plusy i minusy zycia w edim (w porownaniu do reszty angli, ze wszedzie daleko to juz wiem a pogoda nam nie przeszkadza

|
|
---|---|
Artur_wrx | Post #1 Ocena: 0 2012-12-12 02:30:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 24-04-2012 Skąd: edinburgh |
mieszkam z rodzinka w usa i niedlugo przeprowadzamy sie do angli .Wybor padl na edynburg,podobno niezle jest tam z praca,spokojnie ( w porownaniu do reszty angli)bezpiecznie... wiec prosze o pomoc w utwierdzeniu sie w tym przekonaniu ze dobrze wybralismy
![]() plusy i minusy zycia w edim (w porownaniu do reszty angli, ze wszedzie daleko to juz wiem a pogoda nam nie przeszkadza ![]() |
defcon1 | Post #2 Ocena: 0 2012-12-12 08:57:34 (12 lat temu) |
Z nami od: 19-06-2010 Skąd: |
Edinburgh to nie Anglia. Bylem tam kilka razy i bardzo przyjemnie wspominam pobyt tam.
Dodatkowo jako Krakusowi przypadla mi do gustu atmosfera i architektura tego miasta, no i sporo sie tam dzieje jesli chodzi o szeroko pojeta rozrywke, przynajmniej takie odnioslem wrazenie. Co do codziennego zycia tam niestety nie pomoge. "These days a paranoid may be defined as someone who has some idea of what's really going on"
|
Onieznajomy | Post #3 Ocena: 0 2012-12-12 09:21:00 (12 lat temu) |
Z nami od: 02-09-2011 Skąd: Glasgow |
Trudno powiedziec jak z praca, wszyscy wiemy ze to zalezy od jezyka, kwalifikacji, i szczescia.
Jezeli chodzi o bezpieczenstwo, to podono (sam nie mieszkalem, znalem pare osob , ktorzy mieszkali) jest o wiele bezpieczniej niz w Glasgow. Moim zdaniem Szkoci sa chyba najbardziej przyjaznymi ludzmi dla innych nacji, mysle ze to dobra decyzja. Powodzenia. |
Artur_wrx | Post #4 Ocena: 0 2012-12-12 21:14:31 (12 lat temu) |
dzieki panowie,wlasnie o to mi chodzilo
![]() |
SonnyBoy | Post #5 Ocena: 0 2012-12-13 00:13:29 (12 lat temu) |
Z nami od: 15-10-2007 Skąd: Manchester |
Cytat: 2012-12-12 02:30:02, Artur_wrx napisał(a): mieszkam z rodzinka w usa i niedlugo przeprowadzamy sie do angli .Wybor padl na edynburg,podobno niezle jest tam z praca,spokojnie ( w porownaniu do reszty angli)bezpiecznie... wiec prosze o pomoc w utwierdzeniu sie w tym przekonaniu ze dobrze wybralismy ![]() plusy i minusy zycia w edim (w porownaniu do reszty angli, ze wszedzie daleko to juz wiem a pogoda nam nie przeszkadza ![]() Artur, gdzie mieszkasz w usa? Jakie wrazenia? Czemu sie zwijacie do deszczogrodu? Edynburg jest bardzo fajnym miastem. Z praca obawiam sie ze moze byc gorzej niz np w Manchesterze, itp |
|
|
Artur_wrx | Post #6 Ocena: 0 2012-12-13 11:21:20 (12 lat temu) |
mieszkamy w new jersey,wrazenia? hmm po jedenast latach mam juz dosc tego "RAJU",owszem nie jest zle ale czy mam sie dac zaj...ac dla tego wszystkiego pracowac po 12 h dziennie ,zero zycia ,co z tego ze mozesz sobie na wiele pozwolic jak na nic nie masz czasu .Prace mam nawet nie zla ale co z tego jesli codziennie wracasz z pracy to odrazuy do wyra bo ci nogi do d.. wchodza...zero czasu dla rodziny ,na jakies przyjemnosci ,do tego jeszcze hamerykanska gospodarka ledwo zipie i nie wiadomo co bedzie na nastepny rok.mamy 4 letniego syna i nie chce zeby tu sie wychowywal,wole sie przeniecs do europy gdzie i do polski blizej i moze troche skromniej zyc ale w spokoju
Na poczatku tez myslelismy o manchester ale edinburgh wydal nam sie troche spokojniejszy i bezpieczniejszy a co do pracy to bedziemy probowac mysle ze damy rade,na poczatku pewnie bedzie ciezko ale no coz jak to mowia w hameryce if u can make it here,u can make it anywhere... ![]() |
Van_Helsing | Post #7 Ocena: 0 2012-12-13 11:36:25 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2007 Skąd: Gloucestershire |
Mam znajomego co wlasnie rok temu przyjechal z NJ do UK i juz tutaj zostal.. podobny powod do twojego z tym, ze On nie mial dziecka i zony
Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12
|
|