MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypowiedzenie z mieszkania. Czy dostane pomoc z councilu?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 7 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Skyrim

Post #1 Ocena: 0

2016-04-23 14:01:42 (9 lat temu)

Skyrim

Mężczyzna

Z nami od: 22-04-2016

Cytat:

2016-04-23 05:55:22, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
Cytat:

2016-04-23 00:22:58, Skyrim napisał(a):
Bella nie przejmuj się wpisami owych "polaczków" ...

Odezwał się, Eskimos.:-8

nie zrozumiałeś.. to nic jeszcze jedna podpowiedź zagryź cebulą dla dopełnienia *THUMBS UP*

Co do zwierząt to oczywiście ,że jest presja tak jak w każdym innym kraju ,ale ludzie bez przesady o jakich pieniądzach tutaj mówimy.. Zwierzak to nie dziecko do szkoły czy żłobka wysyłać go nie będziecie ,co do dywanów są odpowiednie środki kosztują grosze , a jeżeli Twoja pociecha ma jakieś odchyły i żre wszystko łącznie z meblami ,połyka landlordów czy kopie doły w asfalcie to śmiało można zaprowadzić do tresera koszt około 50 funtów.. i po problemie.
Nie rozumiem tej mentalności ludzi no ale jak to mówią co dla innych jest podłogą dla drugich staje się sufitem *THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

WybitnieWrednyW

Post #2 Ocena: 0

2016-04-23 14:14:58 (9 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Cytat:

2016-04-23 14:01:42, Skyrim napisał(a):
Cytat:

2016-04-23 05:55:22, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
Cytat:

2016-04-23 00:22:58, Skyrim napisał(a):
Bella nie przejmuj się wpisami owych "polaczków" ...

Odezwał się, Eskimos.:-8

nie zrozumiałeś.. to nic jeszcze jedna podpowiedź zagryź cebulą dla dopełnienia *THUMBS UP*

Co do zwierząt to oczywiście ,że jest presja tak jak w każdym innym kraju ,ale ludzie bez przesady o jakich pieniądzach tutaj mówimy.. Zwierzak to nie dziecko do szkoły czy żłobka wysyłać go nie będziecie ,co do dywanów są odpowiednie środki kosztują grosze , a jeżeli Twoja pociecha ma jakieś odchyły i żre wszystko łącznie z meblami ,połyka landlordów czy kopie doły w asfalcie to śmiało można zaprowadzić do tresera koszt około 50 funtów.. i po problemie.
Nie rozumiem tej mentalności ludzi no ale jak to mówią co dla innych jest podłogą dla drugich staje się sufitem *THUMBS UP*

Uwielbiam cebulę i to zagryzane czosnkiem obowiązkowo noszę skarpety do sandałów jestem łysy i mam wąsy:-]:-]
I kompletnie To mi w niczym nie przeszkadza.
a już zwłaszcza w trollowaniu*ROFL*

A co do kosztów utrzymania zwierzaka to chyba nie masz pojęcia o czym mówisz a jeśli chcesz porozmawiać o tanich środkach do prania dywanów to zapytaj specjalisty co na ten temat sądzi:-8

I przepraszam za nazwanie cię Eskimosem:-T[

Eskimosi mogliby się obrazić.:-]

[ Ostatnio edytowany przez: WybitnieWrednyWerdew 23-04-2016 14:18 ]

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #3 Ocena: 0

2016-04-23 15:46:23 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2016-04-23 08:39:13, WybitnieWrednyWerdew napisał(a):
Cytat:

2016-04-23 08:16:40, NightFury napisał(a):
...a jak tu sie jednoczyć kiedy taka niewdzięcznica panuje?

A ja Ją lubię :-]

Obrazek

Nie jest "niewdzięcznicą" *DANCE*:-]

[ Ostatnio edytowany przez: <i>WybitnieWrednyWerdew</i> 23-04-2016 08:40 ]

Werdew....ja tez ja lubię. Fajna z niej kobitka. 😃

Co do zwierząt....w UK i tak jest o niebo lepiej niż w Pl jeśli chodzi o zwierzęta. Sa ubezpieczenia zdrowotne dla zwierząt, psie hotele, hotele dla osób z psami, kotami i innymi i generalnie jest tutaj jak niebo do ziemi... Generalnie miodzio...

Jednocześnie prawo chroniące landlordów jest o niebo lepsze. Mogą oni ustanawiać własne zasady komu wynajmować dom a komu nie. Niczyja to wina ze landlordzi sa uczuleni na zwierzęta. Zapewne po kilku rozczarowaniach maja juz dosyć opłacania rachunków za intensywne czyszczenie czy rozległe naprawy domu tudzież wymianę mebli/dywanów. Takie ich prawo, wolno im.
Posiadanie zwierzęcia nie jest przymusem czy obowiązkiem. Jest dobra wola i wolnym wyborem. Tak samo jak posiadanie basenu w ogródku czy wyjazd na narty do Szwajcarii.
Nie oczekujmy zeby państwo płaciło za nasze hobby i rozrywki. Rząd nie jest od tego zeby ludziom życie sponsorował.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

WybitnieWrednyW

Post #4 Ocena: 0

2016-04-23 16:13:01 (9 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Cytat:

2016-04-23 15:46:23, NightFury napisał(a):
...
Nie oczekujmy zeby państwo płaciło za nasze hobby i rozrywki. Rząd nie jest od tego zeby ludziom życie sponsorował.

Nie przetłumaczysz. :-8

Jesteśmy be i źli bo nie potwierdziły obowiązku dawania domu dla psa.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: +1

2016-04-23 17:50:14 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #6 Ocena: 0

2016-04-23 18:11:13 (9 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Nie ma zadnego problemu ze zwierzetami jesli ma sie pieniadze na ich utrzymanie i wyobraznie. Mam 2 koty i psa, przprowadzalam sie z nimi 3 razy, znalezienie domu nigdy mi nie zajelo wiecej niz 2 tyg. Ale szukalam z glowa: domow duzych, w wiejskiej okolicy, z ogrodem, wolnostojacych, bez perskich, bialych dywanow i debowych podlog,czy kuchni z mahoniu ,zawsze nieumeblowanych-czyli przyjaznych dla zwierzat.I przy takich domach landlordzi rzadko zastrzegaja "no pets", bo sa one po prostu odpowiednie dla zwierzakow. W ostatecznym rozrachunku to mi kilka nie pasowalo, nie wynajmujacym...

Do góry stronyOffline

Bella1994

Post #7 Ocena: 0

2016-04-23 19:31:49 (9 lat temu)

Bella1994

Kobieta

Z nami od: 21-04-2016

Czyli jak ktoś nie wynajmie mi mieszkania bo mam psa to wyląduje na ulicy?!

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #8 Ocena: 0

2016-04-23 19:39:00 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Jeśli nic nie znajdziesz to pewnie tak. Masz dużo czasu by szukać. Jest tyle portali. Zoopla czy rightmove, gumtree, polskie portale , lokalne gazety czy sklepy. Naprawdę nie wiem co trzeba robić by w dwa miesiące nic nie znaleźć

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2016-04-23 20:05:55 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2016-04-23 19:31:49, Bella1994 napisał(a):
Czyli jak ktoś nie wynajmie mi mieszkania bo mam psa to wyląduje na ulicy?!

Jak Ciebie nie stac na wynajecie lokaluz wlasnej pracy/ nie chce sie skutecznie znalezc mieszkania do wynajecia, to owszem, wyladujesz z partnerem i psem na ulicy.
Ile razy mozna tlumaczyc, ze szuka sie domu, nieumeblowanego, na obrzezach miasta, bez zastrzezenia 'no pets', oferuje sie depozyt za 1,5 -2 miesiace, zaznacza, ze pies ubezpieczony (co ma znaczenie przy rachunkach za np.leczenie.
I wszystko to lezy w gestii tylko i wylacznie opiekuna psa, nie urzedu, znajomych, rodziny, fundacji czy innych podmiotow.

Dla wyjasnienia, jakis czas temu z jednej pensji niewiele ponad NMW i nadgodzin bylo nas stac na wynajem i utrzymanie 3 osob + duzy pies + krolik, wynajem domu wynosil 525 £.
Jak sie chce, to sie moze i da.

PS. Z wynajmem domu dla posiadaczy psow jest zwiazany jeden zasadniczy problem. Wielu opiekunow uwaza, ze miejsce pas jest w ogrodzie, czasem stawia bude, czasem nie, za zbedny ekscentryzm uwaza spacery i wychowywanie zwierzecia, a efekty bywaja oplakane: brudny, przeryty ogrod, wyzarte ogrodzenie, glosne, znudzone bezczynnoscia zwierze. Opis domu przy tak niefrasobliwych wlascicielach juz sie pojawil i nie psu 'treser' potrzebny, tylko czlowiekowi, by zaczal myslec i dbac o to, co oswoil.

[ Ostatnio edytowany przez: karjo1 23-04-2016 20:56 ]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2016-04-23 20:13:36 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,