MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Secret millionaire w Szkocji

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

Str 8 z 9

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Superlover

Post #1 Ocena: 0

2009-05-14 12:00:54 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 21-03-2009

Cytat:

2009-05-14 00:41:00, Adacymru napisał(a):
Pieniadze dostali na konkretny cel, rok czynszu wiekszego lokum, zeby nie nie byli uwiezieni w dziupli, bez mozliwosci wyjscia z domu jak nie ma dwojga rodzicow, zeby sie przecisnac wozkiem. Wiele osob na tym forum zaloze sie, ze otrzymuje podobne dotacje w postaci Housing Benefit.

Dlaczego w takim razie nie zgłosili się po housing benefit, skoro wiele osób otrzymuje to przecież oni też mogliby? Fakt że z HB nie dostaliby 13000... :-)
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2009-05-14 12:04:30 (16 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

bo hb czeka na decyzje z innych zasilkow, dopiero wtedy moze przyznac dofinansowanie, wiem z wlasnego doswiadczenia
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Superlover

Post #3 Ocena: 0

2009-05-14 12:20:59 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2009-05-14 08:32:42, mojarodzinka napisał(a):

benefity to dobre na początek, kiedy nie ma się jeszcze dobrze płatnej pracy

Nie mogłabyś mylić się bardziej. Dziwne że jeszcze tego nie zauważyłaś

> dorabiamy się od początku.

No co ty? Bo ja się dorabiałem od końca.

> Zamiast się wściekać, idźcie do collegu, podnoście kwalifikacje i znajdźcie lepszą pracę

... i znajdźcie sponsora, który będzie wam finansował edukację :-)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

anna69

Post #4 Ocena: 0

2009-05-14 12:52:15 (16 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

2009-05-14 12:20:59, Superlover napisał(a):

> Zamiast się wściekać, idźcie do collegu, podnoście kwalifikacje i znajdźcie lepszą pracę

... i znajdźcie sponsora, który będzie wam finansował edukację :-)

w szkocji edukacja nawet wyzsza jest darmowa do jakiegos stopnia....

Do góry stronyOffline

krycha23

Post #5 Ocena: 0

2009-05-14 14:04:32 (16 lat temu)

krycha23

Mężczyzna

Z nami od: 12-01-2009

Dzieki walker za zrozumienie
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Anthrax

Post #6 Ocena: 0

2009-05-14 17:53:36 (16 lat temu)

Anthrax

Z nami od: 31-01-2009

w kilkunastu postach padlo slowa zazdrosc i zawisc, ktore ponoc gnebia tych, ktorzy osmielili sie zakwestionowac rezolutnosc postepowania bohaterow watka. Moze mi ktos wytlumaczyc czego tej rodzinie mozna zazdroscic? Bo ja widze w ich dzisiejszej sytuacji duzo stresu, niepewnosci i niepokoju oraz kilku dobrych lat zanim sie ich sytuacja ustabilizuje - to sa te obiekty rzekomej zawisci?
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k --------------------- Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have

Do góry stronyOffline

Magdalena77

Post #7 Ocena: 0

2009-05-14 18:29:08 (16 lat temu)

Magdalena77

Kobieta

Z nami od: 03-09-2008

Cytat:

2009-05-14 17:53:36, anthrax napisał(a):
w kilkunastu postach padlo slowa zazdrosc i zawisc, ktore ponoc gnebia tych, ktorzy osmielili sie zakwestionowac rezolutnosc postepowania bohaterow watka. Moze mi ktos wytlumaczyc czego tej rodzinie mozna zazdroscic? Bo ja widze w ich dzisiejszej sytuacji duzo stresu, niepewnosci i niepokoju oraz kilku dobrych lat zanim sie ich sytuacja ustabilizuje - to sa te obiekty rzekomej zawisci?

Ty widzisz tylko stres, niepewność itd., a ja w tej rodzinie dostrzegłam wiele ciepła, miłości, troski o najbliższych i wielką odwagę. Walczą o lepsze życie dla swoich wspaniałych dzieci, nie poddają się pomimo przeciwności losu. Nie stawiają kariery na pierwszym miejscu, postanowili mieć gromadkę dzieci. I ja wiem, że pomimo chwilowych trudności świetnie sobie z tym zadaniem poradzą. Jak to wspaniale, że wszyscy nie jesteśmy tacy sami. Wspaniale ze każdy może mieć swoje własne cele i je realizować. Wspaniale, że są tacy właśnie ludzie jak Małgosia i jej mąż, którzy nie stawiają tylko materializmu i siebie na pierwszym miejscu. Chyba tego wszyscy im powinniśmy zazdrościć. A zawiść? No cóż - była, jest i będzie...smutne to.

Do góry stronyOffline

Superlover

Post #8 Ocena: 0

2009-05-14 19:15:39 (16 lat temu)

Superlover

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2009-05-14 18:29:08, Magdalena77 napisał(a):
Ty widzisz tylko stres, niepewność itd., a ja w tej rodzinie dostrzegłam wiele ciepła, miłości, troski o najbliższych i wielką odwagę. Walczą o lepsze życie dla swoich wspaniałych dzieci, nie poddają się pomimo przeciwności losu. Nie stawiają kariery na pierwszym miejscu, postanowili mieć gromadkę dzieci.

Taaa, postanowili... ile ty masz lat dziecino? Nie postanowili, tylko sie nie zabezpieczyli :-)
a dla matki te dzieci to wlasnie jest przeszkoda w "karierze" - poczytaj wczesniejsze posty bo nie chce mi sie cytowac.

Btw. ciekawe na co przeznacza te 13 grandow? Na "edukacje" raczej nie skoro ta jak juz wyjasniono jest bezplatna. A poza tym przeciez juz sa wyksztalceni. Pewnie kupia sobie fajny wozek..

Do góry stronyOffline

Strona WWW

mojarodzinka

Post #9 Ocena: 0

2009-05-14 20:50:46 (16 lat temu)

mojarodzinka

Kobieta

Z nami od: 11-05-2009

Taaa, postanowili... ile ty masz lat dziecino? Nie postanowili, tylko sie nie zabezpieczyli :-)
a dla matki te dzieci to wlasnie jest przeszkoda w "karierze" - poczytaj wczesniejsze posty bo nie chce mi sie cytowac.

Btw. ciekawe na co przeznacza te 13 grandow? Na "edukacje" raczej nie skoro ta jak juz wyjasniono jest bezplatna. A poza tym przeciez juz sa wyksztalceni. Pewnie kupia sobie fajny wozek..

Miły Panie Superlover,
zaintrygował mnie pański post...widzę, że bardzo interesują pana intymne aspekty mojego pożycia...hmm...cóż żal mi pana, że tak sie pan emocjonuje...informuję, że wszystkie moje 4 ciąże były bardzo skrupulatnie zaplanowane, ba nawet bardzo wyczekane, gdyż w aspekcie medycznym posiadam ogromne trudności z zajściem i donoszeniem ciąży...a to co pan wypisuje to jest wykroczenie zwane pomówieniem...mam oczywiście pełną dokumentacje medyczna, którą przed właściwymi organami mogę się okazać, gdyby nasza rozmowa przybrała większe tempo...mam nadzieję, że wie pan co mam na myśli. Bo brak równowagi emocjonalnej proszę leczyć. A co do wózka, to owszem kupiliśmy fajną furkę ....dla dzieci hihi, "phil&ted", cena...znawcy znają. Sobie też oczywiście kupiliśmy wózek...za tą samą kwote co wózek dla dzieci...hihi. Widzi pan, mój mąż nie ma kompleksów i o zaje....j furce nie myśli tak jak pan hihi. Kompleksy to straszna sprawa. A co do reszty "grantów"...cóż... a może odwiedzi nas pan i porozmawiamy, zaspokoimy pańska ciekawość w każdym calu...A co do kariery to nie bardzo rozumiem, kto tu komu przeszkadza, bo ja żadnej kariery nie robię, ba nawet nie mam na to ochoty, bo robię to co uwielbiam. A pan pewnie nie hihi.
Osobiście mam wrażenie, że i tym razem nie zrozumie pan wiele z mojego postu, naprawdę starałam się używać prostego języka, specjalnie dla pana.
Z szacunkiem pozdrawiam ja, mój fajny mąż i dzieciaczki. Gdyby był pan...inny nieco zaprosiłabym pana na naszą klasę, tam by pan zaspokoił po części ciekawość, na pewno...

Do góry stronyOffline

miamivice

Post #10 Ocena: 0

2009-05-14 21:12:54 (16 lat temu)

miamivice

Mężczyzna

Z nami od: 13-05-2009

Cytat:

2009-05-14 19:15:39, Superlover napisał(a):
Cytat:

2009-05-14 18:29:08, Magdalena77 napisał(a):
Ty widzisz tylko stres, niepewność itd., a ja w tej rodzinie dostrzegłam wiele ciepła, miłości, troski o najbliższych i wielką odwagę. Walczą o lepsze życie dla swoich wspaniałych dzieci, nie poddają się pomimo przeciwności losu. Nie stawiają kariery na pierwszym miejscu, postanowili mieć gromadkę dzieci.

...patrząc na Twoje postępy na forum, to dochodzę do wniosku, ze nie zabezpieczyli to się Twoi Parents - wyszło im takie zjawisko (MUTANT), który to tylko potrafi pianę bić na forach, gdzie by się nie pojawił...
Wniosek nasuwa się sam - powinien Pan zmienić lekarza, ponieważ ten obecny Pana oszukuje; ponadto trzeba zacząć się leczyć na stopy, ponieważ na głowę to niestety już za późno:-W:-W:-W
PS. Wydaje mi się, że jest Pan jednym z tych facetów, który w garniturze od BOSSA wygląda jak nieprześcielone łóżko :-]:-]:-]

Do góry stronyOffline

Strona 8 z 9 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7 | 8 | 9 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,