|
|
---|---|
silka | Post #1 Ocena: 0 2007-10-17 15:40 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: manchester |
Mam umowiona wizyte u pediatry dla mojej coreczki, u ktorej zauwazylam jakis czas temu objawy tego schorzenia.Problem w tym ze opisac(i pokazac) co mnie niepokoi dam rade ale bardzo bym chciala uzyc dokladnie przetlumaczonej nazwy tego schorzenia.Nie mam pojecia jak to sie moze po angielsku nazywac i jezeli ktos ma o tym pojecie to z gory dziekuje za pomoc
![]() |
Webmaster | Post #2 Ocena: 0 2007-10-17 16:02 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-04-2003 Skąd: Yorkshire |
Wzmożone napięcie mięśniowe to po angielsku Hypertonia.
Nie odpowiedziano na Twój post? Zrób literówkę, zobaczysz ile osób się odezwie
![]() |
Post #3 Ocena: 0 2007-10-17 17:05 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
beata76 | Post #4 Ocena: 0 2007-10-17 17:18 (18 lat temu) |
Z nami od: 13-03-2007 Skąd: Londyn |
Moj syn ma,jak stwierdzili lekarze dzieciece porazenie mozgowe objawiajace sie wzmozonym napieciem miesni. W Polsce wstrzykiwali mu w noge Botuline. Tutaj chodzimy na rehabilitacje i ma takiego specjalnego buta ktorego zakladamy na godzinke dziennie.
Poszlam do GP i pokazalam wyniki z Polski i skierowali mnie do specjalisty Kobieta piękna, lecz pozbawiona bystrości umysłu, nie daje kochankowi nic poza fizycznym delektowaniem się jej urodą. Brzydka, ale mądra może do tego stopnia rozkochać mężczyznę w swojej inteligencji, że nie pragnie on niczego ponadto.
|
anneczka | Post #5 Ocena: 0 2007-10-22 23:58 (18 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 Skąd: Staffordshire |
Na pytanie odpowiadac juz nie musze ale mój synek to pzrechodził.Jeśli moge doradzić to rehabilitujcie ją metodą WOJTA I BOBATHA jak czesto tylko mozecie, mój synek mial rehabilitacje 2 razy w tygodniu +sama z nim ćwiczyłam i mając 7miesiacy pzrerwalismy rehabilitacje bo maly był juz zdrowy
![]() ![]() W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
|
|
silka | Post #6 Ocena: 0 2007-10-25 13:23 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: manchester |
A jak sie objawialo to schorzenie.zaraz wychodze do szpitala na badanie...
Moja corcia ciagle trzyma napiete nozki i raczki wzdluz ciala,ma zacisniete piastki, trzesie dlonmi, szybko sie nudzi i denerwuje, a jak cos zlapie w raczke to z taka sila i nerwami ze nie mam jak jej tego odebrac.To co opisalam nie trwa non-stop ale jest czeste.dziekuje za informacje i pozdrawiam ![]() |
eve0912 | Post #7 Ocena: 0 2007-11-05 21:14 (17 lat temu) |
Z nami od: 21-10-2007 Skąd: stevenage |
MOj synek teraz 3 latka jako niemowlaczek tez mial wzmozone napiecie miesnowe. U niego objawialo sie to ciaglym prezeniem, wyginaniem sie , nieustannym krzykiem, zacikaniem piastek, wyprostem nozek. ZAcelismy rehabilitacje w wieku 2 miesiecy.Chodzilismy co drugi dzien + tego ja cwiczylam z nim w domu jak zapoznalam sie z cwiczeniami. Cwiczony byl metoda NDT , jest ona mniej bolesna od metody Wojty. Procz tego chodzilismy na wizyty do neurologa, gdzie dostal skierowania na USG glowki przez ciemiaczko( mozliwe dopoki sie nie zrosnie. Mial teeniaczka, ktory sie naszczescie wchlonal. DAmka rozwoj ruchowy byl troszeczke opozniony.Nie potrafil podnosic glowki , ani sie przekrecac, ale dzieki rehabilitacji i cierpiwosci pokonalismy wszystko.Teraz DAmek jest pelen energii, czasem az za bardzo...
![]() |
anneczka | Post #8 Ocena: 0 2007-11-30 11:36 (17 lat temu) |
Kacperek dla wszystkich w rodzinie i znajomych sprawiał wrażenie silnego dziecka bo sie bardzo spinał(co nie jest pozytywną oznaką u malucha) no i prawie cały czas trzymał ścisniete rączki!!To główne oznaki!Wyszedł z tego cały bo był czesto rehabilitowany
W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
anneczka | Post #9 Ocena: 0 2007-11-30 11:38 (17 lat temu) |
Moj Kacper miał WNM najprawdopodobniej pzrez niewielki wylew okołoporodowy, a wykryto to też właśnie przez USG przezciemieniowe
![]() ![]() W czym Ja kuleje TY możesz być ASEM.....i na odwrót
![]() |
|