sprawa ma się tak, że 21 lipca przylatuje do nas Mama mojego Męża. W Polsce Rodzice mają mega długi, komornik z nich ściąga co miesiąc kase wraz z odsetkami, pracuja po nocach, bez umowy- poprostu nie ciekawie. Mama więc chce spróbować tutaj, w Szkocji, jako że nasza sytuacja sie ustabilizowała i mamy możliwość już jej zapewnic jakas pomoc. Mama ma ok. 50 lat, angielski zna tylko ze slówek i zwrotów, które jej dałam do wykucia juz wczesniej. Ma niestety również szyne w nodze, jako że jakis rok temu miała złamanie. Czy możecie mi doradzić jak jej pomoc, aby znalazła prace. Jakie są dla takiej osoby możliwości pomocy, np. od Państwa- jest rencistką, czy macie namiary na pracę dla takiej kobiety? Ona jest zdeterminowana i ciężko pracująca- wychowywała sie na wsi i opiekowała chyba 6giem rodzeństwa;p więc moze jakaś opieka do dzieci. B. dobrze gotuje. Gdzie jej najl. szukać pracy? Wiem że 1wsze co to NIN jej wyrobimy i chce ją zapisać na ESOL od września. Czy macie jakieś sugestie lub namiary na coś dla niej. To świetna, wesoła i energiczna osoba. Acha, dajcie prosze namiar na podobne wątki na MW jeśli podobne tematy były, to chętnie poczytam. Pozdrawiam gorąco!
[ Ostatnio edytowany przez: Satya1 23-06-2011 09:07 ]