|
|
---|---|
Satya1 | Post #1 Ocena: 0 2011-02-21 15:24:50 (14 lat temu) |
Z nami od: 15-08-2010 Skąd: Edinburgh |
Cześć,jestem tu ok 2 lata, mam 26 lat. Podjęłam przemyślana decyzję aby iść do collegu. Chcę próbować na kilka kierunków naraz. Generalnie jestem po studiach dziennych 5 letnich w Pl, a tutaj mam od kilku miesięcy kurs angielskiego z ESOL (tak w skrócie o mojej edukacji). Pragne iść na jakiś kierunek związany z fitnesem (fitnes uprawiam od dawna amatorsko, w ramach hobby) Chcę Was prosić o wszelkie info i sugestie. To ważny krok i chcę się do tego przygotować. Także jeśli wiecie o jakichś ciekawych kursach poza college w tym kierunku) Odkąd mam ten kurs angielskiego to mój język się poprawił i stąd też odwaga do podjęcia tej próby. Myślicie że mam szansę? Jak to jest z dofinansowaniami na college? Trzeba aplikować do SAAS'u tak? Czy jest szansa na pokrycie kosztów? Narazie wybrałam kierunek w Telford College i Stevenson (instruktor fitness). Myślicie ze pujście w strone instruktora tańca lub fitnessu to dobry wybór z przyszłością? Jak są osoby co uczą się w collegu to b proszę o odzew
![]() ![]() |
Post #2 Ocena: 0 2011-02-21 15:31:53 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Satya1 | Post #3 Ocena: 0 2011-02-21 15:40:52 (14 lat temu) |
tzn info z informatorów mam, ale zależy mi na poradzie kogoś kto tam studiuje, jak to wygląda wszystko w praktyce. Czy to jest fajna sprawa z collegem w praktyce, czy dużo to daje? Czy jak ktos niema jeszcze angielskiego perfekt to czy da sobie rade itp
![]() |
Post #4 Ocena: 0 2011-02-21 16:58:15 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Satya1 | Post #5 Ocena: 0 2011-02-21 17:18:08 (14 lat temu) |
Kurs ESOL trwa od października do marca bodajże, a dofinansowanie ILA daje raz na rok tak? Czyli żeby zacząć inny kurs i mieć dofinansowanie to musze czekać do października aż? Czemu te kursy są takie krótkie, myslałam że rok a tu sie okazało że w marcu juz koniec??
|
|
|
Satya1 | Post #6 Ocena: 0 2011-02-26 11:41:16 (14 lat temu) |
Czy ktoś wie cos na temat Jewel&Esk college? Wacham sie pomiędzy Telford, Stevenson i tym także (może jeszcze jest inny godny polecienia?). Chce iść na jakiś kierunek fitness i totalnie niewiem jaki jest tam poziom nauczania w tych szkołach. Jewel&Esk mam zdecydowanie najbliżej ale dla mnie ważniejszy jest poziom nauczania. Bardzo proszę o porady, każda opinia jest dla mnie cenna!
![]() |
|