MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypowiedzenie z mieszkania. Czy dostane pomoc z councilu?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 10 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WybitnieWrednyW

Post #1 Ocena: 0

2016-04-24 06:24:32 (9 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Cytat:

2016-04-24 06:20:03, krakn napisał(a):
Dobra dobra. . Koniec zabawy bo zaraz się po bilecie, piasku do oczu nasypie jeden drugiemu i będzie płacz.
Do konta jeden o drugi ;-);-);-) miłego dnia

A prosiłem:-8
Nie dacie się pobawić :-[

*ROFL*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ie2ox4-b

Post #2 Ocena: 0

2016-04-24 07:38:16 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Ja podziwiam ludzi którzy kochają zwierzęta, miłują ich ponad bliźniego. Taką chrześcijańską miłością... aczkolwiek w PŚ. jest napisane miłuj bliźniego jak siebie samego... no tak, jeżeli nie ma się koło siebie człowieka, no to można za bliźniego przyjąć psa... czy jakąś tam inną zwierzynę, np kozę czy owcę. Chyba nawet coś tam na ten temat można przeczytać...
Lepszy pies w domu czy bliźni "bezdachowiec"? ... Z psa jest większy pożytek, bo najwyżej pogryzie szafę... lepsza pogryziona niż żadna. Nie słyszałem o przypadkach wyniesienia szafy przez psa.

No to teraz już zrozumiałem, po co pies w domu a nie w budzie.
Jeszcze muszę zrozumieć dlaczego włodarze tego kraju przyjmują imigrantów a ich zwierzyńca nie chcą... Tzn, nie tak że nie chcą, ale benefitów na psa nie dają... Chyba żeby to był "partner", po ślubie za granicą, gdzie jest to dozwolone.
Bo oni nie ingerują w związki poza granicą, można mieć całe stado.
I to jest rozwiązanie dla tych co kochają zwierzęta i Council domu nie chce im dać

Może to się nie podobać co niektórym... ale rozwiązanie w świetle prawa jest. Najwyżej to prawo trochę nagiąć...
Co do trolli; najgłośniej krzyczą ludzie którzy żądają ciszy.
Co do wsi w człowieku; wiejski filozof samodoświadczył tego.

Godna pożałowania jest też grupa emocjonalnych masochistów.
W ojczyźnie im było źle. A to oni byli trybikiem ustanawiającym prawo.
Przyjechali do innego kraju, inne prawo, ale ustanowione przez ludzi. To prawo też niedobre.
Wyjście: Wrócić do ojczyzny i "kręcić" się w maszynie prawa, lub zmienić kraj. Podpowiem: Bliżej tropików lub bieguna. Tam ludzie żyją w zgodzie, tam dom = zagroda, nikt żadnego zwierzaka nie wyprasza z łóżka... Tam nikt nikomu nie mówi kto co może trzymać w łóżku.

Do góry stronyOffline

GiantGoram

Post #3 Ocena: 0

2016-04-24 09:43:24 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Polecam program Nightmare tenants ,slum landlords na Channel 5
Moze kilka odpowiedzi sie tam zejdzie dlaczego landlord ma obiekcje przed wynajmem domu I w druga strone-dlaczego landlord trafia do sadu jako oskarzony.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2016-04-24 09:46:52 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2016-04-24 00:48:51, radiesteta napisał(a):
I to mnie przerażać zaczyna w tym kraju. Kraj z którego wywodzi się tyle pięknych ras Yorkshire terrier, whippet I inne jest tak mało tolerancyjny dla tych zwierząt.

Jest, ale nie w blokach. Jak padlo wiele razy: jak wynajmujesz, to trzeba poszukac domu, najlepiej nieumeblowanego i od razu mowic, ze masz psa i masz dla niego ubezpieczenie i w razie czego mozesz zaplacic wiekszy depozyt. Jak szukalam mieszkania z kotami, to od razu pisalam do agencji, ze jestem zainteresowana, ale mam 2 koty i czy landlord bedzie mial cos przeciwko. O dziwo tylko raz mi odmowili na poczatku, a potem nie bylo problemow. Tyle, ze pies to nie kot i mysle, ze wiele osoba obawia sie szczekania.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

GiantGoram

Post #5 Ocena: 0

2016-04-24 10:10:59 (9 lat temu)

GiantGoram

Kobieta

Z nami od: 20-09-2015

Council daje mieszkania/domy dla rodzina zwierzetami,roznego rodzaju.
Przy zapisywaniu sie na liste homechoice,czyli oczekujacych na lokum socjalne jest pytanie Czy I jakie zwierze bedzie z rodzina sie wprowadzalo. Potem przy bidowaniu pokazuja sie tylko te domy/mieszkania gdzie jest dozwolony pies.
Znam duzo rodzin ktore wynajmuja domy od prywatnego landlorda I maja psy, szukali I aplikowali tylko o domy gdzie zwierzeta byly dozwolone.
A Anglicy Nie sa znow anty psom ,sa tylko landlordzi ktorzy uwazaja ze dom zostanie w lepsxym stanie jezeli nie ma zwierzat.
Tak jak poszukujacy wybieraja dom Czy mieszkanie,wies czy miasto tak landlord moze wybrac z psem lub bez, z dziecmi lub bez.
To ci z dziecmi tez maja sie burzyc bo landlord chce working professional,no children?

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2016-04-24 10:15:04 (9 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Alez oczywiscie, ze burza sie tak samo, jak landlord nie chce dzieci, tylko nie w tym watku.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

radiesteta

Post #7 Ocena: 0

2016-04-24 10:33:43 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2015

Cytat:

2016-04-24 09:46:52, Richmond napisał(a):
Cytat:

2016-04-24 00:48:51, radiesteta napisał(a):
I to mnie przerażać zaczyna w tym kraju. Kraj z którego wywodzi się tyle pięknych ras Yorkshire terrier, whippet I inne jest tak mało tolerancyjny dla tych zwierząt.

Jest, ale nie w blokach. Jak padlo wiele razy: jak wynajmujesz, to trzeba poszukac domu, najlepiej nieumeblowanego i od razu mowic, ze masz psa i masz dla niego ubezpieczenie i w razie czego mozesz zaplacic wiekszy depozyt. Jak szukalam mieszkania z kotami, to od razu pisalam do agencji, ze jestem zainteresowana, ale mam 2 koty i czy landlord bedzie mial cos przeciwko. O dziwo tylko raz mi odmowili na poczatku, a potem nie bylo problemow. Tyle, ze pies to nie kot i mysle, ze wiele osoba obawia sie szczekania.

Zgadza się uprawnienia dzikiej partyzantów jest bez sensu. Lepiej od razu postawić sprawę jasno i nie pchać się tam gdzie nas nie chcą. Psy czasem szczekaja, koty mialcza a dzieci płaczą i też miewają ciekawe pomysły i potrafią zniszczyć coś w klatce schodowej lub wybić szybę czy coś innego zmalowac. Ale za wszystko płaci i odpowiada ten kto sprawuje opiekę. Ja na chwilę obecną mam już powoli obraz co i jak jest w tym kraju. Gdyby tu chciał zostać na dłużej to trzeba szukać pracy w regionach pets friendly. Znalazłem w internecie coś takiego

https://www.trustedhousesitters.com/blog/pets/britains-most-dog-friendly-cities/
Duma i honor tego bez naszej zgody nikt nam nie odbierze

Do góry stronyOffline

WybitnieWrednyW

Post #8 Ocena: 0

2016-04-24 10:34:34 (9 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Generalnie, czy tak ciężko jest zrozumieć?

Landlord jest właścicielem - jego dom jego zasady. Proste,

np. nasz akceptuje zwierzęta i palaczy, ale nie wolno mieć łóżka wodnego i używać urządzeń gazowych oraz otwartego ognia w tym podgrzewaczy do herbaty , świeczek.

Pomimo że nie cierpię kuchenek elektrycznych, to gazowej nie mogę mieć. Nawet turystycznej.

I nie dlatego że boję się kontroli, bo Landlorda widziałem dwa razy, przy podpisaniu umowy i jak sprawdzał czy poprawnie wymienili nam okna.

Są zasady, to ich przestrzegam. I głowa nie boli :-)

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2016-04-24 10:47:05 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #10 Ocena: -2

2016-04-24 11:15:51 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Zaczyna Cię przerażać bo przyjechałeś do UK ze swoją mentalnością. Ludzie tutaj nauczyli się rozdzielać życie ludzi i zwierząt - miejsce zwierząt jest w budynkach gospodarskich. Jeśli ktoś całe życie mieszkał w jednej izbie z psem, kozą i świnią to dozna szoku, że tutaj nie można trzymać zwierząt w budynkach mieszkalnych.

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,