|
---|---|
grapka | Post #1 Ocena: 0 2007-10-12 11:59 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2007 Skąd: Manchester |
witam mam takie pyt. Za 2tyg lece do Manchesteru, chce podjac tam prace a w przyszlosci starac sie o staly kontrakt. w Przyszlosci jednako - kolo roku- mam zamiar isc na operacje kolana poniewaz mam lekka koslawosc i niewielki skrot wiec na zabieg napewno sie kwalifikuje. W PL mialam miec operacje ale niestety nie mozemy z rodzina tam zostac i rodzice sa tez w UK. Jak wyglada to wsyztsko wUK? Wiem ze najpierw trzeba isc do lekarza GP, pozniej on kieruje itd.. ale jakie sa koszty jezeli bedzie to na ubezpieczenie i czy ktos mial jakakolwiek operacje w UK??? Bede wdzieczna za kazde info
"Uszczęśliwianie innych jest marzeniem ludzi szczęśliwych"
|
vitek | Post #2 Ocena: 0 2007-10-12 13:02 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Moja żona miała usunięcie żylaków, miała termin na 1pm a o 4pm dzwonią do mnie że mogę ją odebrać...
Normalnie jak wizyta w supermarkecie. Kosztów żadnych nie ma. Ale długo się czeka [ Ostatnio edytowany przez: vitek 12-10-2007 13:03 ] The Mythbuster
|
ania_caterham | Post #3 Ocena: 0 2007-10-12 14:20 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Z kolanem bedzie troche inaczej niz z zylakami. Po operacji kolana bedzie potrzebna rehabilitacja i pobyt w szpitalu bedzie znacznie dluzszy.
Na pewno najlepiej wykupic prywatne ubezpieczenie, bo omija sie dlugie kolejki czekajacych na operacje i tez lezy sie w zupelnie innym szpitalu ... z wlasnym pokojem, lazienka i tv. A tez w razie koniecznosci wizyty u jakiegos innego specjalisty nie czekasz miesiacami na zaproszenie tylko kozystasz z ubezpieczenia i wszystko dzieje sie szybciej. Moja tesciowa miala operacje kolana 5 miesiecy temu wlasnie na prywatnym ubezpieczeniu. Mozesz rowniez isc do GP i on Cie juz skieruje do specjalisty, ktory wszystko poprowadzi, ale na NHS bedziesz bardzo dlugo czekac. Musisz sie rowniez dowiedziec czy istniejace problemy beda obejmowac prywatne ubezpieczenie ... nie zawsze tak jest. Zalezy jeszcze jakie ubezpieczenie wykupisz. Czasami masz darmowa opieke medyczna na prywatnym ale tylko do pewnej sumy ... pozniej juz trzeba placic z wlasnej kieszeni lub czekac w kolejkach z pacjentami NHS. Prywatne ubezpieczenie wiaze sie z placeniem skladek oczywiscie. Wielkosc skladki zalezy od ogolnego stanu zdrowia i innych czynnikow. |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2007-10-12 14:23 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Przy szukaniu pracy mozna zwrocic uwage na benefity oferowane przez pracodawce, niektorzy oferuja prywatne leczenie.
Carpe diem.
|
Post #5 Ocena: 0 2007-10-12 14:57 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
grapka | Post #6 Ocena: 0 2007-10-12 22:40 (18 lat temu) |
dziekuje za odpowiedzi... Ja wlasnie mam wade wrodzona i chce to zrobic. Nie jest to sprawa nagla ale musze w przeciagu roku to zrobic. wiaze sie z tym ze bede czekac. Ale to sprawa dosc nagla wiec musze jakos to zalatwic ze bede miala to zrobione w miare szybko. Jesli ktos mial jakis przypadek ze mial operacje w uk itd to bardzo prosze o info.
|
mirabelka77 | Post #7 Ocena: 0 2007-10-12 22:58 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
a ja mam pytanie do vitka:tez czeka mnie usuniecie zylakow w niedlugiej przyszlosci,czy moglbys napisac jak dlugo Twoja zona czekala na zabieg,czy miala jakies trudnosci przy uzyskaniu skierowania od GP,no i jak zniosla caly zabieg i jak z jej mobilnoscia po(pytam bo bede wtedy mama juz dwojki bobaskow i sprawnosc fizyczna bedzie mi szybko potrzebna
![]() ![]() |
grapka | Post #8 Ocena: 0 2007-10-12 23:44 (18 lat temu) |
no wlasnei ile sie czeka??no i chyba jak pracuje i mam ubezpieczenie to jestem na takiej samej zasadzie jak kazdy nglik wiec opieka na takiej samej zasadzie ??
|
vitek | Post #9 Ocena: 0 2007-10-12 23:57 (18 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-06-2007 Skąd: Yorkshire |
Na zabieg czekała kilka miesięcy, problemów ze skierowaniem nie było żadnych, co do mobilności to po zabiegu dostała 2 tyg. zwolnienia potem chyba wzięła jeszcze 1 tydzień i wróciła do pracy. Dodam że po tym wszystkim czego naczytałem się o szpitalach byłem mile zaskoczony wyposażeniem, czystością i obsługą w szpitalu (York District Hospital)
The Mythbuster
|
grapka | Post #10 Ocena: 0 2007-10-13 00:13 (18 lat temu) |
a jak koszty??
|