Str 2 z 3 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
dominikana36 |
Post #1 Ocena: 0 2022-06-16 12:20:02 (3 lata temu) |
Z nami od: 21-03-2016 Skąd: Quinton |
Taa.
Rozmowa z ubezpieczycielem, bardzo mila pani wszystko pieknie wytlumaczyla.Mozemy zrobic claim, uznaja go, ktos przyjedzie obejrzec samochod i zorganizuja wymiane drzwi. Dadza zastepczego vana na caly okres. Jesli nie zdolaja drzwi wymienic w 30 dni , czyli nie dostana ich od mercedesa, to van do write off i wyplaca odszkodowanie. Czaicie to- nowe Vito na scrap yard bo drzwi nie ma  Premium roczne ubezpieczenia wzrosnie o ok 500f i bedzie tyle drozsze przez nastepne 5 lat.
No to teraz siedze i siwieje. Jezeli zrobie claim to bedzie van do jazdy i bardzo mozliwe ,ze dostaniemy kasy i jeszcze tego wykupimy za grosze a wtedy bedziemy z 15tys do przodu. Bo pan w mercedesie powiedzial, ze to "very unlikely" zeby te drzwi doszly w przeciagu miesiaca a oni przeciez je tam zamawiaja. Moze oczywiscie stac sie tak, ze cudem je zdobeda i wymienia i wtedy bedziemy 2500f do tylu w skali 5 lat na polisie ubezpieczeniowej.
Opcja druga to wyklepac to co jest, chyba je przyspawac zeby pozostaly zamkniete i kontynuowac poszukiwania drzwi samemu. To bedzie kosztowac z 600f (drzwi second hand to ok 300 jak sie znajda, plus 100f robota blacharza i 200 malowanie). Tylko jak ich nie znajdziemy w rozsadnym czasie to wtedy czeka nas opcja wymiany w salonie mercedesa za grube tysiace z wlasnej kieszeni.
Na szczescie centralny dziala. Tak ch.. te drzwi zalatwili sprytnie, ze nie dotkneli zamka zeby nie wlaczyc alarmu.
Co do Premier Inn to na razie zaczne od wyslania oficjalnej skargi, ale to tylko czas stracony.
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #2 Ocena: 0 2022-06-16 13:06:46 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
na allegro pewnie za 200zł się kupi plus transport 150
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #3 Ocena: 0 2022-06-16 13:16:05 (3 lata temu) |
Ta, tylko tu mi nie wysla. Musialyby isc do mnie do domu, ojciec musialby mi je wyslac kurierem, i to jakims busiarzem zeby na granicy sie nie doczepili i najwczesniej tu by byly pod koniec przyszlego tygodnia. A na pn musimy miec vana- szlag mnie chyba trafi. jak mam wynajac i czekac na drzwi to mi taniej wyjdzie jednak je tu kupic-tylko ze NIE MOGE ZNALEZC.
Claim jak chce zlozyc to musze dzis do 14- wtedy jutro dadza samochod. Jak po 14 to samochod bedzie w nastepnym tygodniu.
|

|
 |
|
Gwontownik |
Post #4 Ocena: 0 2022-06-16 13:18:31 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Ta z tymi ich ubezpieczeniami. Kumpel ma beemke i wjechali mu w zadek. Szkoda mała. Samochód poszedł do naprawy, a on samochód zastępczy. Po wszystkim dostał rozliczenie od ubezpieczyciela na kwotę 25k. Z czego 8 tys to faktyczne usunięcie szkody, a reszta to koszt wypożyczenia auta zastępczego, którym zrobił może 200 mil. Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #5 Ocena: 0 2022-06-16 13:29:06 (3 lata temu) |
No wlasnie nie chce mi sie z nimi bawic. Przyjada , zabiora, podstawia zastepczy, za miesiac pewnie i tak powiedza, ze oddadza kase bo tych drzwi nie wyczaruja przeciez a one sa do wymiany nie naprawy, potem jeszcze trzeba bedzie czekac na pieniadze i sie bawic w wykup wlasnego vana, no i czyms jezdzic. a ja nie mam czasu bo 15/07 wyjezdzamy na 3 tyg.
PremierInn to bym najchetniej podpalila- van byl zaparkowany dokladnie na przeciwko kamery z kt podglad jest na recepcje a 3 panow przy nim majstrowalo ok 25 minut- policjantka pokazala memu chlopu nagranie.
|

|
 |
|
|
cris82 |
Post #6 Ocena: 0 2022-06-16 13:37:17 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
pytanie czy on faktycznie byl strzezony czy tylko monitorowny moze faktycznie oni wtedy powinni poniesc koszty
|

|
 |
|
stanislawski |
Post #7 Ocena: 0 2022-06-16 13:44:18 (3 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2022-06-16 12:20:02, dominikana36 napisał(a):
Taa.
Rozmowa z ubezpieczycielem, bardzo mila pani wszystko pieknie wytlumaczyla.Mozemy zrobic claim, uznaja go, ktos przyjedzie obejrzec samochod i zorganizuja wymiane drzwi. Dadza zastepczego vana na caly okres. Jesli nie zdolaja drzwi wymienic w 30 dni , czyli nie dostana ich od mercedesa, to van do write off i wyplaca odszkodowanie. Czaicie to- nowe Vito na scrap yard bo drzwi nie ma  Premium roczne ubezpieczenia wzrosnie o ok 500f i bedzie tyle drozsze przez nastepne 5 lat.
No to teraz siedze i siwieje. Jezeli zrobie claim to bedzie van do jazdy i bardzo mozliwe ,ze dostaniemy kasy i jeszcze tego wykupimy za grosze a wtedy bedziemy z 15tys do przodu. Bo pan w mercedesie powiedzial, ze to "very unlikely" zeby te drzwi doszly w przeciagu miesiaca a oni przeciez je tam zamawiaja. Moze oczywiscie stac sie tak, ze cudem je zdobeda i wymienia i wtedy bedziemy 2500f do tylu w skali 5 lat na polisie ubezpieczeniowej.
Opcja druga to wyklepac to co jest, chyba je przyspawac zeby pozostaly zamkniete i kontynuowac poszukiwania drzwi samemu. To bedzie kosztowac z 600f (drzwi second hand to ok 300 jak sie znajda, plus 100f robota blacharza i 200 malowanie). Tylko jak ich nie znajdziemy w rozsadnym czasie to wtedy czeka nas opcja wymiany w salonie mercedesa za grube tysiace z wlasnej kieszeni.
Na szczescie centralny dziala. Tak ch.. te drzwi zalatwili sprytnie, ze nie dotkneli zamka zeby nie wlaczyc alarmu.
Co do Premier Inn to na razie zaczne od wyslania oficjalnej skargi, ale to tylko czas stracony.
Czaimy. Taki kraj. Nic nie ma, nic się opłaca.
Kiedyś mieliśmy jeden dom doprowadzić do porządku przed wynajmem. Tzn. np. żeby lodówka (Currys) wyglądała normalnie - a były w niej uszkodzone półki na drzwiach. No to tak - albo kupić nową lodówkę albo czekać parę miesięcy, jak przyjdą te półki - z Chin.
|

|

|
|
xxxx1234 |
Post #8 Ocena: 0 2022-06-16 14:32:51 (3 lata temu) |
Z nami od: 27-03-2020 Skąd: ... |
Dominikana weź też pod uwagę, że może być tak, że firma ubezpieczeniowa, może mieć jakąś umowę z mercedesem i dostaną te drzwi od ręki, a Ty będziesz musiała czekać pół roku.
|

|

|
|
dominikana36 |
Post #9 Ocena: 0 2022-06-16 14:54:04 (3 lata temu) |
To byloby pieknie ale watpie. Umowe to mam nadzieje, ze z mercedesem maja, bo nie chcialabym myslec, ze w tym samochodzie bedzie sie grzebal podrzedny mechanik z lokalnego garazu, nawet jak to tylko drzwi. Nie mniej jednak diler mi sprawdzil stock w Anglii i tych drzwi po prostu nie ma na zadnym skladzie. Czyli musza z Niemiec przyjsc.
Poczekam i zobacze co w sobote nasz blacharz wymysli. No i bede kontynuowac poszukiwania.
|

|
 |
|
dominikana36 |
Post #10 Ocena: 0 2022-06-16 15:01:53 (3 lata temu) |
Cytat:
2022-06-16 13:37:17, cris82 napisał(a):
pytanie czy on faktycznie byl strzezony czy tylko monitorowny moze faktycznie oni wtedy powinni poniesc koszty
Ja nie wiem ale chyba jak z kamery podglad jest wyswietlony na monitorze w recepcji hotelu to w jakims celu?
|

|
 |
|