MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wypowiedzenie z mieszkania. Czy dostane pomoc z councilu?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 5 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

NightFury

Post #1 Ocena: 0

2016-04-22 11:35:00 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Cytat:

2016-04-22 09:53:56, Bella1994 napisał(a):
Po pierwsze nie ma takiej opcji żebym oddala psa. Pewnie zrozumieją mnie tylko osoby które moja zwierzęta. Moj pies jest członkiem rodziny i nie którzy to zrozumieją albo i nie. Nie wnikam. Nie rozumiem tylko dlaczego akurat council według was mi w żaden sposób nie pomoże. Bo co? Nie mam dzieci? To co jak nic nie wynajem to wyląduje na ulicy? Dlaczego są osoby i znam ją osobiście dostawali mieszkanie bo na przykład ktoś ma depresję? Albo na przykład stracił pracę i nie ma na rachunk? Nie mam zamairu iść i kłamać. Opowiem jak jest i zobaczymy. Nie będę się poniżac przecież i błagać ich o pomoc. Jak mi nie pomogą będę próbować inaczej wezmę następny kredyt i może cos wymysle. Ale e Moje pytanie było czy council mi pomoże dostałam odpowiedz i koniec tematu. Dziękuję za rady.

Sama mam psa wiec dylemat rozumiem. Tylko ze ja sie na taka ewentualnosc zabezpieczylam i nikt mnie nigdzie z domu nie wyrzuci.
Dlaczego uwazam ze Council ci nie pomoze? Bo pracuje w councilowskiej mieszkaniowce i gdybysmy chcieli przyznawac lokale tylko dlatego ze komus agencja odmawia wynajmu mieszkania bo ma pieska to nic tylko bysmy milosnikom psow wynajmowali domy i mieszkania.
Council nie jest agencja wynajmu gdzie mozna pojsc i oczekiwac lokalu od zaraz, Council nie jest od rozwiazywania ludzkich problemow.
Jest roznica miedzy kliniczna depresja a posiadaniem psa. Depresja jest problemem medycznym, pies jest wyborem, nie przymusem. W stosunku do dzieci Council ma obowiazek zapewnienia im dachu nad glowa bo dzieciaki nie moga byc odpowiedzialne za glupoty rodzicow. W stosunku do bezdzietnej pary z psem ktora ma dlug i nie stac jej na wynajem pomimo pracy na pelen etat Council nie ma zadnego obowiazku pomocy. Bo niby na jakiej podstawie? Ten dlug ma cos wspolnego z zadluzeniem czynszowym w agencji? Bo mowisz ze was nie stac na wynajem ale jednak wynajmujecie....wiec jak to jest, he?
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Bella1994

Post #2 Ocena: 0

2016-04-22 14:44:31 (9 lat temu)

Bella1994

Kobieta

Z nami od: 21-04-2016

Jak nie potrafisz czytać to nie odpisuj. Podziękowałam za wszystkie opinie i tyle. Tego tez nie rozumiesz? Nikt mnie z mieszkania nie wyrzucił tylko właściciel sprzedaje mieszkanie a to jest różnica. Dostałam kilka widomosci prywatnych od ludzi którzy się znają i coś o tym wiedzą bądź byli w podobnej sytuacji. A wypowiadają się osoby które tak na prawdę nie rozumieją mojej sytuacji
Dzięki

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #3 Ocena: 0

2016-04-22 15:09:11 (9 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Nie Bella ja nic nie rozumiem :)
Dlatego ja mam gdzie mieszkac a ty...no coz...zobaczymy :)
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

WybitnieWrednyW

Post #4 Ocena: 0

2016-04-22 15:09:22 (9 lat temu)

WybitnieWrednyWerdew

Konto usunięte

Cytat:

2016-04-22 14:44:31, Bella1994 napisał(a):
Jak nie potrafisz czytać to nie odpisuj. Podziękowałam za wszystkie opinie i tyle. Tego tez nie rozumiesz? Nikt mnie z mieszkania nie wyrzucił tylko właściciel sprzedaje mieszkanie a to jest różnica. Dostałam kilka widomosci prywatnych od ludzi którzy się znają i coś o tym wiedzą bądź byli w podobnej sytuacji. A wypowiadają się osoby które tak na prawdę nie rozumieją mojej sytuacji
Dzięki

Biorąc pod uwagę fakt, w jaki sposób zwracasz się do osób które udzielają ci odpowiedź....

I jeszcze ta postawa, mam psa dajcie mieszkanie

:-8

To raczej wielkiej pomocy się nie spodziewaj

Do góry stronyOffline

Wielim

Post #5 Ocena: 0

2016-04-22 19:17:14 (9 lat temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Ja jednego nie rozumiem. Skoro zarabiasz najniższą 7.20 i nawet niech Twój chłopak ma te 7.20 to przy 40 godzinnym tygodniu pracy zrobicie razem 2200 na rękę miesięcznie. Płacicie za chatę śmieszne 450 na miesiąc plus rachunki max 300 na miesiąc. Zostaje 1450. Niech 450 idzie na jedzenie i inne pierdoly , z 200 na samochód i dojazdy. Zostaje 800 na miesiąc bez żadnego oszczędzania. To co wy z tymi pieniędzmi robicie? Słyszałem o ludziach wyludzajacych domy i zasiłki jednocześnie budując domy w Polsce. Nie jeździcie do Polski ani na wycieczki. Rocznie można ponad 10 tysięcy oszczędzić. A wy nie macie na depozyt i miesiąc rentu czyli około 1000 funtów? Council wam nie pomoże bo niby w czym? Przecież stać Was na wynajem

Do góry stronyOffline

ie2ox4-b

Post #6 Ocena: 0

2016-04-22 21:21:43 (9 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Mało że na wynajem, mogliby kupić jakąś niezłą chałupkę...

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2016-04-22 23:55:31 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Próbowałem na psami ani na motorki nikt nie chciał mi dać mieszkania.

Ale nasz opcje, do wypowiedzenia urodzić lub zaadaptować kilka dzieci. I pies będzie uratowany.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Skyrim

Post #8 Ocena: 0

2016-04-23 00:22:58 (9 lat temu)

Skyrim

Mężczyzna

Z nami od: 22-04-2016

Bella nie przejmuj się wpisami owych "polaczków" oni wiedzą nawet ile miesięcznie kasy na żarcie wydajesz :) ale się uśmiałem :D popytaj znajomych uruchom wszystkie kontakty masz też faceta który na pewno stanie na wysokości zadania z psa nie rezygnuj i na przyszłość jak sama widzisz lepiej nie wdrażać takich tematów na forum bo tylko nakarmisz "polaczków" pozdrawiam i trzymam kciuki.

Do góry stronyOffline

radiesteta

Post #9 Ocena: 0

2016-04-23 00:45:35 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2015

Też trzymam kciuki za was. Napisz jak się sprawa wyklaruje. Mnie też ciekawi temat zwierząt w Anglii i problemy przy wynajeciu mieszkania.
Duma i honor tego bez naszej zgody nikt nam nie odbierze

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2016-04-23 01:43:24 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Przez 10 lat mieliśmy prawie psa, prawie bo to york był.
Zawsze był problem.
No były oferty domów gdzie akceptowali, ale myśmy tego syfu nie akceptowali, a nie miałem ochoty robić komuś remont domu.

Zazwyczaj godzili się na podwójny depozyt, lub /i dodatkowe ubezpieczenie.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 5 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,