|
---|---|
bercia | Post #1 Ocena: 0 2007-09-27 13:58 (18 lat temu) |
Z nami od: 22-08-2007 Skąd: Szkocja |
Witam!
Jeszcze dobrze sie rok szkolny nie rozpoczal a ja juz mam problem. W tamtym roku szkolnym bylo to samo! W wakacje mialam spokoj, corka miala czysta glowe, bylo wszystko w porzadku a teraz o zgrozo.... ciarki mi po plecach przechodza jak TO widze. W Polsce w kazdej szkole jest higienistka ktora sie tym zajmuje a tutaj nikt sie tym nie interesuje... Powiedzcie mi czy Wy tez macie tego typu problem? Jezeli tak to jak sobie z tym radzic? Ja wiem ze sa plukanki do wlosow ( bo stosowalam je na jej glowie - przy okazji na swojej tez... zebym i ja nie miala ) ale przeciez nie bede co tydzien plukac bo jej wszystkie wlosy wypadna. Moze w waszych miastach w szkolach nie ma takich problemow piszcie to pomysle o przeprowadzce... |
ania_caterham | Post #2 Ocena: 0 2007-09-27 14:14 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
To jest chyba problem w kazdej szkole ... nie tylko tutaj. Kiedy mieszkalam w Polsce tez mi sie zdarzylo przyniesc zwierzatka do domu i mama niestety musiala wybierac.
Nie ma na to jako takiej rady. Polskie higienistki ograniczaly sie jedynie do sprawdzania wlosow a reszta byla zostawiona rodzicom. W szkole mojej corki zalecaja, aby rodzice sprawdzali wlosy od czasu do czasu. I jesli cos znajda powinni poinformowac szkole. Tego samego dnia wszystkie dzieci z klasy dostana kartke z wiadomoscia, ze jeden z rodzicow znalazl wszy i wszyscy powinni jak najszybciej posprawdzac wlosy swoich pociech. Ja i tak profilaktycznie sprawdzam. Na szczescie jeszcze nic mi nie przyniosla, ale wiem, ze w koncu kiedys bedzie ten pierwszy raz. Jak jest informacja ze szkoly sprawdzam od razu i pozniej kazdego dnia przez jakis czas. Zamiast robic dziecku plukanki lepiej kupic specjalny grzebien, ktory wyczesze wszystko. W szkole mojej corki mozna taki grzebyk wypozyczyc bez oplat z recepcji. Ewentulanie mozna kupic w Boots grzebyk za ok £10 ... ja mam Nitty Gritty NitFree Comb na wszelki wypadek. |
Post #3 Ocena: 0 2007-09-27 14:16 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
bercia | Post #4 Ocena: 0 2007-09-27 14:21 (18 lat temu) |
Z nami od: 22-08-2007 Skąd: Szkocja |
Wielkie dzieki dziewczyny za odpowiedzi!!!!
W takim razie pedze do Boots'a po grzebien, szampon i odzywke o ktorych pisalyscie... Pozdrawiam. |
ania_caterham | Post #5 Ocena: 0 2007-09-27 15:44 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-05-2007 Skąd: Caterham |
I koniecznie poinformuj o tym szkole corki. Mozesz nawet zrobic to anonimowo przez telefon ... podaj tylko klase. Nie ma sensu wojowanie z glowa corki, jesli jest wiecej dzieci z wszami w jej klasie ... bo bedzie przynosic co chwile. Niech ich rodzice zrobia z tym porzadek!!!
|
|
|
jojomaster | Post #6 Ocena: 0 2007-09-27 16:18 (18 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
stary dobry i skuteczny sposob - plukanie glowy octem. do kupienia w kazdym polskim sklepie. wyprobowane - dziala! moze nie pozbedziesz sie za pierwszym razem wszystkiego, ale sie pozbedziesz. moja mam mi tak robila jak przynioslam ze szkoly (dawno, dawno temu...) i pomoglo. chyba ze 3 razy mi splukala. i na psie plchly tez dziala jesli jest ktos zainteresowany...
![]() |
danka79 | Post #7 Ocena: 0 2007-09-27 17:46 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-07-2007 Skąd: brighton/kalisz |
hej mam ten sam problem z tym ze corka od tego roku chodzi do innej starszej szkoly i znow przyniosla.w tamtym roku o malo co jej wlosow nie obcielam bo nie dawalam rady,ma wlosy do pasa o zgrozo a nie chce obcnac bo w maju idzie do komunii.w tamtym roku kupowalam ciagle jedna i ta sama plukanke ktora trzyma sie 2 godz na wlosach ale nie pomagalo dopiero pozniej znalazlam drozsza i taka ktora trzyma sie na wlosach 12 godz,chociaz miala straszny zapach pomogla,a mam poza nia jeszcze 2 dzieci i byl ten sam problem tylko chlopiec to co innego bo wlosy obetniesz i po sprawie.a w szkole niewiele sie interesuja,dadza kartke ze w klasie sa wszy i to wszystko,a niektorzy rodzice poprostu o to nie dbaja i glow nie sprawdzaja,i ot caly problem znow w tym roku pozdrawiam
![]() |
Post #8 Ocena: 0 2007-09-27 17:57 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #9 Ocena: 0 2007-10-04 09:58 (18 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #10 Ocena: 0 2007-10-04 10:07 (18 lat temu) |