|
---|---|
Natalka12131 | Post #1 Ocena: 0 2016-07-26 21:36:16 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2016 Skąd: Greenloaning |
Witam, chciałabym dowiedzieć się czy mam szansę na mieszkanie socjalne, jeśli tak jak długo będę na nie czekać i jakie potrzebuje dokumenty. Mąż zostawił mnie dla innej kobiety, muszę się wyprowadzić z mieszkania w którym do tej pory mieszkaliśmy razem, czy mam szansę na mieszkanie socjalne, pracuje na pol etatu że względu na to iż opiekuje się synkiem który ma cztery latka, proszę o pomoc.. Nie wiem co robić.
|
Margaret282 | Post #2 Ocena: 0 2016-07-26 22:31:37 (9 lat temu) |
Z nami od: 04-09-2015 Skąd: Keighley |
zglos sie do consilu musisz miec wypowiedzenie z lokalu wtorym mieszkasz masz male dziecko nie odmowia ci
|
Turefu | Post #3 Ocena: 0 2016-07-26 22:37:28 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
A co powiedzieli w lokalnym councilu? Skladac papiery zawsze mozesz. Jak dlugo sie czeka- to pytanie w stylu: jak dlugi jest kawalek sznurka. Jedne council maja duzo mieszkan I sie czeka krotko, inne malo I sie czeka latami.
Dlaczego "musisz sie wyprowdzic"? Wynajmowaliscie razem? Kupiliscie razem, czy to mieszkanie z coucilu? To, ze masz nieprzyjemna sytuacje osobista , nie stawia Cie wyzej w kolejce po mieszkanie socjalne. https://www.womensaid.org.uk/ https://www.citizensadvice.org.uk/ |
Adacymru | Post #4 Ocena: 0 2016-07-26 23:32:41 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
|
Natalka12131 | Post #5 Ocena: 0 2016-07-27 07:59:43 (9 lat temu) |
Nie mam wypowiedzenia, po prostu mąż zostaje na tym mieszkaniu że swoją nową kobieta, a z racji tej że nie wiele zarabiam nie stać mnie na wynajem..
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2016-07-27 08:48:37 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Zloz wniosek o zasilek mieszkaniowy na siebie i dziecko. Bylu niech sobie szuk lokalu i doplaca do utrzymania dziecka w tym dachu nad glowa. Alternatywnie moze wam oplacic nowe lokum. Narazie nie jestes bezdomna i chociaz sytuacja nie jest mila gmin nie musi sie spieszyc z przyznaniem mieszkania. Mozesz wyladowac w hostelu daleko od pracy jaka masz i za co soe utrzymasz wtedy? Nie oddawaj dachu nad glowa bylemu bo dziecko nie zaslugujr na platanie sie. Moga tez uznac ze jeates bezdomna na wlasne zyczenie.
Ada
|
NoNickname | Post #7 Ocena: 0 2016-07-27 08:52:30 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-02-2011 Skąd: * |
Cytat: 2016-07-27 07:59:43, Natalka12131 napisał(a): Nie mam wypowiedzenia, po prostu mąż zostaje na tym mieszkaniu że swoją nową kobieta, a z racji tej że nie wiele zarabiam nie stać mnie na wynajem.. " (...) po prostu mąż zostaje na tym mieszkaniu że swoją nową kobieta "- po prostu? "Po prostu" mogłoby być w układzie partner-partnerka, ale nigdy w przypadku kiedy rozstaje się małżeństwo. Jeżeli jest Twoim mężem, to uświadom mu, że jak znalazł sobie nową panią, to on ma sobie szukać mieszkania, a nie Ty z dzieckiem, a poza tym zakładasz sprawę o rozwód i alimenty - z uwagi na niskie dochody przysługuje bezpłatna pomoc prawna. Postrasz go, a nie stawiaj się na przegranej pozycji, bo tak naprawdę, to przegrasz dopiero wtedy, jak "położysz uszy po sobie" i zrobisz wszystko to co on będzie chciał. Nie trać czasu na martwianie się i szukanie mieszkania, a przeznacz go na uświadomienie mu, że rozstanie z Tobą to nie "bułka z masłem", a droga najeżona ciernistymi kolcami, i jak chce się bawić, to Ty mu możesz dostarczyć więcej zabawy... jego wybór! |
Turefu | Post #8 Ocena: 0 2016-07-27 13:52:20 (9 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
NoNickname: od kwietnia 2013 roku zlikwidowano bezplatna pomoc prawna dla spraw rodzinnych. Poza tym, zgadzam sie. Jesli byly chce sobie ukladac na nowo zycie, to niech uklada, ale nie Twoim i dziecka kosztem. Nie wyprowadzaj sie, niczego mu nie ulatwiaj, jak chce, to sam sie moze wyprowadzic. Jesli zrobisz to pierwsza, kiedy nie masz wypowiedzenia umowy, faktycznie mozesz zostac uznana za bezdomna na wlasne zyczenie i , teoretycznie, mozna bezdomnej odebrac dziecko. Wlasciwie, to nie musisz zakladac sprawy o rozwod (o alimenty jak najbardziej), bo to kosztuje, jak on chce, to moze sie rozwiesc z Toba. No, chyba, ze chcesz.
|
Natalka12131 | Post #9 Ocena: 0 2016-07-27 20:04:29 (9 lat temu) |
Tak ja chciałam zostać, ale mieszkanie jest na niego i do tego wynajmowane od jego szefa, q sytuacja w domu robi się nie za miła... Bo w czwórkę nie mam zamiaru mieszkać.. Sama nie wiem co mam robić i jak..
|
predatorstopa | Post #10 Ocena: 0 2016-07-27 20:23:07 (9 lat temu) |
Z nami od: 05-03-2013 Skąd: leicester |
Idz do consilu i powiedz ze was maz wywalil z domu i nie masz gdzie mieszkac
|