2016-04-23 00:22:58, Skyrim napisał(a):
Bella nie przejmuj się wpisami owych "polaczków" ...
Odezwał się, Eskimos.

Str 6 z 11 |
|
---|---|
WybitnieWrednyW | Post #1 Ocena: 0 2016-04-23 05:55:22 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-04-23 00:22:58, Skyrim napisał(a): Bella nie przejmuj się wpisami owych "polaczków" ... Odezwał się, Eskimos. ![]() |
NightFury | Post #2 Ocena: 0 2016-04-23 08:16:40 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-01-2012 Skąd: Liversedge |
Eh a potem sie wszyscy dziwią ze nie jesteśmy zjednoczona emigracja....a jak tu sie jednoczyć kiedy taka niewdzięcznica panuje?
Music leads me through my life
|
WybitnieWrednyW | Post #3 Ocena: 0 2016-04-23 08:39:13 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-04-23 08:16:40, NightFury napisał(a): ...a jak tu sie jednoczyć kiedy taka niewdzięcznica panuje? A ja Ją lubię ![]() ![]() Nie jest "niewdzięcznicą" ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: WybitnieWrednyWerdew 23-04-2016 08:40 ] |
radiesteta | Post #4 Ocena: 0 2016-04-23 11:32:53 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2015 Skąd: Chatham |
Wątek czytam ze szczególnym zainteresowaniem gdyż jestem w Anglii nowy niecałe dwa miesiące.
Rozważam czy nie zostać w tym kraju na stałe. Rozumiem że rodzaj opieki społecznej nie musi zapewniać mieszkania ludziom ze względu na zwierzęta ale patrząc pod szerszym kątem czy Anglia to kraj przyjazny dla miłośników zwierząt czyli i dla mnie. Nie jestem ich miłośnikiem tylko mam fioła na ich punkcie. Poza psami kocham też węże i ryby akwariowe. I na pewno muszę mieć możliwość realizacji swoich pasji. Wiadomo że każdy kupuje to na co go stać ale jak widzę zakup i utrzymanie zwierząt to jedna sprawa, i chyba wcale nie najważniejsza. Pytanie po tym wątku to jest dla mnie najważniejsze. Czy da się w tym krajukraju, bez zakupu własnego domu z ogrodem, mieć zwierzaki i nie żyć w ciągłym stresie że w każdej chwili można dostać wypowiedzenie mieszkania, a znalezienie nowego lokum dla siebie i swoich zwierząt będzie graniczyc z cudem lub będzie wiązać się z ogromnym stresem i finansowymi problemami? Duma i honor tego bez naszej zgody nikt nam nie odbierze
|
WybitnieWrednyW | Post #5 Ocena: 0 2016-04-23 11:40:09 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2016-04-23 11:32:53, radiesteta napisał(a): ... I na pewno muszę mieć możliwość realizacji swoich pasji. .. A kto ci broni? realizuj się jak tylko ci się marzy. ![]() Tylko musisz mieć zaplecze finansowe jak na każde marzenia. Chyba że już na starcie jesteś przekonany o tym że to państwo ma obowiązek realizować swoje marzenia ![]() |
|
|
radiesteta | Post #6 Ocena: 0 2016-04-23 11:52:07 (9 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2015 Skąd: Chatham |
edytowany
Duma i honor tego bez naszej zgody nikt nam nie odbierze
|
tomaszzet | Post #7 Ocena: 0 2016-04-23 12:07:20 (9 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Aleś pojechał.
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
krakn | Post #8 Ocena: 0 2016-04-23 12:29:15 (9 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
Radiesteta, no przecież ci napisał wyraźnie.
Można mieć i psy i koty i węże. Niedano do mnie dzwonił jakiś gościu że właśnie wynajął dom, ogrod zoologiczny. Podobno były psy, koty, węże, jaszczurki i duzo więcej co nie zapamiętałem. I wszytko było by ok gdyby to te pupile nie zostawiły po sobie śladów. I tu się rozbija cała sprawa. Otóż ja wiem że wszytscy mają kochane zwierządka co 5 razy dziennie są wyprowadzane, mają swoje kuwety itd itd. No ale praktyka pokazuje, a widuję to co najmniej kilka razy w tygodniu, że między nami/ wami obowiązkowymi opiekunami zwierząt, są też lesery. Dywany zniszczone, czasami tak zajszczane że podkład pod dywanem po prostu pływa w moczu. meble ogryzione, fotele podrapane. Owszem no przecież landrod ma depozyt ... Problem w tym że czasami zniszczenia są znacznie większe niż depozyt. Sama wymiana dywanów potrafi pochłonąć wiele tysięcy funtów, a gdzie meble? itd... Tam gdzie dom jest zasyfiały, dywany najtańsze jake można kupić i jest ich niewiele, a okolica taka że landrod i tak czeka na następonych lokatorów jakiś czas to pół biedy. Ale większość domów ma wynajem na styk, często jest tak że jedni się wyprowadzają w jeden dzień, tego samego dnia wieczorem, albo rano jest sprzątanie, czasami szybkie odświeżenie ścian farbą tu i ówdzie, w południe robimy wykładziny a pod wieczór wchodzą następni lokatorzy. Więc dezynfekcja, wymiana mebli, wymiana dywanów itd nie jest na reke landrodowi. Woli nie ryzykować, mieć spokojną głowę, i dokonać szybkiej wymiany lokatorów. Bo przecież to zrozumiałe, mieszkania są inwestycją do zarabiania, a nie pasją, hobby do wydawania kasy, zwłaszcza jak bank bezlitośnie woła o kasę. Dlatego tak jak ci WW napisał, trzeba mieć kasę na pasje. Bo albo kupić i mieć święty spokój (no powiedzmy bo to też nie jest oczywiste, ale pomijam teraz ten wątek) Albo szukać do upadłego takiego co mu nie będzie przeszkadzało i zaryzykuje, albo przekonać finansowo że warto ci zaufać, a w razie czego po prostu pokryjesz koszty, czy to z podwójnego depozytu, czy z ubezpieczenia. czy może landrod wywalić? Ano moze. Czasami bywam świadkiem gdy właśnie ludzie mają zwierzęta i są eksmitowani za złamanie umowy wynajmu. Nawet byłem świadkiem jak na Stretham pani wygoniła najemców, bo mieli zastrzeżone że bez kota, potem zgodziła się na jednego... Problem w tym że okazało się ze oni mieli 5 kotów ![]() Myśleli że jak kobieta mieszka w Brighton i w centrum Londynu to nie wie co się dzieje u niej w domach. Mieli pecha, bo co 2 kamienica na tej ulicy jest jej, albo córki, a sąsiedzi to jej szpiedzy, szybko donieśli że coś z tymi kotami nie tak :> Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
AgentOrange | Post #9 Ocena: 0 2016-04-23 12:55:22 (9 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: Czy da się w tym krajukraju, bez zakupu własnego domu z ogrodem, mieć zwierzaki i nie żyć w ciągłym stresie że w każdej chwili można dostać wypowiedzenie mieszkania, a znalezienie nowego lokum dla siebie i swoich zwierząt będzie graniczyc z cudem lub będzie wiązać się z ogromnym stresem i finansowymi problemami?
Odpowiedź już była - da się mieć zwierzaki tylko trzeba mieć na to pieniądze. Jak tam bardzo Cie ciągnie do zwierząt to może zatrudnij się w zoo albo na farmie? |
WybitnieWrednyW | Post #10 Ocena: 0 2016-04-23 13:54:33 (9 lat temu) |
Konto usunięte |
My mamy kota.
I to było najważniejsze w całym ogłoszeniu jakie dawalismy. A jeśli my dzwoniliśmy to była pierwsza informacja jaką potwierdzalismy żeby nie było pomyłek. |