MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Pies a wynajem mieszkan

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

radiesteta

Post #1 Ocena: 0

2016-06-02 17:38:22 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Z nami od: 10-12-2015

Cytat:

2016-06-02 13:39:34, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

A gdybym ja wynajmowal mieszkania to bym odrzucił wszystkich internetowych trolli, tych co mają IQ poniżej kury, tych z krzywym przegrodami nosa, z silikonem w ogonku itp itd. I za żadne pieniądze nie wynajął nikomu z nickiem AgentOrange

Ale jesteś średnio rozgarnięty i nie masz czego wynajmować więc nie masz się co naburmuszać :)

Ja sie pytam czy masz psa lub inne zwierze lub masz kwatere do wynajęcia i dlatego się udzielasz w tym temacie czy też po swojemu tylko ci się nudzi i jak zazwyczaj trollujesz?

@zealot Oczywiście każdy ma prawo ustalać własne warunki wynajmu bo to jego mieszkanie. Ale są pewne rzeczy z którymi większość ludzi się zgodzi jak choćby kaucja jako zabezpieczenie na wypadek zniszczenia lub nieplacenia czynszu. Ale są i warunki, które mimomimo, że też zgodne z prawem budzą do osób je stawiajacych niechęć trochę większej części ludzi. Takimi warunkami są wg mnie określenie koloru skóry, wieku ewentualnego najemcy, płci czy posiadania dzieci lub zwierząt. W każdym razie sporo posiadaczy psów będzie miało niechęć do tego typu osób.Generalnie wszystko weryfikuje rynek. W krajach gdzie jest dużo ludzi z dzieckiem lub zwierzętami stawianie warunku ich braku może spowodować że brak będzie odzewu na taki anons. Ale to już właśnie kwestia popytu i podaży. Rynek sam weryfikuje.

[ Ostatnio edytowany przez: radiesteta 02-06-2016 17:42 ]

Duma i honor tego bez naszej zgody nikt nam nie odbierze

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

AgentOrange

Post #2 Ocena: 0

2016-06-02 18:47:45 (9 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

Ja sie pytam czy masz psa lub inne zwierze lub masz kwatere do wynajęcia i dlatego się udzielasz w tym temacie czy też po swojemu tylko ci się nudzi i jak zazwyczaj trollujesz?

Mam i to nie jedno - obecnie jedno stoi puste bo nie dało się znaleźć nikogo sensownego. I oczywiście jak wynajmowłem to był casting i śmierdziele z psami wylatywali od razu.

Cytat:

Takimi warunkami są wg mnie określenie koloru skóry, wieku ewentualnego najemcy, płci czy posiadania dzieci lub zwierząt.

Głupiś jak but. I jeszcze do psa może dodasz zamiłowanie do grania na perkusji oraz urządzanie pijackich burd? Wymiana podłogi zniszczonej przez psa to koszt znacznie większy niż depozyt za mieszkanie. To samo z zaśmierdłą wykładziną.

Do góry stronyOffline

radiesteta

Post #3 Ocena: 0

2016-06-02 19:32:13 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Cytat:

2016-06-02 18:47:45, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

Mam i to nie jedno - obecnie jedno stoi puste bo nie dało się znaleźć nikogo sensownego. I oczywiście jak wynajmowłem to był casting i śmierdziele z psami wylatywali od razu.

Cytat:

Takimi warunkami są wg mnie określenie koloru skóry, wieku ewentualnego najemcy, płci czy posiadania dzieci lub zwierząt.

Głupiś jak but. I jeszcze do psa może dodasz zamiłowanie do grania na perkusji oraz urządzanie pijackich burd? Wymiana podłogi zniszczonej przez psa to koszt znacznie większy niż depozyt za mieszkanie. To samo z zaśmierdłą wykładziną.

Widocznie ty nie potrafisz właściwie ocenić ludzi ani podjąć takich środków by się przed tym zabezpieczyć. Generalnie mi ciebie nie żal. Zamiast na forum obrażać innych, nie zniżkę się do twojego poziomu bo to dla mnie za nisko, i wyzywać innych od głupich co charakteryzuje osoby o bardzo niskiej inteligencji, może lepiej się pouczyć jak mieszkanie zabezpieczyć. Zniszczyć mieszkanie może zarówno zwierzę jak i człowiek. Nie mam doświadczenia co do ludzi ale mam 40 letnie w tym co mogą zwierzaki. Oczywiście wszystkich nie miałem bo nigdy ani tygrysa ani niedźwiedzia ale trochę innych nie tylko psy miałem i wiem jak swoje mieszkanie w Polsce przed takimi rzeczami zabezpieczam. Dlatego twierdzę że ludzie mogą zrobić o wiele gorsze szkody niż zwierzęta bo mało które zwierzę wypije alkohol lub weźmie narkotyki i pod ich wpływem wybije szyby zniszczy meble itp itd. Poza tym i tak za zniszczenia zwierzaka odpowiada człowiek a za zniszczenia człowieka też człowiek. Zatem najbezpieczniej nie wynajmować mieszkań nikomu wtedy tylko się mogą skurzyc.

[ Ostatnio edytowany przez: radiesteta 02-06-2016 19:39 ]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2016-06-02 20:22:42 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Większość landrodów nie chce zwierząt, zwłaszcza psów z dwóch powodów.

-Dewastacja domu. Kosztem jest nie tylko kwestia samego doprowadzenia domu do stanu z przed pobytem pieska, ale również czas. A to zwłaszcza w momencie gdy jest to drogie mieszkanie i jeszcze w czasie spłaty kredytu to jest cenniejszy niż nawet podwójny depozyt.

Przy normalnym wynajmie landrod jest wstanie zorganizować wymianę lokatorów nawet w 24 -48 godzin. Bywa że jedni się wyprowadzają rano, nastepni wchodzą wieczorem.
A między czasie mieszkanie jest sprzątane, dywany prane, naprawiane dorobne usterki, bywa że nawet pomalowane.

Jezeli natomiast wchodzi kwestia wymiany dywanów, podkładu, dezynfekcja, neutralizacja zapachów, to wszytko wydłuża się nie w dni, ale w tygodnie.

-
Trugi powód, to kwestia zasad danego osiedla. Są bloki czy osiedla gdzie po prostu określa się ze na tym terenienie może być psów, nawet kotów. I nikt nie zmusza posiadacza takiego futra by musiał w tym miejscu wynajmować czy kupować dom/ flat.
To jest taka sama niedogodność dla niektórych, jak brak miejsca parkingowego, czy szereg Pubów, marketów, sklepów, hałas high str.

Co oczywiście dla nie posiadacza pojazdu sklepy i puby w poliżu są zaletą , a brak parkingu nie jest żadnym problemem.

Proste.

Tak na marginesie są nawet hotele które nie akceptują nie tylko zwierząt ale również dzieci i dla niektórych może to będzie szokiem, ale mimo że są to bardzo duże ośrodki ciężko tam o miejsce, mimo że ceny są wyższe niż w podobnym standardzie gdzie można mieć psa czy dziecko :) Jaja nie?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2016-06-02 20:33:51 (9 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2016-06-02 21:10:06 (9 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Krakn, to nie sa jaja, ktos placi za przywilej niegniecenia sie z rozdartymi dzieciarami, brudnymi, smierdzacymi futrami i czym tam jeszcze :] :]

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2016-06-02 21:19:03 (9 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

karjo1, ja to wiem, ale jak widać niektórzy chcą pisać do sztrasburga ;-)
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

tomaszzet

Post #8 Ocena: 0

2016-06-02 21:20:41 (9 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2016-06-02 13:39:34, AgentOrange napisał(a):
Cytat:

A gdybym ja wynajmowal mieszkania to bym odrzucił wszystkich internetowych trolli, tych co mają IQ poniżej kury, tych z krzywym przegrodami nosa, z silikonem w ogonku itp itd. I za żadne pieniądze nie wynajął nikomu z nickiem AgentOrange

Ale jesteś średnio rozgarnięty i nie masz czego wynajmować więc nie masz się co naburmuszać :)

*ROFL**THUMBS UP**ROFL*
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

radiesteta

Post #9 Ocena: 0

2016-06-02 21:40:06 (9 lat temu)

radiesteta

Mężczyzna

Cytat:

2016-06-02 20:22:42, krakn napisał(a):
Większość landrodów nie chce zwierząt, zwłaszcza psów z dwóch powodów.

-Dewastacja domu. Kosztem jest nie tylko kwestia samego doprowadzenia domu do stanu z przed pobytem pieska, ale również czas. A to zwłaszcza w momencie gdy jest to drogie mieszkanie i jeszcze w czasie spłaty kredytu to jest cenniejszy niż nawet podwójny depozyt.

Przy normalnym wynajmie landrod jest wstanie zorganizować wymianę lokatorów nawet w 24 -48 godzin. Bywa że jedni się wyprowadzają rano, nastepni wchodzą wieczorem.
A między czasie mieszkanie jest sprzątane, dywany prane, naprawiane dorobne usterki, bywa że nawet pomalowane.

Jezeli natomiast wchodzi kwestia wymiany dywanów, podkładu, dezynfekcja, neutralizacja zapachów, to wszytko wydłuża się nie w dni, ale w tygodnie.

-
Trugi powód, to kwestia zasad danego osiedla. Są bloki czy osiedla gdzie po prostu określa się ze na tym terenienie może być psów, nawet kotów. I nikt nie zmusza posiadacza takiego futra by musiał w tym miejscu wynajmować czy kupować dom/ flat.
To jest taka sama niedogodność dla niektórych, jak brak miejsca parkingowego, czy szereg Pubów, marketów, sklepów, hałas high str.

Co oczywiście dla nie posiadacza pojazdu sklepy i puby w poliżu są zaletą , a brak parkingu nie jest żadnym problemem.

Proste.

Tak na marginesie są nawet hotele które nie akceptują nie tylko zwierząt ale również dzieci i dla niektórych może to będzie szokiem, ale mimo że są to bardzo duże ośrodki ciężko tam o miejsce, mimo że ceny są wyższe niż w podobnym standardzie gdzie można mieć psa czy dziecko :) Jaja nie?

To akurat rozumiem. Każdy ma prawo prowadzić biznes jaki chce. Dzieci są wstrętne wrzeszczą, hałasują, brudzą itp itd. Tak zapewne myślą klienci tych ośrodków. I mają do tego prawo. Są też ludzie którzy mają dzieci ale widzą je kilka godzin na dobę bo reszta czasu są z nimi opiekunki i nauczyciele. Jak ktoś taki pomysł na biznes ma i mu idzie to wystrzelił się w rynek i super. Tak samo jak landlord co nie wynajmuje mieszkania osobie ze zwierzętami. Ale skoro takie rzeczy są na porządku dziennym w jakimś kraju to nie jest to kraj dla miłośników psów i innych zwierząt. Te osoby powinny UK jako miejsca do życia unikać. Aha gdzieś na forum jest temat polskiej ambasady w Londynie. Widać to jak tam ludzi traktują to też mają takie prawo. Inaczej by tego nie robili. Zatem ci co nie chcą być tak traktowani też nie powinni z nich korzystać. Proste i jasne. Każdy robi to do czego ma prawo i nikt nie powinien się z tego powodu oburzac. Ale widać niektórzy mają moralności Kaliego:Kali ukraść - dobrze, Kaliemu ukraść - źle. Obsługa patentów w ambasadach to tylko mała i nie najważniejsza ich rola. Mają znacznie ważniejsze rzeczy do robienia.

[ Ostatnio edytowany przez: radiesteta 02-06-2016 21:42 ]

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #10 Ocena: 0

2016-06-02 21:42:25 (9 lat temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Ja nie wiem jakie doswiadczenia maja tu niektorzy ze zwierzetami ale sa one chyba wysoce traumatyczne :) od prawie 40 lat w moich roznych domach i mieszkaniach byly (i sa do dzis) zwierzeta, zawsze w liczbie mnogiej. Mialam psy, koty, zolwie ladowe, szynszyle, kroliki i jeza. Zadne z moich zwierzat nie dokonalo zniszczen wymagajacych nawet minimalnego remontu, zaden z moich domow nigdy nie smierdzial, dywany,podlogi i tapety nie musialy byc zrywane, kable wymieniane ani zadne zapachy neutralizowane. Za to wszystkie te prace remontowe musialam wykonac po roku wynajmowania mieszkania bezdzietnej,nie obarczonej "futrami" pracujacej parze mlodych profesjonalistow :) (pl).
Niestety z doswiadczenia wiem, ze wynajmujacy bedzie dbal o mieszkanie i zostawi je w takim stanie w jakim je zastal albo nie- i nie zalezy to od posiadania dzieci czy tez zwierzat tylko kultury i uczciwosci. I nie ma to takze wiele wspolnego z biezaca zawartoscia portfela.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,