|
---|---|
mamcia2000 | Post #1 Ocena: 0 2016-09-23 08:51:50 (9 lat temu) |
Z nami od: 23-09-2016 Skąd: Leeds |
Witam wszystkich. Mam problem, mianowicie chodzi o kontakt ojca z córką. Córka ma 7 lat i jest przy mnie, z ojcem dziecka nie jestem około 5 lat, lecz zawsze miał z nią dobry kontakt. Zabierał małą co weekend do siebie, alimenty płaci ale nie są one przyznane przez sąd. Od około pół roku mój były jest w związku z kobietą, jednak nie przeszkadzało mi to i mała jeździła do nich na weekendy. Od paru tygodni gdy mała wracała do domu mówiła że ma dwie mamusie jedną w domu i jedną u taty. Oczywiście szybko uswiadomilam ją ze mama jest jedna i to ja nią jestem. Ostatnio nawet wróciła od taty z odpazonym tylkiem.... Kiedy zadzwonilam do niego by go prawdę mówiąc opierdzielic, pani która jest z nim w związku i która widziała moje dziecko raptem kilka razy wzięła telefon i zaczęła mi wytykac jaka ze mnie jest wyrodna matka, ze mała chodzi zaniedbana i ona w ostatni weekend musiała obciąć jej paznokcie, ha ha to wgle mnie rozbroilo😊 zaznacze ze owa pani nie posiada własnych dzieci. Od paru tygodni nie pozwalam aby dziecko do nich jeździło, jednak wiele razy pisalam i mowilam ze on może przyjechać do małej i spędzić z nią czas u mnie w domu, ale nie przyjechał ani razu, i mówi ze pójdzie do sądu by przyznali mu widzenia. Z tad moje pytanie czy sąd weźmie pod uwagę moje zdanie i moją niechęć do tego by mała spędzała czas z tą kobietą? Czy jest możliwość by w moim przypadku sąd mógł się przychylić do moich wymagań i zezwolił tylko i wyłącznie widywania małej tylko w moim domu? Czy raczej nie mam za wiele szans? Dziękuje za wszelką pomoc.
|
Turefu | Post #2 Ocena: 0 2016-09-23 09:03:01 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Czyli chcesz, zeby Ojciec dziecka widywal je tylko w Twoim domu, bo nie lubisz jego nowej partnerki? Troche to za malo, zeby przekonac sad.
|
mamcia2000 | Post #3 Ocena: 0 2016-09-23 09:10:45 (9 lat temu) |
Nie chodzi o to. Do tej pory mi to nie przeszkadzało. Zaczęło mnie niepokoić ze robią małej wodę z mózgu, 7 letniemu dziecku nie może samo przyjść do głowy ze może mieć 2 mamusie... Różne są powody mojej decyzji o ograniczeniu kontaktu np on nie wie i raczej Nie interesuje go gdzie mała chodzi do szkoły czy uczęszcza na jakieś zajęcia pozalekcyjne itp itd. Nie rozmawia ze mną na ten temat.
|
Turefu | Post #4 Ocena: 0 2016-09-23 09:18:56 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Niekoniecznie. Mogla uslyszec w szkole " mum and stepmum", w jezyku polskim jest tylko to brzydkie slowo " macocha", to dziecko mowi, ze ma dwie mamy. Musialabys udowodnic, ze ojciec nie potrafi nalezycie zaopiekowac sie corka, dlatego musisz Byc obecna przy wizytach. Jak na razie nie widze podstaw.
|
stanislawski | Post #5 Ocena: 0 2016-09-23 09:32:38 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
No i lepiej uważaj, bo jak zaczniesz za bardzo na nich naciskać, to np. SS dowie się, że dziecko jest zaniedbane - a jak oni wkroczą, to będzie nieprzyjemnie. Dla każdego zresztą, ale gdzie drwia rąbią...
|
|
|
mamcia2000 | Post #6 Ocena: 0 2016-09-23 09:39:34 (9 lat temu) |
Czyli myślisz ze w obecnej sytuacji nie ma cienia szans? Jeżeli chodzi o to czy on nie umie się nią zająć to powiem szczerze ze nigdy nie balam się ze może stać się jej krzywda fizyczna u niego. Ale mam obawy co do tak zwanego "mącenia jej w głowie" i oczywiście pozostaje kwestia tego ze tak jak wspomnialam wcześniej zero zainteresowania z jego strony tym czym tak naprawdę powinien się zainteresować. Pozdrawiam
|
mamcia2000 | Post #7 Ocena: 0 2016-09-23 09:42:59 (9 lat temu) |
Co do zaniedbania to oczywiście jest to pomówienie. Nie obawiał się o to.
|
violettaphotogr | Post #8 Ocena: 0 2016-09-23 09:43:05 (9 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2014 Skąd: ... |
Nie ograniczaj mu kontaktu, nie zadzieraj z nimi. Stanislawski ma rację. Wystarczy, że ta pani napomknie słowem, że dziewczynka jest zaniedbana bądź głodna, nieważne, to może być cokolwiek i masz wizytę Social Workera. Potem lawina zdarzeń na co najmniej kilka miesięcy, kategoria 'neglect' i Child Protection Plan...
#Violujemy
|
Severance_ | Post #9 Ocena: 0 2016-09-23 09:44:17 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Siedmioletniemu dziecku moga przyjsc do glowy rozne rzeczy, ale to dorosli (opiekunowie) decyduja ktore z nich sa bezpieczne, stosowne, a na ktore dopiero przyjdzie czas..
Pol roku w zwiazku z nowym partnerem i juz nowa Pani czuje, ze musi "wychowywac" nie swoje dziecko i pouczac matke! Troche za wczesnie! Powiedzialabym nawet, ze rodzice (tak matka, jak i ojciec) popelnili blad pozwalajac na weekendowe pobyty dziewczynki w domu ojca z dopiero co zaprzyjazniona partnerka. Moze cos z tego nowego zwiazku wyjadzie, a moze nie, czas pokaze, dla dziewczynki to jednak troche za wczesnie zeby sie bawic w nowa rodzine! Uwazam, ze autorka ma silne argumenty i powinna na spokojnie przedyskutowac je z ojcem dziecka. [ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 23-09-2016 09:45 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|
mamcia2000 | Post #10 Ocena: 0 2016-09-23 09:44:44 (9 lat temu) |
Nie Obawiam
|