i z uwagi na spora liczbe dzieci komunia odbyla sie na osobnej mszy. sama msza niczym nie odbiegajaca od tej w Polsce. Oczywiscie sporo zalezalo od rodzicow i dzieki dobrej woli, kosciol byl udekorowany kwiatami, byly zdjecia z grupowe i indywidualne z ksiedzem..przy okazji wielkie podziekowanie za ofiarowane serce i czas w przygotowania. Po mszy byl zorganizowany maly poczestunek dla dzieci przy wspolnym stole...nie bede tego ocenic, gdyz nie przeszkadzalo mi to, ale tez nie bylam tego zwolennikiem. ach dzieci mialy takie same alby, zamawiane w pl przez kosciol(20£). Istniala mozliwosc zakupu ksiazeczki i rozanca. Byly tez obrazki pamiatkowe. Reszta zalezala od nas...ja zaprosilam moich rodzicow i mojego dziadziusia, tak ze nie bylismy sami....paru wartosciowych znajomych i bylo uroczo....pozdrawiam cieplutko

Do góry stronyOffline

wersonke

Post #5 Ocena: 0

2007-11-29 21:06 (17 lat temu)

wersonke

Mężczyzna

Z nami od: 25-10-2007

Polski kościół znajduje się na rogu ulic North Road i Colum Road w budynku Nazaret House CF10 3UN
Polskie Msze odprawia Polski Ksiądz Edward Sopala w każdą niedziele o godz. 10
Tel. kontaktowy do Ks. 029 2023 0427 ale nie jestem pewny czy aktualny
Często można Księdza spotkać w Domu Polskim
174 Newport Road
Roath
Cardiff CF24 1DL
Otwarty w każdą sobotę od 19,30 do 23,30
W Domu Polskim mieści się Księdza kancelaria parafialna tylko niedawno była w remoncie i nie wiem czy już z powrotem w niej urzęduje
jak coś to ja w sobotę będę w DP i mogę się spytać o aktualny kontakt bowiem najlepiej jakbyś o komunie sama osobiście się jego spytała bo tylko Ksiądz odpowie tobie na wszystkie pytania dotyczące komunii
pozdro...

Nie potrafiłem nigdy powiedzieć kłamstwa, w które by ktokolwiek wątpił, ani prawdy, w którą by ktokolwiek uwierzył.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

czarnulka33

Post #6 Ocena: 0

2007-11-30 11:37 (17 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

wersonke wielllkie dzieki za wiadomosc ,dobrze wiedziec ze w cardiff jest kosciol i polski ksiadz zastanawialam sie od dluzszego czasu juz ja mieszkam w newport kolo cardiff i duzo myslalam o komunii mojej corki ,bedzie ja miala w 2009 roku ale to szybko minie i chcialam sie paru rzeczy dowiedziec jeszcze raz wielkie dzieki pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,