odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Elchivo07 |
Post #1 Ocena: 0 2018-12-16 22:57:34 (6 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2018 Skąd: edinburgh |
Witam
Piszę do was drodzy forumowicze czy mieliście wcześniej podobną sytuacje??
Dwa dni temu złamałem rękę w pracy. Szef kuchni kazał mi kupić bułki do hamburgera bo zabrakło i tak sie złożyło ze po wyjściu z restauracji połamałem rękę. Wylądowałem w szpitalu mam rękę na temblaku a menadżer i szef kuchni mówią ze to nie ich wina i co najwyżej będę miał odszkodowanie od państwa bo całe zajście miało miejsce na zewnątrz restauracji. Dodam ze będę wyłączony z podjęciem pracy na okres 2 miesięcy. Co możecie mi doradzić??
Ja osobiście uważam ze to jest wina Restauracji to nie leżało w moim zakresie obowiązków!! Gdzie mam sie udać aby ruszczyć swoje prawa ??
|

|
 |
|
|
Turefu |
Post #2 Ocena: 0 2018-12-17 12:35:53 (6 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Jesli Cie wyslano do sklepu w godzinach pracy w zwiazku z praca, to sie liczy jako wypadek przy pracy. Idz do ACAS, porozmawiaj.
|

|

|
|
djtomi2 |
Post #3 Ocena: 0 2018-12-19 23:08:42 (6 lat temu) |
Z nami od: 26-12-2015 Skąd: Telford |
Ja sobie złamałem parę lat temu łokieć w pracy. Też poza terenem. Jestem kierowcą i spadłem z naczepy podczas zabezpieczania ładunku.
Bardzo polecam firmę PHC Solicitors z Preston.
Działają na zasadzie no win no fee. Oprócz tego nic nie płacisz za prawnika, gdyż prawo angielskie stanowi, że w takich przypadkach honorarium twojego prawnika pokrywa ubezpieczyciel firmy. Dodatkowo mają parę osób rozmawiających po polsku, więc rozmawiając z prawnikiem cały czas masz tłumacza.
Niestety wszystko trochę trwa. W moim przypadku od wypadku do odszkodowania minęły trzy lata. Ale opłaca się . Ja za złamany łokieć kupiłem dom. Pozdrawiam
|

|
 |
|
djtomi2 |
Post #4 Ocena: 0 2018-12-19 23:10:27 (6 lat temu) |
Z nami od: 26-12-2015 Skąd: Telford |
No i dodam jeszcze, że nie musisz jeździć do Preston. Wszystko było załatwiane listownie, mailowo i telefonicznie. Pozdrawiam
|

|
 |
|