Str 2 z 6 |
|
---|---|
mcdonesco | Post #1 Ocena: 0 2007-10-10 11:23 (18 lat temu) |
Konto usunięte |
Witam ! Szczepienia są dobrodziejstwem dla ludzi. Nie rozumiem w czym różnić sie ma szczepienie tutaj od szczepienia w Polsce.Tu i tu jest przecież takie same.Szczepienia przeciwko jakiejś chorobie nie gwarantują nikomu tego ze na ta chorobę nie zachorujesz.Jesli zachorujesz to będziesz przechodzić ta chorobę łagodniej
Podstawa do tego czy dziecko muzę być zaszczepione jest aktualny stan jego zdrowia. dziecko w trakcie podania szczepionki musi byc kompletnie zdrowe nawet bez katarku. |
Dodziunia | Post #2 Ocena: 0 2007-10-10 11:53 (18 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
co wy znowu wymyslacie? na sile szykacie problemow!!!! czytaliscie kiedys ulotki dolaczone do lekow np.: antybiotykow??? skutki uboczne zajmuja 2/3 ulotki i mozg w poprzek staje po przeczytaniu, a itak wzyscy je biora i zyja. szczepionki dla dzieci to nie jest jakies widzi mi sie. mieszkam w Polsce na pomorzu i dwa lata temu 30km. od mojego miejsca zamieszkanie byl atak sepsy-nie wiadomo skad. zmarl synek mojej znajomej, gdyby byl zaszczepiony nie doszlo by do tego!!! przestan panikowac i zaszczep malucha!!! mam mase znajomych i wszyscy szczepia dzieci i nie slyszalam zeby ktos na tym zle wyszedl. pozdrawiam
|
Dodziunia | Post #3 Ocena: 0 2007-10-10 11:56 (18 lat temu) |
Z nami od: 02-05-2007 Skąd: Derby |
A propo's roznic w szczepieniach miedzy polska a anglia:
- tu szczepienia sa darmowe i sa skojarzine(czyli kuja dziecko mniej razy) - w polsce za szcepionke skojarzona trzeba sporo zaplacic Wiec zamiast narzekac to szczepcie dzieci i cieszcie sie ze nie trzeba ich kloc milion razy!!! |
mirabelka77 | Post #4 Ocena: 0 2007-10-10 13:54 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
jojomaster,to na gruzlice tez nie zaszczepisz dziecka,na pneumokoki rowniez?!!!!!!!!!!
a jak bedziesz leciec na wakacje np .do Afryki to nie zaszczepisz ma malarie?!!!!!!!!! ja jestem biologiem i szczepie swoje dzieci,bo uwazam, ze to dla nich dobrodziejstwo. efekty uboczne sa nawet po przedawkowaniu witamin. no i ostatnie pytanie;jak Twoje dzieci choruja to tez nie podajesz im antybiotykow? poczytaj ulotke dokladnie to tez Ci wlosy stana na glowie, i w ogole przykladow mozna mnozyc.Ale decyzja jest Twoja.A Twoim dzieciom zycze zdrowia. |
Post #5 Ocena: 0 2007-10-10 13:59 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2007-10-10 14:14 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ania_caterham | Post #7 Ocena: 0 2007-10-10 14:50 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
mirabelka77 ... wlasnie ... jak to jest z tymi pneumokokami ... szczepia tutaj standardowo? Jak nazywa sie ta szczepionka i kiedy dziecko powinno ja otrzymac? Moja mala miala druga doze MMR dzisiaj (skonczyla 4 lata) i wszystkie inne szczepionki wczesniej tez. Zagladalam w jej karte i nic tam nie ma o pneumokokach. To osobna szczepionka czy polaczona z czyms innym? Bo juz sama nie wiem...
|
mirabelka77 | Post #8 Ocena: 0 2007-10-10 16:33 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2007 Skąd: londyn |
do Maya
![]() ![]() jezeli chodzi o pneumokoki to moja corcia dostala osobne wezwanie na to szczepienie w zwiazku ze zwiekszona zachorowalnoscia dzieci. |
marcheweczka | Post #9 Ocena: 0 2007-10-10 16:37 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
A co do szczepein przeciwko pneumokokom,to wiem,ze w Polsce trzeba samemu za to placic,ja slyszalam,ze tu nie i dzis dzwonilam do lekarki i moge swoJA niunie zaszczepic.Czy tu
tez sa 3 dawki? [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
ania_caterham | Post #10 Ocena: 0 2007-10-10 16:46 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Cytat: 2007-10-10 16:33, mirabelka77 napisał(a): jezeli chodzi o pneumokoki to moja corcia dostala osobne wezwanie na to szczepienie w zwiazku ze zwiekszona zachorowalnoscia dzieci. W jakim wieku wtedy byla i jak sie nazywa te szczepienie? Dzisiaj pytalam sie w przychodni o pozniejsze szczepienia dla mojej corki ... i powiedzieli ze kolejna bedzie miala w szkole jak bedzie miala 11 lat. Sama juz nie wiem czy miala te pneumokoki czy nie. |