Str 3 z 11 |
|
---|---|
Wielim | Post #1 Ocena: 0 2017-06-01 16:43:04 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
i nie licz na znajomych , watpie by ci twoi dalsi znajommi wogole odebrali telefon a drudzy cos wiecej pomogli niz znalezienie pokoju i pokazanie gdzie jest agencja . Przykre ale takie sa realia.
|
kasiachery | Post #2 Ocena: 0 2017-06-02 07:48:24 (8 lat temu) |
Z nami od: 17-06-2013 Skąd: wypizdowek |
no znajomi sa i juz ich nie ma. Jakis rok temu moze wiecej mloda dziewczyna przyjechala w ciemno do pracy, tzn miala miec mieszkanie zapewnione i prace ale jak wysiadla z autobusu to nikt na nia nie czekal, nikt tel nie odbieral. Przekimala noc gdzies przy pobliskim cmentarzu pod plotem, zeby nikt jej z ulicy nie widzial. Nie mogla sie z nikim skontaktowac kto mial czekac na nia wiec za rada przerazonej rodziny znalazla polski kosciol i nr do ksiedza, ktory tam gdzies w gablocie wisial. Ksiadz ja przetrzymal u siebie chyba 2 dni do niedzieli (bez podtekstow prosze) a po mszy zapytal, czy nie znalazlby sie jakis dom tymczasowy dla niej i ktos kto pomoglby ogarnac prace bo dziewczyna przyjechala, zostala wystawiona i z walizka w lawce siedzi a nie ma gdzie sie podziac. Wiec ktos sie tam pojawil i zabral ja do siebie, zalatwil prace i bezpieczny pokoj. Jak mowie, nie zawsze znajomi okazuja sie byc znajomymi, bo mozna skonczyc gorzej niz ta dziewczyna, dokumenty moga byc skradzione razem z calym bagazem i zostanie sie golym i wesolym w kraju gdzie zna sie tylko kilka slow uslyszanych w filmie..
|
bezrozumna | Post #3 Ocena: 0 2017-06-02 09:47:09 (8 lat temu) |
Z nami od: 31-05-2017 Skąd: Edynburg |
Cytat: 2017-06-01 15:12:47, Richmond napisał(a): Przeczytaj ten artykul i zobacz czy nie da sie tego zastosowac do Waszej sytacji: http://prawo-upadłościowe.pl/upadlosc-konsumencka-a-umorzenie-zobowiazan-z-dzialalnosci-gospodarczej-w-tym-podatkowych-i-wobec-zus/ przeczytałam,jeju,jak dla mnie to teoria o tym że ewentualnie taką sprawę dało by się może tak zakręcić by tą upadłość przepeowadzić w kraju.ale..z tego co czytam to długi i tak zostają,bez sensu więc.no i mówimy o facecie który w polsce płaci 1600 za mieszkanie a zarabia 2500.więc kto by mu pomógł? charytatywnie?ja miałabym?nie sądze.myślałam że wyjazd to ciężka praca,ok,mieszkanie drogie wiadomo ale też normalne życie i odkładanie kasy przez pół roku na tą jego upadłość tam.teraz myślę jak ja mu to zrobię,zostawiając go po prostu.teraz widzę siebie w pokoju z nim i córką ,w podłej dzielnicy z hindusami ,arabami,moje dziecko pozbawione szans w patologicznej instytucji która z nazwy jest szkołą a nas w tak kiepskiej sytuacji finansowej że o odłożeniu na bilet powrotny mogę marzyć |
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2017-06-02 10:20:58 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Dokladnie jesli masz rodzicow ktorzy Sa ci wstanie troche pomoc to dasz rade w pl dziecko nie ma 2lat zeby sadzic ze swiat sie zawali jak ten facet zniknie z twojego zycia
Szkoda goscia ale 600k dlugu to kiepska perspektywa [ Ostatnio edytowany przez: cris82 02-06-2017 10:22 ] |
bezrozumna | Post #5 Ocena: 0 2017-06-02 10:50:18 (8 lat temu) |
Z nami od: 31-05-2017 Skąd: Edynburg |
Cytat: 2017-06-02 10:20:58, cris82 napisał(a): Dokladnie jesli masz rodzicow ktorzy Sa ci wstanie troche pomoc to dasz rade w pl dziecko nie ma 2lat zeby sadzic ze swiat sie zawali jak ten facet zniknie z twojego zycia Szkoda goscia ale 600k dlugu to kiepska perspektywa [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 02-06-2017 10:22 ] nie mam rodziców którzy mi pomagają,to skąplikowana historia.ogólnie to w polsce nie dorobiłam się za bardzo nic.miałam nadzieję że nie tylko miłośc znalazłam ale też sznsę na nowy początek.teraz nowy początek okazuje się pogorszeniem warunków w jakich żyje moje dziecko,w jakich żyję ja ,a facet którego kocham nie wart zachodu.a ja na serio wierzyłam że pomogę mu tam w tej upadłości.że bedą mu zabierać wszystko powyżej najniższej krajowej ale ja tez będę zarabiać i damy radę.teraz koncepcja padła.emigracja do Edynburga to dla mnie upadek i patologia |
|
|
cris82 | Post #6 Ocena: 0 2017-06-02 10:56:59 (8 lat temu) |
Gdyby nie Te dlugi to nie taki upadek trzeba sie tylko nastawic Na ciezka prace Nic nie oczekiwac za free zeby nie bylo rozczarowania
A jak juz cos wpadnie za free to sie cieszyc wtedy |
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2017-06-02 11:12:05 (8 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Jednak odrobine zdrowego realizmu sie przyda, na spokojnie przeliczcie mozliwosci, wymagania i koszty.
Pomysl uzyskania 120.000L przez pol roku przy normalnym funkcjonowaniu rodziny i pracy w ramach NMW, by splacic zadluzenie, to trudno nazwac realizmem. |
Turefu | Post #8 Ocena: 0 2017-06-02 11:15:37 (8 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
A jak sie na sprawe zapatruje ojciec chlopaka? Jesli to on narobil dlugow, to chyba poczuwa sie do jakiejs odpowiedzialnosci? Jaki On ma plan na splate dlugow?
|
lulilu1 | Post #9 Ocena: 0 2017-06-02 15:41:41 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
No wychodzi na to, że tutaj nikt nie przyjechał po to żeby swój byt poprawić. W ogóle wszyscy już mieli mieszkania, samochody, pracę za podwójną stawkę, perfekcyjny język i oszczędności na koncie...ja was proszę...
Nikt już z Was chyba nie pamięta jak się żyje w Polsce z długami a jak do sprawy podchodzą tutaj.W Polsce zdechniesz z głodu i nikt nawet palcem nie kiwnie. Co do autorki - ja myślałam, że my mówimy o poważnym związku i rozmawiam z dorosłą i dojrzałą osobą. Skoro po wpisach kompletnie nie znanych Ci osób doszłaś do wniosku, że Twój związek nie jest wart zachodu a Twoje plany się kompletnie zmieniły rzeczywiście daruj sobie takie zmiany. |
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2017-06-02 16:04:15 (8 lat temu) |
luli a ty jestes powazna?chyba raczej naiwna
jest roznica zwiazac sie z facetem ktory ma 600k dlugow i z takim co nie ma dlugow albo z takim co ma 600k na koncie to nie jest ojciec jej dziecka i jak to mowia miejscowi there are plenty of fish in the sea ; ) co oznacza ze dzisiaj go rzuca i jest 600k do przodu bez wyprowania sobie flakow no chyba ze on ma zamiar zyc na poziomie i nie splacac tego dlugu to zyczyc mozna im szczescia albo jesli ona nie pracuje i nie bardzo sie nadaje do pracy a on ja utrzymje wtedy tez nie ma co sie spieszyc z zostawieniem go |