MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zimowe opony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

Str 5 z 8

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2011-09-18 13:40:07 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

przez kompa się kasuje, widać masz, powinieneś mieć wentyle z czujnikami ciśnienia. :/

Nie zakładaj 18" opon jak używasz samochód do jazdy.
Chyba że służy ci jako ozdoba podjazdu, ew do marketu i do kościoła :>

Niski profil opon jest szpanerski, ale bardzo łatwo zniszczyć felgę przy wjechaniu w dziurę, czy nawet przy silniejszym najechaniu na krawężnik.
Nie zawsze prostowanie potem wychodzi.
Do tego spada komfort jazdy.
No i opony nisko profilowe są znacznie droższe niż tradycyjne.

jak sama nazwa marki mówi
Będziesz Miał Wydatki
Niestety.

Niski profil opon został wymyślony po to by ograniczyć boczne pływanie samochodu przy bardzo silnych skrętach przy dużych prędkościach.
Tak na prawdę ma znaczenie tylko przy sportowej jeździe, na co dzień to szpanerki zakup, który często okazuje się nietrafiony i kosztowny.
ja przez to przeszedłem i nisko i średnio profilowe i nie che więcej :-]
W ostateczności kupił bym średnio profilowe, czyli fela o +1", gdybym miał jakąś wypasioną sportową furkę na wypady na białe kozaczki w porze karmienia :-]:-]:-] LOL
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #2 Ocena: 0

2011-09-18 13:47:58 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2012-10-08 08:11:20 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Czy ktos porownywal ceny opon w Polsce i UK. Powiedzmy miedzy stronami mytyres.co.uk i opony.pl raz opony.com.pl?

Zastanawiam sie czy nie kupic opon w PL, gdyby byly tansze, ale nie mam jeszcze koncepcji ktora marke/model wybrac, wiec nie moge porownac cen.

Opony bede potrzebowala 18-tki, dwie 225/40 i dwie 245/35. Mam nadzieje wyrobic sie tak w 600 funtach za komplet.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

dzieckowemgle

Post #4 Ocena: 0

2012-10-08 08:55:13 (13 lat temu)

dzieckowemgle

Mężczyzna

Z nami od: 15-05-2008

Dosc optymistyczne te zalozenie budzetowe. Rozumie, ze maja to byc zimowki. Jaki indeks predkosci potrzebujesz? Zalezy Ci na top marce czy starczy zeby byly dobre?

Do góry stronyOffline

sarian

Post #5 Ocena: 0

2012-10-08 08:56:14 (13 lat temu)

sarian

Mężczyzna

Z nami od: 07-07-2010

cześć proszę o pomoc muszę zmienić opony w cadillac bls 225/45 R17 i chciałem się doradzić jakie opony z waszego doświadczenia nie był zbyt hałaśliwe w chwili obecnej szum opon jest nie do zniesienia i kolejna sprawa mam twarde zawieszenie czasem czuje jakbym jechał wozem drabiniastym można to jakoś zniwelować oponami ??? mam na to 500 fun. proszę o rade

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2012-10-08 11:36:15 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2012-10-08 08:55:13, dzieckowemgle napisał(a):
Dosc optymistyczne te zalozenie budzetowe. Rozumie, ze maja to byc zimowki. Jaki indeks predkosci potrzebujesz? Zalezy Ci na top marce czy starczy zeby byly dobre?

Letnie mam oznaczenie Y, ale zima to mysle, ze nie bede jezdzic wiele ponad limit predkosci w UK i Francji. Czyli mysle, ze wystarczy mi spokojnie T, H lub V.

Oczywiscie zimowki, zapomnialam dodac, ale to w koncu watek o zimowkach.

Co do marki, to nie musze placic za marke, maja byc po prostu w miare dobrej jakosci, dobre w deszczu, bo w UK to predzej zobacze deszcz niz snieg, ale kto wie. W Polsce zapowiadaja snieg z deszczem na za tydzien, a chwilowo tu przebywam.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2012-10-08 15:24:57 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Po raz pierwszy kupiłem wielosezonowe ToYo
za sugestią tu z forum.
Jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem.

kilkanaście razy wchodziłem w pełny winkiel 90 stopni przy prędkości 40 do 50 mil, z depnięciem na hamulec przed zwrotem.

minus przy temperaturze +20 + zbyt miękka, opona w moim ciężkim samochodzie ugina się.

Pomogło dopompowanie opon, z 38 do maksymalnych dopuszczalnych dla opony 50PSI

No ale ja mam na pace 300-400Kg.

Po przesiadce z michelin HP 99v tu mam wrażenie że jadę na poduszkach.
Trochę podobne do Michelin Energy.
Równie ciche.

mytyres to niemiecka firma, kupilem u nich 3 razy opony do samochodu i 4 razy do motocykla, zazwyczaj opony idą z niemiec, tak że tylko kwestia ew ceny za usługę założenia i zastosowanego przelicznika waluty.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2012-10-08 15:36:39 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Cytat:

2012-10-08 08:56:14, sarian napisał(a):
cześć proszę o pomoc muszę zmienić opony w cadillac bls 225/45 R17 i chciałem się doradzić jakie opony z waszego doświadczenia nie był zbyt hałaśliwe w chwili obecnej szum opon jest nie do zniesienia i kolejna sprawa mam twarde zawieszenie czasem czuje jakbym jechał wozem drabiniastym można to jakoś zniwelować oponami ??? mam na to 500 fun. proszę o rade

Troszę szersze opony. np 230-235 bez problemu spasują na felge, na tzw pączka,
Wybrał bym michelin energy szersza opona ladnie bedzie wybierac nierownosci, dobra opona starcza na znacznie dłużej niż wiele innych opon więc cena się wyrównuje w czasie użytkowania.

wiadomo że nigdy nie zastąpi miękkiego zawieszenia ale powinno poprawić odczucia.
I nie bierz niskiego profilu, szkoda felg i tyłka.

Do góry stronyOffline

elemelek

Post #9 Ocena: 0

2012-10-08 16:47:22 (13 lat temu)

elemelek

Mężczyzna

Z nami od: 30-09-2010

Z racji ze bede jechal do Polski autem, w zime bede chcial sobie przelozyc zimowki na felgi. Mozecie mi powiedziec ile kosztuje taka zmiana? Kiedys juz zmienialem, ale nie moge sobie przypomniec, 7 lub 8f za kolo?

Do góry stronyOffline

dzieckowemgle

Post #10 Ocena: 0

2012-10-08 17:20:02 (13 lat temu)

dzieckowemgle

Mężczyzna

Z nami od: 15-05-2008

Cytat:

2012-10-08 11:36:15, Richmond napisał(a):
Cytat:

2012-10-08 08:55:13, dzieckowemgle napisał(a):

Letnie mam oznaczenie Y, ale zima to mysle, ze nie bede jezdzic wiele ponad limit predkosci w UK i Francji. Czyli mysle, ze wystarczy mi spokojnie T, H lub V.

Oczywiscie zimowki, zapomnialam dodac, ale to w koncu watek o zimowkach.

Co do marki, to nie musze placic za marke, maja byc po prostu w miare dobrej jakosci, dobre w deszczu, bo w UK to predzej zobacze deszcz niz snieg, ale kto wie. W Polsce zapowiadaja snieg z deszczem na za tydzien, a chwilowo tu przebywam.

Kiedyś dość dokładnie porównywałem to ceny nie różniły się za bardzo pomiędzy UK a PL. Teraz tez nie wydaje mi się żeby coś się zmieniło. Przejrzałem opony w twoim rozmiarze i 225/40 jeszcze jest jakiś wybór i ceny nawet dość przystępne ale 245/35 to już kiepsko z wyborem i ceny od ~£250 za sztukę.
Ale jak wszyscy wiemy to Ty jesteś mistrzem w nieprzepłacaniu wiec pewnie znajdziesz taniej.
Jest jeszcze opcja, przez wielu polecana, kupić rozmiar mniejsze z kompletem kol. Powinno być taniej i podobno lepiej w zimie na mniejszych się jeździ.
Powodzenia w zakupach.

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 8 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,