Str 2 z 3 |
|
---|---|
NieCzarnyKot | Post #1 Ocena: 0 2017-08-06 09:54:40 (8 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2013 Skąd: bucks |
Ciezko mi powiedziec bo jestem tu niecaly miesiac. Poki co najbardziej zakolegowalam sie z... Anglikiem z Londynu :D Tez przyjezdny
![]() ![]() "Niech na Ziemi będzie przyjemnie, niech to się zacznie ode mnie."
|
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2017-08-06 15:55:43 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2017-08-06 09:54:40, NieCzarnyKot napisał(a): Ciezko mi powiedziec bo jestem tu niecaly miesiac. Poki co najbardziej zakolegowalam sie z... Anglikiem z Londynu :D Tez przyjezdny ![]() ![]() Podejrzewałbym tego Londynczyka o niecne zamiary. On niechybnie zagial parol na Twoja cnotę! ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2017-08-13 09:53:38 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-08-04 19:29:02, NieCzarnyKot napisał(a): Mieszkam teraz w Szkocji (Aberdeen) i mentalnosc tu jest bardziej zblizona do Polskiej - ludzie sa dosc bezposredni, szczerzy i nawet dosc otwarci na obcokrajowcow. I nie zadzieraja nosa (Anglicy na poludniu Anglii to generalnie mysla, ze sa narodem wybranym). Tak, mysla ze sa narodem wybranym ale wedlug mnie sa czesto jak otwarta ksiazka. U mnie w zachodnim Londynie wiedzialam ze zona jednego stracila prace, ze byla zona innego stara sie w procesie rozwodowym dostac wiekszosc pieniedzy ze sprzedazy ich domu, ze nowa koszula innego to prezent od dziewczyny, ze byly facet kolezanki nic nie dawal pieniedzy na dom, itp itd. Wiekszosc mieszka tu od dziada - pradziada. Szkoci tez maja niezle poczucie humoru. Wiem tylko ze w domu bin to jest bucket, ze luch to dinner a dinner to jest tea, potatotes to tatties, a little, wee ![]() Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
Chillileaf | Post #4 Ocena: 0 2017-08-13 11:02:35 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Ludzie jak to ludzie, sa wszedzie rozni. Chyba zalezy na kogo sie trafi ja mam wiekszosc dobrych doswiadczen. Bardzo lubue mieszkac na poludniu. Nigdy nie odczulam ze ktos cxujr sie wybrany.
|
Post #5 Ocena: 0 2017-08-13 11:34:25 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2017-08-13 11:02:35, Chillileaf napisał(a): Nigdy nie odczulam ze ktos cxujr sie wybrany. Ja nie odczulam, mnie powiedzieli kiedys w knajpie po pracy ze "wynalezli muzyke". I reszta rdzennych ochoczo podjela temat. Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2017-08-13 11:45:47 (8 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Swoja droga, wracajac do tematu Szkocji, podobno Szkocja ma wlasnie najwiecej wynalazcow w swiatowej historii. Wielu brytyjskich wynalazcow to Szkoci.
Albo inna ciekawostka. Skad wzial sie w Wielkiej Brytanii rzymski Mur Hadriana? Bo gdy Rzymianie podbili Anglikow, byli tak gromieni na polnocy przez Szkotow ze w koncu odgrodzili sie od Szkocji murem. W Brytyjskiej strategii wojennej czesto oddzialy Szkockie wysylane byly w trudnych bitwach jako niemilosiernie waleczne. Dawni Szkoci podobno mieli wygolone glowy po bokach i pas wlosow w srodki, jak amerykanscy Irokezi. itp itd mnie ciekawia takie drobiazgi. :D Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
andyopole | Post #7 Ocena: 0 2017-08-13 14:51:26 (8 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Ketling był Szkotem! Jeśli ktoś czytał tę książkę.
![]() |
DAAVIDF2 | Post #8 Ocena: 0 2018-07-05 02:21:59 (7 lat temu) |
Z nami od: 11-04-2015 Skąd: Birmingham |
Cytat: 2017-08-13 11:45:47, KatyD napisał(a): Swoja droga, wracajac do tematu Szkocji, podobno Szkocja ma wlasnie najwiecej wynalazcow w swiatowej historii. Wielu brytyjskich wynalazcow to Szkoci. Albo inna ciekawostka. Skad wzial sie w Wielkiej Brytanii rzymski Mur Hadriana? Bo gdy Rzymianie podbili Anglikow, byli tak gromieni na polnocy przez Szkotow ze w koncu odgrodzili sie od Szkocji murem. W Brytyjskiej strategii wojennej czesto oddzialy Szkockie wysylane byly w trudnych bitwach jako niemilosiernie waleczne. Dawni Szkoci podobno mieli wygolone glowy po bokach i pas wlosow w srodki, jak amerykanscy Irokezi. itp itd mnie ciekawia takie drobiazgi. :D W czasach Rzymskich nie byo Szkotów czy Anglików to raz, dwa mur mial zupelnie inne zadanie a nie byl zbudowany ze strachu. Pozdrawiam [ Ostatnio edytowany przez: DAAVIDF2 05-07-2018 02:22 ] |
Zygmunt_Merytor | Post #9 Ocena: 0 2018-07-05 17:32:28 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-03-2018 Skąd: Edinburgh |
Wiele mowi chociazby wynik referendum.... 62% za pozostaniem w EU i to nawet w okregach zdominowanych przez "fishing industry", wsrod ktorego parcie na opuszczenie EU bylo duze!
Takze wbrew powszechnemu zjawisku "tactical voting", ktore to w tym przypadku nakazywalo unionistom (pro-UK) glosowac za wyjsciem z EU po to, zeby uniknac scenariusza, w ktorym Szkocja zostaje "przeglosowana" przez Anglie i musi opuscic EU wbrew wlasnej woli, co wedle ich (slusznych) kalkulacji zaskutkowac by moglo powrotem tematu wyjscia Szkocji z unii z Anglia. Generalnie - super Kraina! Mieszkam tu 13 lat z okladem.... ludzie super, Edi - barwny, kosmopolityczny. No i nie ma tego nonsensu w postaci "leasehold" w temacie zakupu nieruchomosci ![]() Swoja droga, ten caly system "leaseholdowy" to zawsze byla dla mnie intrygujaca zagadka... to chyba takie post-feudalne aranzacje, tak? A ja z tym trzymam, kto co w czas uchwyci - reszta mnie meczy.
|
Jurny_Jurek | Post #10 Ocena: 0 2018-07-09 10:03:27 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
,,The Spanish government will transfer Catalan separatist politicians who have been jailed pending trial from prisons in Madrid to ones in Catalonia, Spanish media report.
Six separatist leaders, including former Catalan Vice President Oriol Junqueras, will be moved to their home region by Wednesday or Thursday as they await trial over their role in last year’s independence push, newspaper El País reported. The remaining three will be moved later because their transfer process is still ongoing, the newspaper said." Nawet gdyby rzad w Londynie uznal referendum jako wazne, niepodleglosc Szkocji musialaby zostac uznana przez inne panstwa. I co, Hiszpania uzna niepodleglosc Szkocji sama lejac palami i zamykajac ,,separatystow" katalonskich? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|