Str 3 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2007-10-14 19:04 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ania_caterham | Post #2 Ocena: 0 2007-10-14 19:19 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Mysle, ze ex-rak chodzi o to ze skladki placil/placila a oprocz tego 75 za leczenie.
Troche tak jak z ubezpieczeniem samochodu. Masz ubezpieczenie, ale jak jest wypadek to musisz najpierw zaplacic excess ze swojej kieszeni a reszta idzie z ubezpieczenia. [ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 14-10-2007 19:26 ] |
grapka | Post #3 Ocena: 0 2007-10-14 23:45 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2007 Skąd: Manchester |
jescze raz dziekuje za wypowiedzi poniewaz juz musze zaczac cos sie rozgladac za tymi sprawami bo mowie nie juz ale w niedalekiej przyszlosci musze isc na ten zabieg...codo mojej wady to jest wada wrodzona i potrzebuje leczenia operacyjnego
"Uszczęśliwianie innych jest marzeniem ludzi szczęśliwych"
|
ex-rak | Post #4 Ocena: 0 2007-10-14 23:52 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2007 Skąd: WILMSLOW |
Dokladnie, najpierw trzeba zaplacic "pare groszy" za polise. Moje prywatne ubezpieczenie zdrowotne oplaca moj pracodawca, ale za polise zony i syna place juz sam.
|
Post #5 Ocena: 0 2007-10-15 08:13 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
grapka | Post #6 Ocena: 0 2007-10-15 08:41 (18 lat temu) |
dziekuje za info... oststnie pytanie-dzy te polisy obejmuka wszytskie schorzenia typu wypadki choroby itd.. czy np jesli ktos ma wade juz przed ubezpieczeniem sie i wykpuieniem polisy to to juz ta choroba nie jest brana pod uwage? mialam tak w Belgii dlatego pytam. Zanim sie ubezpieczylam musialam byc calkiem zdrowa a ze mam wrodzona wade i musze byc operowana ta polisa mnie nie obejmowala tylko albo panstwowe leczenie albo prywatne
"Uszczęśliwianie innych jest marzeniem ludzi szczęśliwych"
|
ania_caterham | Post #7 Ocena: 0 2007-10-15 09:20 (18 lat temu) |
Wypadkow zadna prywatna polisa nie obejmuje. Jesli masz wypadek jedziesz/zabieraja Cie do najblizszego szpitala i tam udzielaja pierwszej pomocy ewentualnie operuja.
Jak juz mowilam ... wiekszosc polis istniejacych juz defektow czy chorob nie obejmuja. Np moj maz ma problem z sercem ... jakiekolwiek komplikacje nie sa objete jego polisa. Moze oczywiscie korzystac z prywatnych szpitali jesli zajdzie taka potrzeba, ale musi zaplacic za wszystko ze swojej kieszeni. Dlatego zanim ustala Twoja skladke bedziesz musiala miec dokladny health check w jednym z prywatnych szpitali. Musisz po prostu dokladnie sie rozejrzec co jest na rynku i co dane firmy oferuja w ubezpieczeniu. A pozniej wybrac ta, ktora Ci pasuje najbardziej. Wszystko to sprawa indywidualna. Zapytam sie mojej tesciowej przy kolejnej okazji jaka sume miala na rachunku za to kolano i Ci powiem tutaj ... cos mi sie wydaje, ze to bylo kilka ladnych tysiecy. |
grapka | Post #8 Ocena: 0 2007-10-15 10:33 (18 lat temu) |
DZIEKUJE ANIU
ja mam wade od urodzenai wiec wiekszosc polis moze ich nie onjac ale z drugiej strony musze miec ta opercje dla dobra mojego zdrowia... A jak bedzie to robione na NHS czy koszt jest pokrywany z ubezpieczenia panstwowego i czy moge liczyc na fachowa opieke i chirurgow?? nie hcce miec odwalonej operacji.... "Uszczęśliwianie innych jest marzeniem ludzi szczęśliwych"
|
vitek | Post #9 Ocena: 0 2007-10-15 10:45 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Cytat: 2007-10-15 10:33, grapka napisał(a):czy moge liczyc na fachowa opieke i chirurgow?? Niestety nie. Będzie cię operował kowal a asystować będzie sprzątaczka. Wiem że niezbyt jestem tu lubiany przez kilku przemądrzałków ale ja naprawdę lubię to forum. Pytania tu padające nieodmiennie poprawiają mi humor o poranku ![]() The Mythbuster
|
ania_caterham | Post #10 Ocena: 0 2007-10-15 10:52 (18 lat temu) |
Dla NHS pracuja specjalisci. Wiec byle kto operowal Cie nie bedzie. Nie masz jednak na to wplywu kto to bedzie. Leczenie przez NHS jest darmowe ... ale jak juz wspomnialam sa bardzo dlugie kolejki na operacje. Jesli wymagasz naglej operacji, bo cos zagraza Twojemu zyciu oczywiscie bedziesz operowana natychmiast. Ale kolano to zadna naglosc, wiec mozesz czekac miesiacami a nawet ponad rok.
Moja tesciowa byla operowana wciagu miesiaca od daty zgloszenia sie do GP ... na prywatnym ubezpieczeniu. Jesli dolaczylaby do kolejki NHS pewnie czekalaby w dalszym ciagu. Specjalistow NHS tez od razu nie zobaczysz. GP wysle list do szpitala i bedziesz czekac na odzew kiedy moze Cie specjalista zobaczyc - moze to byc nawet kilka miesiecy. Dla porownania powiem ... moj maz mial opraje przegrody nosa w zeszlym roku - nie mogl normalnie oddychac. Od zgloszenia problemu GP do aktualnej operacji na NHS minelo 1,5 roku. Pierwszego specjaliste zobaczyl po 3 miesiacach ... pozniej tez nic szybciej sie nie ruszalo. Gdyby wtedy mial prywatne ubezpieczenie specjalista zobaczylby go wcaigu tygodnia lub 2 ... operacje mialby znacznie szybciej. |