Str 3 z 9 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Superlover |
Post #1 Ocena: 0 2009-05-13 00:20:20 (16 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 21-03-2009 |
Cytat:
2009-05-12 22:32:36, mala24 napisał(a):
zwykla kredytowa karta moze ci zrujnowac zycie.zwykly overdraft kosztuje cie 200 miesiecznie
O czym piszesz??
Mam 2 karty kredytowe i overdraft i jakos nie mam "zrujnowanego zycia"
za overdraft place 0-2 funty miesiecznie w zaleznosci od intensywnosci korzystania.
Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią 
|

|

|
|
|
Superlover |
Post #2 Ocena: 0 2009-05-13 00:23:39 (16 lat temu) |
Cytat:
2009-05-12 23:16:03, mojarodzinka napisał(a):
mama odkłada na bok karierę i pragnienia osobiste i z radością: zmienia pieluszki, nieskończoną ilość razy wstaje w nocy, biega do lekarza z zasmarkanymi noskami, często jest bardzo zatroskana, gotuje, sprząta, uczy, karmi, chodzi na spacery, spełnia wszystkie potrzeby swoich pociech. Tak na marginesie przyda się mała lekcja przed Dniem Matki. To trudna robota, dla jednych wspaniała, dla innych koszmarna. Ja to kocham i to jest inwestycja...w dzieci, nie w materializm. Dodam, że drugi rodzic w tym czasie zasuwa na utrzymanie i też tak samo jest przejęty i zaangażowany w te zasmarkane noski, zupki, spacery, zabawy, tłumaczenia, czytanie bajek....a gdzie czas dla siebie?, o nie, to nie teraz, to za kilka lat, może...
Teraz sie skarzysz czy co bo nie rozumiem...
Nie ty jedna masz dzieci wiec po co te teksty?
Biedne te dzieci twoje, tak mamusi zepsuly kariere...  Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią 
|

|

|
|
mojarodzinka |
Post #3 Ocena: 0 2009-05-13 00:32:51 (16 lat temu) |
Z nami od: 11-05-2009 Skąd: ? |
Człowieku, ewidentnie nie rozumiesz o czym piszę. Biedny to jesteś ty, bo inteligencji ewidentny brak!!! Cóż nie będę tłumaczyć rzeczy oczywistych, zaznaczam, że kocham to co robię, bo uwielbiam moje dzieci. A może ściska cię zazdrość, bo sam marzysz o takiej fajnej rodzinie? No tak, to zrozumiałe. Jeśli masz ochotę pocieszyć sie z nami to zapraszamy do nas, dodam, że pieke dobre ciasta. Tak więc miło sobie pogawędzimy przy herbatce i dobrym ciachu. Nasze dzieci będą zachwycone, lubią jak ktoś nas odwiedza. Pozdrawiamy serdecznie.
|

|
 |
|
Superlover |
Post #4 Ocena: 0 2009-05-13 00:40:16 (16 lat temu) |
Dzieki, skorzystam jak bede w Szkocji, i mam nadzieje ze mimo mojej jak piszesz niskiej inteligencji znajdzie sie jakis temat do rozmowy  Kto za młodu nie był socjalistą, ten na starość zostanie świnią 
|

|

|
|
Anthrax |
Post #5 Ocena: 0 2009-05-13 00:42:05 (16 lat temu) |
Z nami od: 31-01-2009 |
Cytat:
2009-05-12 23:16:03, mojarodzinka napisał(a):
DO ANTHRAX
Zainwestować w rodzinę - oznacza nic innego jak to, że jedno z rodziców, najczęściej mama odkłada na bok karierę i pragnienia osobiste i z radością: zmienia pieluszki, nieskończoną ilość razy wstaje w nocy, biega do lekarza z zasmarkanymi noskami, często jest bardzo zatroskana, gotuje, sprząta, uczy, karmi, chodzi na spacery, spełnia wszystkie potrzeby swoich pociech. Tak na marginesie przyda się mała lekcja przed Dniem Matki. To trudna robota, dla jednych wspaniała, dla innych koszmarna. Ja to kocham i to jest inwestycja...w dzieci, nie w materializm. Dodam, że drugi rodzic w tym czasie zasuwa na utrzymanie i też tak samo jest przejęty i zaangażowany w te zasmarkane noski, zupki, spacery, zabawy, tłumaczenia, czytanie bajek....a gdzie czas dla siebie?, o nie, to nie teraz, to za kilka lat, może...  mam nadzieję, że zaspokoiłam ciekawość nurtującego znaczenia inwestycji w rodzinę?  Pozostałym osobom serdecznie dziękuję za zrozumienie tematu.
Dziekuje bardzo za odpowiedz na moje pytanie i 'lekcje', choc doprawdy, zarowno jak i przkas, jest zbedna.
Kazda akcja ma podazajaca za soba reakcje. Jesli sie ktos decyduje na porzucenie kariery powinien zdawac sobie sprawe, ze z tym beda sie wiazac konsekwencje. Macierzynstwo full time i ojcostwo to wpaniala rzecz pod warunkiem, ze kogos na to stac, a jak nie stac, to zyje w nizszym standarcie. Jak sama piszesz nie stawialiscie na materializm, ale jak sie ma troje dzieci (plus jedno w Polsce) to niestety od spraw materialnych nie da sie zbyt daleko uciec bo dzieciom trzeba dach nad glowa zabiezpieczyc, buty kupic i jesc dac. A jak nie swoja praca to innym sposobem  nawet jesli instytucja charytatywna jedzenie przynosi.
Ale dzieki Bogu znalazla sie angielska milionerka, ktora polskim magistrom ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) mieszkanie na rok czasu zafundowala, bo panstwo brytyjskie  sie jeszcze nie pokwapilo.
przeczytaj to co sama napisalas powyzej:
'niemniej jednak bardzo się niepokoimy wydaje się nieskończonym czekaniem na decyzję z benefitów'
Boimy się co będzie później, kiedy skończą sie pieniądze.
Tu juz nie ma żartów, kiedy przychodzi obawa o utrzymanie..
no zesz kurcze, jak sie tak boisz to do jasnej cholewki idz do pracy, albo niech maz robi double shift a nie opisujesz tutaj jakies smutne wigilijne historie, ze dzieci prezentow pod choinke nie mialy. Albo woz albo przewoz.
Albo sprzedaj kompa - bo z biblioteki przeciez o 23 nie piszesz ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
Support Bacteria - It's The Only Culture Some People Have
|

|

|
|
|
Anthrax |
Post #6 Ocena: 0 2009-05-13 00:50:22 (16 lat temu) |
Cytat:
2009-05-13 00:32:51, mojarodzinka napisał(a):
Człowieku, ewidentnie nie rozumiesz o czym piszę. Biedny to jesteś ty, bo inteligencji ewidentny brak!!! Cóż nie będę tłumaczyć rzeczy oczywistych, zaznaczam, że kocham to co robię, bo uwielbiam moje dzieci. A może ściska cię zazdrość, bo sam marzysz o takiej fajnej rodzinie? No tak, to zrozumiałe. Jeśli masz ochotę pocieszyć sie z nami to zapraszamy do nas, dodam, że pieke dobre ciasta. Tak więc miło sobie pogawędzimy przy herbatce i dobrym ciachu. Nasze dzieci będą zachwycone, lubią jak ktoś nas odwiedza. Pozdrawiamy serdecznie.

po tej wypowiedzi coraz bardziej sie upewniam, ze to zbyt duzy przypadek, zeby ta Malgosia z programu sie u nas zalogowala. To nie ten ton wypowiedzi, chyba ze dla telewizji przedstawiala inne oblicze ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) -----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
|

|

|
|
mala24 |
Post #7 Ocena: 0 2009-05-13 00:54:58 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
superlover ja tez mam karty i wiem.ale chodzi mi o jej niesplacanie np.i dzienne kary za przekroczenie limitu oraz o wydawanie wiecej niz sie zarabia.powstaje bledne kolo a wyjsc jest trudno.kazdy ma swoje powody.klocic sie nie bede.tylko jak przejzec cale forum to wszedzie macie jakies problemy.i musicie wszedzie dopiec.nie jestesmy tu od osadzania.kazdy ma swoje zycie.i zyje na wlasny sposob.
|

|
 |
|
mala24 |
Post #8 Ocena: 0 2009-05-13 01:05:22 (16 lat temu) |
Z nami od: 12-01-2009 Skąd: uk |
a nawet jak sklamala to dobrze sklamala bo 13 tys dostala.kazdy klamie tylko glosno tego nie powiedza.malgosia nie narzeka jakby ktos sie doczytal.pisze ze kocha to co robi.to co?kazdy powinien sie wyrzec macierzynstwa bo go na to nie stac?a co z ciazami nieplanowanymi?aborcja bo mnie nie stac.????z tego co pamietam byla niedawno rozmowa na ten temat i potepienie.to jest po prostu zycie...
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #9 Ocena: 0 2009-05-13 01:11:25 (16 lat temu) |
Konto usunięte |
Hej no bez przesady, to ze ktos sie zdecydowal na odstawienie kariery na bok, bo ma male dzieci przeciez nie znaczy, ze jak jest ciezko, to ma zakaz powiedzenia tego glosno, ze jest ciezko. To nie jest zaden grzech przyznac, ze czasem zycie dostarcza duzej dawki stresu. Ja uwielbiam moja prace, a mimo to nie raz cisnienie mi podniesie. Jeszcze nie spotkalam osoby ktora zawsze jest szczesliwa, kazdy ma swoje ciezsze dni, niektorzy ich maja wiele. To bardzo brytyjskie pojecie "stiff upper lip" zreszta wcale nie jest takie zdrowe.
Ada
|

|
 |
|
Anthrax |
Post #10 Ocena: 0 2009-05-13 01:28:59 (16 lat temu) |
Cytat:
2009-05-13 01:05:22, mala24 napisał(a):
a nawet jak sklamala to dobrze sklamala bo 13 tys dostala.kazdy klamie tylko glosno tego nie powiedza.
widze, ze wedlug ciebie cel uswieca srodki. Czyzby pojecie 'uczciwosc' na prawde bylo ci obce? Wpolczuje, serdecznie wspolczuje:-W
-----------.Bee alive!!..: w w w. s a v e o u r b e e s. o r g. u k ---------------------
|

|

|
|