MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polska Knajpa w Dundee

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

lucky94

Post #1 Ocena: 0

2021-03-21 23:30:36 (4 lata temu)

lucky94

Mężczyzna

Z nami od: 21-03-2021

Witajcie ! :)

Ostatnio w mojej głowie urodził się pomysł otwarcia czegoś swojego . Kocham gotować , i jeść :D

W dzisiejszych czasach ciężko byłoby wystartować ze względu na pandemię , ale zastanawiam się czy warto ryzykować , w końcu kto nie ryzykuję nie pije szampana ! :)

Wiadomo knajpa ma być stricte Polska , pierogi , zupy , schabowy , kluski itp itd .

Mam nadzieję że pod postem będzie trochę komentarzy za i przeciw i jakoś razem pójdziemy na kompromis :)

Trzymajcie się ! :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2021-03-21 23:39:53 (4 lata temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Gdyby w moim mieście była taka restauracja polska na pewno bym przychodziła. Polski Obiadek, Polskie piwo i Polska muzyka w radiu
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

andypolo

Post #3 Ocena: 0

2021-03-21 23:44:39 (4 lata temu)

andypolo

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2010

Ja jestem za. Za mało jest polskich restauracji, kawiarnii w UK. Dużo podróżuje po wyspie i zawsze szukam polskiego jedzonka. Otwieraj. Jak będę w Dundee to na pewno zajadę.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #4 Ocena: 0

2021-03-22 08:04:03 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

U nas były dwie polskie - jedna dawała dobrze i dużo, ale sprzedali lokal, druga dawała nie dobrze i plajta, była jeszcze jedna ale właścicielka zmarła.
Teraz jest jeden lokal a reszta prowadzi biznesy na FB - na FB najwięcej „knajp” - aczkolwiek dla mnie to szczyt pazerności oferować komuś zupę pomidorową i udko z kurczaka za £8.
Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA

Do góry stronyOffline

sqlserver

Post #5 Ocena: 0

2021-03-22 08:58:45 (4 lata temu)

sqlserver

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 07-01-2019

Polska kuchnia nie jest tu popularna i raczej ciężko jej się będzie przebić, liczyć tylko na rodaków to może być rożnie, my jesteśmy przyzwyczajeni żeby jeść to co w domu przyrządziliśmy szczególnie teraz gdy ludzie liczą każdego funta.
Oczywiście jak nie spróbujesz to się nie przekonasz, wiele zależy od umiejętności kulinarnych, wyglądu i miejsca gdzie lokal ma powstać, czas na otwarcie jest dobry bo sezon komunijny za pasem i z odpowiednia sala można dobrze wystartować.
moje wpisy to artystyczny performance, dyskutując wyrażasz zgodę na udział w happeningu, który po przez użycie nadużycia ma skłonić do myślenia artysta nie ponosi odpowiedzialności za nadinterpretacje głoszonych tez

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #6 Ocena: 0

2021-03-22 09:04:37 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Ja ostatnio znalazlam calkiem przypadkowo polskiego piekarza wlasnie na Facebook. Moje zanowienia male, raz na jakis czas, ale mieszka kilka ulic dalej. Opowiadal, ze piecze czesto I ludzie odbieraja od niego z domu. Piecze na zamowienia tylko.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #7 Ocena: 0

2021-03-22 09:08:56 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

To spoko ale trzeba sprawdzac czy taki domowy bussines ma higieny rating I czy sa zarejestrowani.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #8 Ocena: 0

2021-03-22 09:11:41 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Nie są.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2021-03-22 09:23:55 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2021-03-22 09:08:56, Blamestorm napisał(a):
To spoko ale trzeba sprawdzac czy taki domowy bussines ma higieny rating I czy sa zarejestrowani.

Nie sa. Gosc robi prywatnie, mi odpowiada. Ja juz zagladalam jak ma. [:-}

To nie biznes, Nie oglasza sie jako firma.
Domowej roboty drozdzowki..... mniam mniam.:-)

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 22-03-2021 09:26 ]

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla1

Post #10 Ocena: 0

2021-03-22 09:57:32 (4 lata temu)

ZlotaPerla1

Konto usunięte

Ja też zamawiam ciasta z FB, a Polacy nałogowo stołują się z FB kuchni - wszystko na dowóz gratis w rejonie miasta. Czasem kupuję wędliny jak się ogłaszają - nikt nie jest zarejestrowany nigdzie, nikt tego nie sprawdza.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,