MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dzieci - szczepic czy nie?

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

marcheweczka

Post #1 Ocena: 0

2007-10-10 16:51 (18 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

Szczepic szczepia,ale czy wam zawsze mowia na co to szczepienie,czy tylko to,ze ,,programowe,,?.Czy wszystkie(pokolei)szczepienia sa takim samym odpowiednikiem jak te w Polsce.?
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

mcdonesco

Post #2 Ocena: 0

2007-10-10 17:21 (18 lat temu)

mcdonesco

Konto usunięte

Słuchajcie dziewczyny ! Kazady kraj ma swój kalendarz szczepień, który jest modyfikowany co parę lat.Kalendarz ten jest budowany w oparciu o wytyczne Swiatowej Organizacji Zdrowia. Jeśli Wasze dzieci były wcześniej szczepione w Polsce to należy te rodzaje szczepionek zweryfikować i poinformować na co dzieciaki były już szczepione przynosząc tłumaczenie z książeczki zdrowia dziecka.
Dziwie sie ze co niektóre osoby nie wiedza na co były szczepione ich dzieci - przecież musi to być zapisane.
Z tego co sie orientuje obecnie w Polsce zaprzestano szczepić dzieci szczepionka przeciw gruźlicy. A ostatnie serie szczepionek przeciwko pneumokokom zostały wycofane ponieważ były w jakimś tam stopniu skazone.

Do góry stronyOffline

mirabelka77

Post #3 Ocena: 0

2007-10-10 18:10 (18 lat temu)

mirabelka77

Kobieta

Z nami od: 25-04-2007

ale to w koncu dyskutujemy o szczepionkach w GB czy Polsce,bo gubic sie zaczynam:-o
ja ide anielskim kalendarzem bo corcie urodzilam tutaj.wszelkie standardowe szczepienia sa wydrukowane w Red Book a jezeli sa dodatkowe to midwife dopisuje je w rubryce pod spodem.
corcia miala 1.5 roczku jak byla szczepiona na pneumokoki,chcialabym odczytac nazwe tej szczepionki ale jest tak nabazgrane ,ze nie dam rady,sorry.natomiast u mnie w przychodni widzialam ulotki na temat tej szczepionki,wiec jezeli bedziesz w poblizu swojej to wez i poczytaj,i bedziesz miala informacje z pierwszej reki.

:-):-)

Do góry stronyOffline

Awa

Post #4 Ocena: 0

2007-10-10 18:20 (18 lat temu)

Awa

Z nami od: 02-08-2006

Gdy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze. MMR jest tansza od szczepienia trzykrotnie w roznych okresach czasowych. Albo szczep w Polsce albo prywatnie, gdzie sprzedadza i zaszczepia kazda osobno. Cala kontrowersja wywodzi sie stad, ze o zwiekszenie przypadkow autyzmu obwinia sie MMR, ale nikt jeszcze tego nie udowodnil. Tony Blair do dzisiaj nie ujawnil, czy maly Leo byl szczepiony MMR, czy trzykrotnie. Powiedzial ze to prywatna sprawa, co oczywiscie wszyscy przyjeli za potwierdzenie, ze dziecior dostal trzy szczepionki, a nie MMR. Ale pospolstwo ma sie zadowolic MMR. Tragedia jest to, ze brak zaufania rodzicow (jak najbardziej sluszny, bo to teraz prawie sprawa polityczna)owocuje brakiem szczepien w ogole i chorobami dzieci.
Awa

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #5 Ocena: 0

2007-10-10 22:15 (18 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Juz wszystko doczytalam tutaj http://www.immunisation.org.uk/
Jesli chodzi o pneumokoki to szczepic rutynowo zaczeli w zeszlym roku ... moja mala sie nie zalapala, bo juz byla za stara ... a teraz nie jest juz w grupie ryzyka.

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #6 Ocena: 0

2007-10-11 13:54 (18 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

wiecie, watpie zeby sie przyznali pubicznie ze szczepionki moga szkodzic... poza tym w polsce sa inne (3w1 nie 5w1) i moze dzieci gorzej je znosza. z tego co wiem to nigdy glosno nikt nie powiedzial o szkodliwosci szczepien. ale to wlasnie byl powod dla ktorego w anglii wycofali sie z obowiazkowego szczepinia i teraz jest wybor. co do mmr to nie wiem czy jest takie szkodliwe, bo to chodzilo w niej o konserwnty - to prawdopodobna przyczyna autyzmu. mnie jednak martwia o wiele bardziej te wylewy wewnatrzczaszkowe po szczepionkach skojarzonych, prowadzace do uszkodzen mozgu i smierci :/ szczegolnie ze w anglii to nie jest rzadkosc (wystepowanie takich rzeczy - czy to od szczepien czy nie, wole chyba nie ryzykowac). nie mam narazie zdania. zadzwonie do naszego lekarza w polsce moze cos wiecej sie dowiem i podejme konkretna decyzje... jeszcze raz dzieki za odpowiedzi, jak macie jeszcze jakies przemyslenia to chetnie poczytam :)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2007-10-11 14:35 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #8 Ocena: 0

2007-10-12 07:24 (18 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

oni nigdy nie powiedza na glos o szkodliwosci szczepien - za duzo kasy by stracili. na mmr to wogole nie zaszczepie - to choroby wieku dzieciecego i bez sensu chyba... nie obchodzi ich zdrowie i zycie dzieci - kasa, kasa, kasa... nawet gp dostaje kase od zaszczepionych dzieci, a jak nie chcesz szczepic to moga cie z listy pacjentow skreslic - to chyba mowi samo przez sie :/

Do góry stronyOffline

baska4321

Post #9 Ocena: 0

2007-10-12 08:51 (18 lat temu)

baska4321

Z nami od: 30-05-2007

Ja wyczytalam,ze MMRjest obwiniane za utyzm,ale niby to nie ta szczepionka szkodzi.Podobno ona jest podawana w wieku kiedy wlasnie mozna dostrzec Autyzm u dzieci.Ale czy to prawda?Wczoraj zapytalam moja szefowa-Angielke co mysli o MMR.Powiedzialami,ze jej dzieci byly szczepione oddzielnie.kUpowala szczepionki prywatnie.Powiedziala mi rowniez,ze jezeli miala by teraz dzieci i mialaby je zaszczepic ,to nie podalaby szczepionki skojarzonej MMR,tylko zaszczepilaby oddzielnie.Sama opowiadalaosluzbie zdrowia,o lekarzach ktorzy lecza systemem i ,ze ona zawsze chodzila kilka razy ,az uzyskala okreslony rezultat.w koncu dzieci trafialy pod fachowa opieke,Ja rowniez niedlugo stane przed dylematem MMR I NAPRAWDE nie wiem jak szczepic.CIEKAWE ile kosztuje prywatnie szczepienie ?

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #10 Ocena: 0

2007-10-12 09:58 (18 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

Mysle,ze ileby nie kosztowalo,to warto.Ja tez nie zaszczepie Julii szczepionka skojarzona.Miala juz takie,i dlatego teraz wole dmuchac na zimne.Jesli mozna oddzielnie,to zrobie to oddzielnie.Mala nie boi sie zastrzykow i dzielnie znosi uklucia,wiec moja decyzja byla o tyle latwiejsza.:-?;-)
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,