|
---|---|
jojomaster | Post #1 Ocena: 0 2007-10-09 23:15 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
wiecie,czytalam straszne rzeczy nt szczepionek, ktore dostaja dzieci. nie wiem co robic. powiklania poszczepienne nie sa rzadkoscia, a czesto moga sie skonczyc gorzej niz sama choroba... napiszcie prosze co wy byscie zrobili. narazie odlozylam decyzje. dzieciatko bylo mocno chore po pierwszej i jestem zdezorientowana. zaczelo sie od tego, ze przeczytalam na forum zeby wpisac w google ''shaken baby syndrom vaccines''. wiem napewno ze lepiej pewnych rzeczy nie wiedziec. napiszcie co o tym myslicie i jakie macie doswiadczenia...
|
kasiamartins | Post #2 Ocena: 0 2007-10-09 23:28 (18 lat temu) |
Z nami od: 21-07-2007 |
No to mnie teraz nastraszylas. Moje malenstwo ma szczepienie w czwartek i dostanie 3 szczepionki w nozki
![]() |
ex-rak | Post #3 Ocena: 0 2007-10-09 23:48 (18 lat temu) |
Z nami od: 25-03-2007 Skąd: WILMSLOW |
Ja mam dobre doswiadczenia. Zero problemow.
Ze szczepionkami sa zwiazane problemy poszczepienne, ale i problemy z powodu niezaszczepienia. |
jojomaster | Post #4 Ocena: 0 2007-10-10 00:20 (18 lat temu) |
moje malenstwo mialo miec w srode, ale odwolalam. czytalam 'ukryta prawde o szczepieniach'. jestem przerazona. szczegolnie ze (z moich wlasnych wnioskow) prawdopodobienstwo zarazenia sie choroba jest duuuuuzo mniejsze niz wystapienia komplikacji (strasznych - choroby psychiczne, wylewy, i nawet najgorsze...)... komplikacje wystepuja znacznie czesciej niz reakcja alergiczna itp... na forum angielskim z grudnia czytalam, ze jeden ojciec jakby mogl cofnac czas to by nigdy nie zaszczepil dziecka... i wypowiedzi roznych lekarzy, ktorzy wlasnych dzieci nie szczepia :/ beznadziejna sytuacja. tak zle i tak niedobrze... nie wiem co robic!
|
ania_caterham | Post #5 Ocena: 0 2007-10-10 07:16 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
Zamiast wyszukiwac wiadomosci w internecie wybierzcie sie do przychodni i poproscie o ulotki o danych szczepionkach.
Ja szczepilam moja corke i nic jej nie jest. Dzisiaj bedzie miala swoj pre-school booster MMR i inne i nie mam obaw. Wole ja zaszczepic i miec pewnosc, ze jest chroniona. [ Ostatnio edytowany przez: ania_caterham 10-10-2007 07:37 ] |
|
|
emcia32 | Post #6 Ocena: 0 2007-10-10 07:46 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-10-2007 Skąd: Londyn |
Jojomaster przedewszystkim nie histeryzuj. Na forum i w prasie piszą różne rzeczy ale nie zawsze jest to prawda. Ja mojego synka szczepiłam wiele razy i nie było żadnych problemów. Jeśli masz wątpliwości to poprostu skonsultuj się z jakimś lekarzem, on ci powie co będzie korzystniejsze dla twojego dziecka szczepienie czy nie. pozdrowienia
![]() [ Ostatnio edytowany przez: emcia32 10-10-2007 07:46 ] Carpe Diem
|
kik1976 | Post #7 Ocena: 0 2007-10-10 07:49 (18 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
mam pytanko: a sama jestes zaszczepiona? przypuszczam, ze tak, bo kiedys wszystkich szczepili i nie pytali czy chca czy nie i najwyrazniej zyjesz i nic ci nie jest. wszystko zalezy od organizmu. natura niestety jest bezlisna. ja np wolealam zaszczepic, niz pozniej np przez reszte zycia zyc z mysla , ze cos moglam zrobic.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
marcheweczka | Post #8 Ocena: 0 2007-10-10 08:10 (18 lat temu) |
Z nami od: 27-07-2007 Skąd: ✿✿O/M/R✿✿ |
Ja swoja corcie szczepilam i nie miala zadnych powiklan.Teraz bede szczepic swojego synka.Tez mam obawy po przeczytaniu tych artykulow,ale przeciez nie bede latac na kazde szczepienie do Polski,a zaszczepic dziecko trzeba.W piatek przychodzi do mnie lekarka na wizyte,wiec poprostu wprost ja zapytam o wszystko i poprosze,by pomogla mi rozwiac moje watpliwosci.Czytajac te artykuly nie jedna z nas pewnie nie wie co robic,ale kierujmy sie rozsadkiem i dobrem dziecka.Wierze,ze kazda z nas wie,co jest najlepsze dla jej dziecka.
![]() [i] Gdzie dwa trolle się tłuką,tam prędzej czy później
wątek sam zdechnie ...[/i]
|
Post #9 Ocena: 0 2007-10-10 08:31 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jojomaster | Post #10 Ocena: 0 2007-10-10 09:59 (18 lat temu) |
dzieki za wszyskie odpowiedzi. zastanawiam sie jeszcze, poniewaz nie wiem czy sie orientujecie, ale szczepienia wcale nie chronia przed zarazeniem choroba. sprawiaja, ze organizm szybciej na nia reaguje. poza tym to wszystko sa choroby juz uleczalne. zlapac np krztusiec jest prawdopodobienstwo jak 1:5000 000, a miec komplikacje poszczepienne jak 1:1750... nie wiem czy mialam szczepienia na swinke, rozyczke i odre, ale wiem ze wszystkie te choroby przeszlam w dziecinstwie i mam sie calkiem swietnie
![]() |