|
|
---|---|
jeleniowaty2010 | Post #1 Ocena: 0 2010-09-09 22:29:40 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2010 Skąd: edinburgh |
Witam, mam 24 lata, mam z tego co widzę po forach dość nietypowy problem- w zasadzie jestem elitą- otóż nie zrobiłem jeszcze prawa jazdy ANI nigdy nie miałem nawet styczności z wymiarem sprawiedliwości;
Po jednym niezdanym egzaminie na prawko rozpłakałem się w aucie egzaminacyjnym- egzaminator,pochopnie skierował mnie na badania lekarskie w miejscowym Ośrodku Medycyny Pracy; tu na podstawie samych badań psychicznych i psychomotorycznych (które z tego co wiem to badania z tego kompletu przechodzą i zawodowi kierowcy) zostało mi orzeczone zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na okres 1 roku; ja- uwierzcie mi JESTEM całkowicie zdrowym człowiekiem (nigdy nie miałem poważnych komplikacji zdrowotnych zwłaszcza psychicznych, to było typowe badanie na zawodowego kierowcę POMIJAJĄC fakt, ze na takiego potrzeba jakiejś praktyki NO I STAŁO SIĘ orzeczono mi zakaz; pomijając drogę odwoławczą w Polsce- czy taki zakaz w Polsce jest ważny w Królestwie? nie chcę pisać do DVLA bo tam wymagają podania pełnych danych kontaktowych |
Nie_z_tej_bajki | Post #2 Ocena: 0 2010-09-09 22:32:08 (15 lat temu) |
Z nami od: 23-08-2010 Skąd: Tam, gdzie pachnie kawą ;-) |
A tu mozesz sobie zrobic prawo jazdy i nikt o zadnym zakazie nie bedzie wiedzial, bo nie pytaja...
Edit: z ciekawosci - czym umotywowano zakaz? [ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 09-09-2010 22:33 ] Nie myśl o szczęściu. Nie przyjdzie - nie zrobi Ci zawodu.... Przyjdzie - zrobi niespodziankę :D.
W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!!
![]() |
Post #3 Ocena: 0 2010-09-10 00:14:22 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Tomaszz22 | Post #4 Ocena: 0 2010-09-10 01:27:19 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: London |
Idz do innego lekarza w PL zrob to samo badanie jezeli wynik bedzie inny jak w poprzednim badaniu to wiesz juz komu skopac d...a jezeli bedzie taki sam to jednak cos jest nie tak..
[ Ostatnio edytowany przez: Tomaszz22 10-09-2010 01:30 ] |
andyopole | Post #5 Ocena: 0 2010-09-10 01:56:49 (15 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
taki zakaz poki co nie dziala w UE i obejmuje tylko terytorium Polski.
|
|
|
krakn | Post #6 Ocena: 0 2010-09-10 19:52:05 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
zapisz się na egzamin i nie płacz więcej
![]() choć sam zawalem praktykę po dwa razy, bo nie brałem lekcji, więc wszystko na instynkcie samozachowawczym ![]() Ale zaoszczędziłem około 600-800 funtów i wiem ze cholera smutno i druzgoce i wnerwia to nie ma wyjścia, czasami dostaje się w D od życia albo egzaminatora ![]() Przyzwyczaj się, to nie ostatni powód do płaczu w życiu. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2010-09-10 20:03:43 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Przyzwyczaj się, to nie ostatni powód do płaczu w życiu.
...... ani zapewne nie najwiekszy powod w historii, i zapewne wlasnie z powodu wybuchu histerii skierowal cie na badania, bo na drodze trzeba zachowac stoicki spokoj, a egzamin jest wlasnie od tego, zeby wylowic tych, ktorzy powinni pieniadze zainwestowac w bilety na transport publiczny.
Ada
|
jeleniowaty2010 | Post #8 Ocena: 0 2010-09-10 22:21:35 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-09-2010 Skąd: edinburgh |
prawdę mówiąc oczekiwałem bardziej konkretnej odp-np wskazaniakonkretnego przepisu czy linku ze str.; za okazane zainteresowanie jednak dziękuję; umiem panować- ale wiecie jaka sytuacja panuje na egzaminie- wszyscy wiedzą, że to kretynizm ale egzamin musi odbywać się w atmosferze zastraszenia kursanta i uświadomienia go, że póki nie odbierze kawałka plastiku musi być traktowany jak potencjalny niebezpieczny za kółkiem; wracając do ttu- to uzasadniono obawą o stan zdrowia psychicznego (czyt egzaminator nigdy nie widział płaczącego kursanta) i tym samym wątpliwości co do prowadzenia pojazdów; pani w OMP usiłowala zrobić ze mnie alkoholika (99% przychodzących na badania to ci po kielonie)każać mi wypełniać kilkukrotnie karty dot spożycia alkoholu; miałem pecha wpadłem w sidła systemu
|
krakn | Post #9 Ocena: 0 2010-09-10 22:36:07 (15 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
dziwne, co prada zdawałem na prawko w polsce jakieś 20 lat temu, ale moja Beata 6, i nie odczuwaliśmy zastraszania.
coś się musiało pozmieniać. u nas, bylo tak samo, pan sobie usiadł koło mnie, w moim przypadku jeszcze instruktor z tyłu, u beaty już nie. kazał mi pojechać do celu przez miasto, potem na placu zrobić manewry i dziekuje. No ale jak ci wyszło tak jak wyszło to bardzo proste, zdaj egzaminy tutaj, troche musisz podszkolić przepisy bo są tu troche inne, ale gemneralnie żadna filozofia. na egzaminie, od początku do konca egzaminatorzy są jak zaprogramowane maszyny. Ani grzeje ani ziębi, wydaje polecenia i obserwuje to wszystko. Dopiero po zakonczeniu procedury, gdy dowiadujesz sie ze zdałeś facet pokazuje w sobie trochę człowieka i można pogadać przez chwile. Czysty profesjonalizm i rutyna. ja na placu manewrowym myslalem ze mi pokazuje co mam robić bo głąb jestem i słabo rozumie co do mnie mówi, a potem jak sie przyjrzałem to facet jak maszyna, w tym samym miejscu staje, te same ruchy, tyle samo razy macha ręką (egzamin na moto plac) A że stres jest, albo nie ma, to już od ciebie zależy ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
|