MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

ICE (In Case of Emergency) - "Andrzej Urban"

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

wersonke

Post #1 Ocena: 0

2007-11-26 19:51 (17 lat temu)

wersonke

Mężczyzna

Z nami od: 25-10-2007

Witam

Przekazujemy dalej informację, dotyczącą akcji ICE (In Case of Emergency) z prośbą o rozpropagowanie.

Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą skontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych.

W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekłe, alergie...

Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach.

Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótem ICE (In Case of Emergency). Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia: ICE1, ICE2, ICE3, itd.

Oznakowanie uprościłoby pracę wszystkim służbom ratowniczym.

Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie. Akcja ma zasięg europejski!!!

Wydział Ratownictwa Medycznego

Daniel Swatek
Ministerstwo Zdrowia
Departament Polityki Zdrowotnej
Wydział Ratownictwa Medycznego
tel. (0-22) 63-49-714
Nie potrafiłem nigdy powiedzieć kłamstwa, w które by ktokolwiek wątpił, ani prawdy, w którą by ktokolwiek uwierzył.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

marcheweczka

Post #2 Ocena: 0

2007-11-26 20:00 (17 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

dziekuje w swoim imieniu za informacje....juz zapisalam zmiany w telefonie i teraz bede czuc sie jeszcze pewniej i bezpieczniej...:-P

[ Ostatnio edytowany przez: marcheweczka 26-11-2007 20:01 ]

[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Webmaster

Post #3 Ocena: 0

2007-11-26 20:14 (17 lat temu)

Webmaster

Mężczyzna

Z nami od: 18-04-2003

Ja również sobie dopisałem. Tak od wszelkiej niespodziewanej.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie ;)

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

roxana

Post #4 Ocena: 0

2007-11-26 20:43 (17 lat temu)

roxana

Mężczyzna

Z nami od: 21-06-2006

Ja juz to dawno mam wpisane w telefonik. ;-)
CAR VIP Specjalizujemy sie w naprawach blacharskich,lakierniczych i mechanicznych wszystkich marek samochodów.Posiadamy profesjonalnie wyposazony warsztat(kabina lakiernicza,rampa i wiele innych maszyn pomocniczych) BLACHARSTWO LAKIERNICTWO MECHANIKA

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #5 Ocena: 0

2007-11-26 23:15 (17 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe