MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Dzieci - szczepic czy nie?

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jojomaster

Post #1 Ocena: 0

2007-10-09 23:15 (18 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

wiecie,czytalam straszne rzeczy nt szczepionek, ktore dostaja dzieci. nie wiem co robic. powiklania poszczepienne nie sa rzadkoscia, a czesto moga sie skonczyc gorzej niz sama choroba... napiszcie prosze co wy byscie zrobili. narazie odlozylam decyzje. dzieciatko bylo mocno chore po pierwszej i jestem zdezorientowana. zaczelo sie od tego, ze przeczytalam na forum zeby wpisac w google ''shaken baby syndrom vaccines''. wiem napewno ze lepiej pewnych rzeczy nie wiedziec. napiszcie co o tym myslicie i jakie macie doswiadczenia...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kasiamartins

Post #2 Ocena: 0

2007-10-09 23:28 (18 lat temu)

kasiamartins

Kobieta

Z nami od: 21-07-2007

No to mnie teraz nastraszylas. Moje malenstwo ma szczepienie w czwartek i dostanie 3 szczepionki w nozki :((( ale teraz boje sie tego chyba bardziej niz moja coreczka

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

ex-rak

Post #3 Ocena: 0

2007-10-09 23:48 (18 lat temu)

ex-rak

Mężczyzna

Z nami od: 25-03-2007

Ja mam dobre doswiadczenia. Zero problemow.

Ze szczepionkami sa zwiazane problemy poszczepienne, ale i problemy z powodu niezaszczepienia.

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #4 Ocena: 0

2007-10-10 00:20 (18 lat temu)

jojomaster

Kobieta

moje malenstwo mialo miec w srode, ale odwolalam. czytalam 'ukryta prawde o szczepieniach'. jestem przerazona. szczegolnie ze (z moich wlasnych wnioskow) prawdopodobienstwo zarazenia sie choroba jest duuuuuzo mniejsze niz wystapienia komplikacji (strasznych - choroby psychiczne, wylewy, i nawet najgorsze...)... komplikacje wystepuja znacznie czesciej niz reakcja alergiczna itp... na forum angielskim z grudnia czytalam, ze jeden ojciec jakby mogl cofnac czas to by nigdy nie zaszczepil dziecka... i wypowiedzi roznych lekarzy, ktorzy wlasnych dzieci nie szczepia :/ beznadziejna sytuacja. tak zle i tak niedobrze... nie wiem co robic!

Do góry stronyOffline

ania_caterham

Post #5 Ocena: 0

2007-10-10 07:16 (18 lat temu)

ania_caterham

Kobieta

Z nami od: 06-05-2007

Zamiast wyszukiwac wiadomosci w internecie wybierzcie sie do przychodni i poproscie o ulotki o danych szczepionkach.
Ja szczepilam moja corke i nic jej nie jest. Dzisiaj bedzie miala swoj pre-school booster MMR i inne i nie mam obaw. Wole ja zaszczepic i miec pewnosc, ze jest chroniona.

[ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 10-10-2007 07:37 ]

Do góry stronyOffline

emcia32

Post #6 Ocena: 0

2007-10-10 07:46 (18 lat temu)

emcia32

Kobieta

Z nami od: 06-10-2007

Jojomaster przedewszystkim nie histeryzuj. Na forum i w prasie piszą różne rzeczy ale nie zawsze jest to prawda. Ja mojego synka szczepiłam wiele razy i nie było żadnych problemów. Jeśli masz wątpliwości to poprostu skonsultuj się z jakimś lekarzem, on ci powie co będzie korzystniejsze dla twojego dziecka szczepienie czy nie. pozdrowienia :-)

[ Ostatnio edytowany przez: emcia32 10-10-2007 07:46 ]

Carpe Diem

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2007-10-10 07:49 (18 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

mam pytanko: a sama jestes zaszczepiona? przypuszczam, ze tak, bo kiedys wszystkich szczepili i nie pytali czy chca czy nie i najwyrazniej zyjesz i nic ci nie jest. wszystko zalezy od organizmu. natura niestety jest bezlisna. ja np wolealam zaszczepic, niz pozniej np przez reszte zycia zyc z mysla , ze cos moglam zrobic.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

marcheweczka

Post #8 Ocena: 0

2007-10-10 08:10 (18 lat temu)

marcheweczka

Kobieta

Z nami od: 27-07-2007

Ja swoja corcie szczepilam i nie miala zadnych powiklan.Teraz bede szczepic swojego synka.Tez mam obawy po przeczytaniu tych artykulow,ale przeciez nie bede latac na kazde szczepienie do Polski,a zaszczepic dziecko trzeba.W piatek przychodzi do mnie lekarka na wizyte,wiec poprostu wprost ja zapytam o wszystko i poprosze,by pomogla mi rozwiac moje watpliwosci.Czytajac te artykuly nie jedna z nas pewnie nie wie co robic,ale kierujmy sie rozsadkiem i dobrem dziecka.Wierze,ze kazda z nas wie,co jest najlepsze dla jej dziecka.:-P
[i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później wątek sam zdechnie ...[/i]

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer gadu-gadu

Post #9 Ocena: 0

2007-10-10 08:31 (18 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jojomaster

Post #10 Ocena: 0

2007-10-10 09:59 (18 lat temu)

jojomaster

Kobieta

dzieki za wszyskie odpowiedzi. zastanawiam sie jeszcze, poniewaz nie wiem czy sie orientujecie, ale szczepienia wcale nie chronia przed zarazeniem choroba. sprawiaja, ze organizm szybciej na nia reaguje. poza tym to wszystko sa choroby juz uleczalne. zlapac np krztusiec jest prawdopodobienstwo jak 1:5000 000, a miec komplikacje poszczepienne jak 1:1750... nie wiem czy mialam szczepienia na swinke, rozyczke i odre, ale wiem ze wszystkie te choroby przeszlam w dziecinstwie i mam sie calkiem swietnie :) moje dzieci przechodzily swinke i tez nic im nie jest, wiec po prostu watpie w sensownosc tego szczepienia. jesli zas chodzi o dtap to od poczatku produkcji wywolywala wiecej skutkow ubocznych niz korzysci. dzieci po drugiej lub tzeciej serii (to juz sie czesto zdarza - znam osobiscie kilka przypadkow) maja problemy z oddychaniem. niestety czesc z nich umiera. chyba jednak dam sobie spokoj. przynajmniej jak skonczy ze 2 lata... zreszta dziwne jest to, ze w kazdym wieku dostaja taka sama dawke tych szczepien. nie sa one dobierane wagowo, czyli 2-miesieczne dziecko dostaje taka sama dawke tego syfu co 5-latek albo dorosly. a co najdziwniejsze nie przeprowadzaja badan na ludziach przed wypuszczeniem szczepionki, wiec skad wiedza jak zareaguje organizm malenstwa??? te i wiele innych pytan nie daja mi spac od zeszlego piatku :/

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,